Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Opravdu nepovedený film. Tím, jak se sluchátko dostává do rukou jednotlivých postav, stává se příběh stále zapletenějším. Typicky macourkovské, jenže v tomto filmu to opravdu nefunguje tak, jak by mělo, ale příliš si nedokážu vysvětlit proč. Snad je to dáno toporností a trapností některých scén (savojská královna v televizi), nevím. Nejhorší ze všeho jsou asi hlášky zestárnuvšího Jakuba. Malé děti se u toho možná budou řehtat, mně ale nezbývá než povytáhnout obočí. Ne, takhle opravdu ne. (293.) ()

Marquis odpad!

všechny recenze uživatele

to uz je sakra kumšt umět natočit dle večerníčku Macha a Šebestové celovečerák- hranej. Už výběr herců- děs. Příběh? Děs. Kde je ten humor i pro dospěláky, kde je tan neuvěřitelná ukecanost. Když už , měla to být groteska ala Skřítek od Vorla a možná by to natočit šlo s tím, že by tam hodně mluvil Nárožný. To by mohla být sranda. Takhle si je určitě nikdo nepředstavoval. Nechápu Vorlíčkovu dlouhodobou ztrátu vkusu. Prostě přišla revoluce a ten člověk pracuje bez invence ztratil svůj rukopis. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A školu ?? Školu vyhodíme do povětří.. Dynamitem !!" No, ty Vo(r)le !! Totiž Vorlíčku !! Porevoluční šílenec Václav Vorlíček prasící tentokrát ne vlastní, ale pro změnu Macourkovu skvostnou látku, začíná těžce smrdět po fialkách a nedá se na to koukat.. A tak Mach a Šebestová sice šli konečně do kina, ovšem jeden by byl raději, kdyby tam šli jen v rámci nějaké příhody animovaného předobrazu, a na nějaký skutečný dobrý film.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová projeví neskromné přání - rádi by poznali svět skutečných lidí. A protože sluchátko koná zázraky na počkání, jsou tam oba včetně psa Jonatána přeneseni. Se stejně starým Jakubem i jeho babičkou, ztřeštěnými sousedi, a hlavně místním raubířem všichni prožijí nečekané dobrodružství, a pán ve sluchátku bude mít co dělat, aby nakonec dokázal vše napravit... Ajajaj, tohle je opravdu totální průšvih - jak jsou pohádky o Machovi a Šebestové zábavné a vtipné, tak tento film vůbec. Když se to vezme kolem a dokola, tak jsem se u filmu usmál jen párkrát, a vždycky to bylo u krátkých kreslených skečů. Jinak je to od první do poslední chvíle o ničem - a když budu jmenovat - vstup čínského investora (= asi čtvrthodinový "naučný" pohled do Číny bez jakéhokoliv děje, namontování čínského kluka a čínského boha do příběhu), herecké obsazení na papíře sice vypadá docela ok, ale to co předvádějí herci typu Jiří Lábus, Pavel Landovský, Petr Nárožný, Jitka Molavcová či Iva Janžurová na scéně je hodně ubohé. Ještě možná nejlepší byl Vítězslav Jandák, kterému jsem jeho arogantního zbohatlíka stoprocentně věřil. A i když si dětské filmy schovávám, že je někdy pustím dceři, až bude starší, tak tento rozhodně NE.. ()

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Brutální průjem.. Slovy mého 26-ti letého já to dokážu popsat, avšak líp to dokáže vyjádřit spíš mé 8-mi leté.. které už tehdy svým nerozvinutým mozkem, s vysokou tolerancí trapnosti, u tohoto filmu dostával záchvaty krindže. Beze srandy.. když i osmy letý děcko ví že ten film je sračka.. Celý film je předabovaný do CZ ačkoliv je to český film.. aha.. ve spolupráci z Bežinkem, a hlavní direktor China TV byl "Zhang Bin" čiling. Bin bang bong, čim BAN bonk. Nechápu jakej fíčůrink tohle měl bejt mezi klasickou Českou pohádkou, a nějakým duchem bojovníkem za cenzuru z Číny co vypadá jak zhublej Hagrid po tom co byl protáhnutej Klanem Létajících Dýk. Opravdu jediný co z tohohle filmu nebyla sračka.. byl "Dementní Dědek" AKA přetvořenej kuba, co tam dodával "ftípky" ze kterých se šlo po snížené laťce "humoru" (odříkávání vět se špatným voice-actem a lip syncem) alespoň zasmát. 1/100 za Dědka rozmrdávače, a tím, že tohle mělo společného s Harry Potterem více jak poslední díly HP her. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu uvidíte na padesát triků. (HappySmile)
  • Když jdou děti spát, i když za oknem je světlo, použijí sluchátko k přesunu do Číny. V Číně je o 7 hodin více, než u nás. I kdyby bylo u nás třeba už 9 večer, v Číně by byly i tak teprve 4 hodiny ráno, nikoli den. (rakovnik)

Reklama

Reklama