Reklama

Reklama

Král sokolů

  • Slovensko Sokoliar Tomáš (více)
TV spot

Obsahy(1)

Královský sokol, co hrdě létá v modrých výškách nad hřebeny divokých hor, učaroval hradnímu pánu Baladorovi. Kdo toho sokola chytí a vycvičí, ten dostane zámek na Dunaji… Nechme se společně zavést do středověku, do prostředí krásných, ale divokých hor, kde žije čtrnáctiletý Tomáš (B. Holiček) se statečným srdcem, v němž se právě probouzí doposud nepoznaný cit i touha po svobodě a volnosti. V lesích pod hradem mocného Baladora (J. Kukura) žije společně se svým otcem (V. Jedlovský), panským podkoním, dědečkem Metodějem a sestřičkou Agátou klidně až do chvíle, než otec tragicky zemře. Proto musí odejít prosit o práci na hrad, kde právě probíhají zásnuby Baladorovy dcery, půvabné Forminy (K. Jandová) a mladého šlechtice Ostrika (J. Žvásta). Nechtěně se zaplete do intriky, kterou připravil zlý Iver (J. Langmajer) svému odvěkému rivalovi, sokolníku Vaganovi (W. Kownacki). Ten je pomluven a musí prchnout. Má ale za spojence Tomáše, který rozumí řeči zvířat a ptáků a zná nejedno tajemství přírody… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (155)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Milý film natočený na nádherných miestach. Musím priznať, že v tomto prípade som dosť zaujatý: Mám to šťastie stráviť veľa svôjho voľného času v Krásnohorskom Podhradí, a mal som to šťastie poznať Braňa Holíčka práve v týchto rokoch, keď sme hrali spolu v muzikáli Oliver Twist v Košiciach. + Klára Jandová a film je dokonalý :D ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která neurazí, ani nenadchne. Důkazem toho je i fakt, že jsem zabedněně tvrdil, že jsem jí neviděl a pak jdu sem zohodnotit... a jsou tu průměrné 3*. A předpokládám, že až příští rok zase náhodou Krále sokolů uvidím, nebudu si ho vůbec pamatovat. Průměr. Jediný, kdo mě zaujal z herců byl Braňo Holiček. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pohádka o ničem, a z hlavního hrdiny se nový Di Caprio, jak mu prorokovali filmoví vizionáři, pochopitelně nestal. Měl k tomu tak daleko, jako já k zájmu o tenhle vypocený příběh. Kukura se zjevně trápí, tlačí ze sebe herectví, další ani nehrají, jen tam jsou a odříkávají texty...Zbytečně vyhozené peníze. Tedy ne zbytečně pro ty, co si jich užily... ***(21.10.2010) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rovnomenný román, ktorý v roku 1932 napísal Jozef Cíger Hronský, nepoznám. Takže nemôžem tento film porovnávať s jeho literárnou predlohou. Tak to teda zhodnotím a okomentujem čiste len ako divák. Ako nespokojný divák! To čo natočil sedemdesiat ročný Václav Vorlíček v roku 2000 je jeden velikánsky, nudný nepodarok. Celé to stojí za prd. No najväčšou slabinou tejto koprodučnej rozprávky sú herci. Juraj Kukura úplne sklamal, Jiří Langmajer bol trapný ako skoro vždy a toho krpatého smrada Braňa Holička som mal chuť zaškrtiť. * ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • V titulkoch filmu ako jeden z koproducentov uvedená maďarská produkčná spoločnosť Focus Film Budapešť. V materiáloch od producenta filmu AG STUDIO je ale ako koproducent za maďarskú stranu uvedená produkčná spoločnosť Tivoli Films Budapešť. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Po bahenním tanci, když Tomáš (Braňo Holiček) odchází, princezna stále stojí na svém místě a je požádána princem o tanec. Začnou tančit, ale i když správně stojí v bahně, nejsou slyšet čvachtavé zvuky, naopak občas je slyšet klepot po dřevě. V celé scéně bahenního tance se pak mění i „poprskání“ bahnem herců. Například po „žábách“ je zasažen otec prince v obličeji i na červené tunice, když však jdou po tanci před stůl, když král hubuje Tomášovi, není špinavý vůbec. Ostatně ani král a jeho levé rameno. (johnnymay)
  • Exteriéry sa natáčali na rôznych slovenských lokalitách ako Krásna Hôrka, Orava, Súľov, Turiec, Vysoké Tatry. (Smok)

Reklama

Reklama