Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Opravdu nepovedený film. Tím, jak se sluchátko dostává do rukou jednotlivých postav, stává se příběh stále zapletenějším. Typicky macourkovské, jenže v tomto filmu to opravdu nefunguje tak, jak by mělo, ale příliš si nedokážu vysvětlit proč. Snad je to dáno toporností a trapností některých scén (savojská královna v televizi), nevím. Nejhorší ze všeho jsou asi hlášky zestárnuvšího Jakuba. Malé děti se u toho možná budou řehtat, mně ale nezbývá než povytáhnout obočí. Ne, takhle opravdu ne. (293.) ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Úplně do koše bych tento film neházel. Dětem se možná může líbit víc než nám, dospělákům. Myslím si, že kdyby se býval natočil bez účasti čínské části, vyšlo by to mnohem lépe. Ale pokud si vezmete ty části, ve kterých účinkují Iva Janžurová, Petr Nárožný nebo Jana Švandová (a kupodivu i V. Jandák), tak jsou docela vtipné a místy jsem se docela zasmál. Bohužel pasáže s dětskými představiteli (a těch je ve filmu většina) jsou k nekoukání. O účasti čínských postav nemluvě. Takže když se to sečte, je to bohužel podprůměr. A ta "missionimpossiblovsky" předělaná úvodní píseň je teda taky dost brutální! ()

Reklama

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Chcete zprznit výborný animovaný seriál? Není nic snazšího, natočte k němu hraný pseudofilm. Vorlíček by s tím svým řemeslem měl vážně už seknout. Jak jinak si totiž vysvětlit, že těch pár jeho posledních filmů se zde potácí v černém hodnocení? Nekvalitní a zmatený scénář, prkenné herecké výkony (převážně dětských představitelů) a příšerný zvuk, to je jen rychlý výčet některých "kvalit" tohoto snímku. Korunu tomu všemu nasazuje šílený remix úvodní písničky, který hned na začátku filmu evokoval, že to bude opravdu nezapomenutelný zážitek. Není se však čemu divit, když výběr hudby měl na starosti člověk, který si říká DJ Jonathan Sysel. Jednu hvězdu dávám za pár scén, které mě opravdu rozesmály, a to hlavně díky triu Lábus, Nárožný a Kraus. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Na přelomu tisíciletí se Mach se Šebestovou konečně dočkali hrané verze. Chopil se jí Václav Vorlíček tradičně s Milošem Macourkem a podle mě se jedná o jejich poslední koukatelný projekt. Tento hraný film je vyloženě dělaný už pro děti narozené v 90. letech. Je to o hodně modernější než samotné kreslené Večerníčky. Jsou tu mobily, kamery, reklamy, kšiltovky s týmy NHL atd. I kvůli tomu, dnes po dvaceti letech, je z filmu cítit značné retro. Co se týče příběhu, tak je podle mě parádní. Macourek s Vorlíčkem jako by byli vizionáři, že do role hlavního padoucha zasadily Vítězslava Jandáka (pozdějšího politika ČSSD) a upřímně ta role mu naprosto sedla. Stejně jako dvojrole české ženské a královny Janžurové, Jonathán Lábusovi atd. No prostě všichni herci byli skvělí, a že těch slavných jmen se tu skutečně sešla spousta. Výlet do Číny byl taktéž zdařilým tahem. Čínská zeď do filmu vnesla jistý punc orientální originality. Pro děti i pro dospělé je to podle mě vtipná rodinná komedie, na kterou se dá dívat i dnes po 20 letech. [10485. hodnocení, 247. komentář, 30%, 556. nejhorší film] ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak spor o zneuctění animovaného seriálu nechám stranou. Okomentuji jen příšerné herecké výkony všech zúčastněných. Autoři asi nepřišli na jiný nápad než na pračlověka, nebo nebylo na jiné masky. Na druhou stranu některé triky vcelku ušly. A někdy jsem se i místy bavil. Jen ta stopáž mně přišla zbytečně dlouhá, nevím jak dětem. Podruhé asi ne. V závěrečných titulcích je uvedeno, že ve filmu byly použity záběry z filmu „Adéla ještě nevečeřela“. Musím přiznat, že ani na podruhé, když jsem to hledal, jsem ty záběry nepostřehnul. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Petr Nárožný, představitel ředitele Baláže, byl jediným, který se podílel coby dabér také na animované předloze. (vojtaruzek)
  • Jedinou úpravu, kterou musela absolvovat Kristýna Květová (Šebestová), byl příčesek, který prodloužil její zrzavé vlasy až po zadek. Robertovi Hájkovi (Mach) stačilo pouze nasadit brýle. (HappySmile)

Reklama

Reklama