Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm královských dcer proměnila zlá Jezerní královna v sedm labutí. Jedné z nich, princezně Odettě, se podaří z podmořského zámku uprchnout. V podobě labutě je zraněna Štěpánem, přitroublým sluhou prince Viktora. Mladíci místo labutě najdou zraněnou dívku. Princ se do krásné dívky zamiluje, ale pro záchranu své lásky musí podniknout dlouhou a nebezpečnou cestu… Filmovou pohádku pro celou rodinu natočil v roce 1998 režisér Václav Vorlíček podle scénáře Miloše Macourka. Tentokrát se tvůrci inspirovali klasickou pohádkou "Labutí jezero" i legendárním baletem Petra Iljiče Čajkovského. Tragický děj baletního představení však přepracovali do podoby dobrodružné pohádky se šťastným koncem. (Česká televize)

(více)

Recenze (182)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka s dosti temným příběhem a nebo spíše horor. Takové označení by jí sedlo mnohem lépe. Nejsem si jistá, jestli je tahle pohádka určena i pro ta nejmenší děcka. Nepouštěla bych jim ji. Mohly by mít z toho noční můry. Z Ivany Chýlkové šel opravdu strach. To bylo zhmotněné zlo. Řekla bych, že se jako ta bestie pěkně vyřádila. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Vase podvodni velicenstvo,ta hudba je vazne uzasna.Ondra je vskutku mistrem sveho remesla. Tuhle pohadku jsem mela vzdy rada.Ne kazda pohadka musi byt komedii,hlasky tu vtipne jsou a zcela v mire.Nic se nema prehanet. Dle meho nazoru je to naprosto genialne originalni tematika,coz se u vetsiny pohadek rict neda. Bohdalova a Chylkova opet ukazaly,ze jsou velkolepymi hereckami. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Použiť Čajkovského hudbu v rozprávke o labutiach môže byť polovica úspechu vo vytvorení atmosféry. To sa aj podarilo, ani herci nezaváhali, Jitka je rozkošná s posunkovou rečou. Rozprávka nie je žiadnou klasikou, ani sa ňou už nestane, hoci vodnícky motív je pomerne obľúbeny. –––– Princ Viktor se vrátil z lovu s mimořádně zajímavou kořistí. Dvounohou. –––– Úžasný blb. S ním se mi bude skvěle vládnout. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Kolem tohoto roku, vzniklo několik pohádek ve spolupráci s německou stranou a legendou Václavem Vorlíčkem. Jezerní královna, Pták Ohnivák či Kouzlený měšec. Kvalitativně jsou na tom všechny podobně, ale u Ohniváka je aspoň skvělý Roden a krásná Tina Ruland u Měšce opět Tina, ale k ní se přidal i skvělý Saša Rašilov, Mahulena Bočanová nebo skvělý sluha v podobě jiného Hrušínského Huhla :-) Tady jsou až na Chýlkovou výkony herců nevýrazné až tragické. Hlavní hrdina s princeznou Odettou tomu taky moc nepřidali. Jan Hrušínský hroznej jako ve většině svých rolí a dlouhodobě si myslím, že po svém otci nepodědil ani trošku talentu. Za mě 40% a jen další ukázka toho, že v 90tých letech jsme měli zlaté časy našich pohádek dávno za sebou. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem tuhle pohádku od začátku do konce viděla dnes poprvé. Jako dospělá jsem to docela dala, díkybohu za paní vodníkovou, která byla tak mile pohádková. Jinak jako dítě bych se asi bála. Hlavně scén s rybičkou. Když tam byl ten klučina, jako děcko bych asi utekla a měla z toho zlé sny. Jinak Jitka Schneiderová byla krásná, jen mdlá (no, ona ani nic jiného hrát nemohla, prostě labuť), Jan Hrušínský jako Štěpán mě bavil a Ivana Chýlková byla krásně zlá, ještě Miroslav Táborský ji pěkně doplňoval. Ostatní bez chuti a bez zápachu. Když mám KOPR a strašně se mi nechce dělat, co mám, tak se i na tohle kouknu. Jinak asi ne. :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • Při natáčení filmu v Plešném jezeře došlo vinou filmařů k destrukci přibližně jednoho tisíce kusů šídlatek, což jsou u nás velmi vzácné a kriticky ohrožené rostliny. (panLosos)
  • Pohádka se natáčela na zámcích Ploskovice, Libochovice a Hluboká nad Vltavou. Jezero, které představuje vchod do podvodní říše, je Plešné jezero na Šumavě. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama