Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Chcete zprznit výborný animovaný seriál? Není nic snazšího, natočte k němu hraný pseudofilm. Vorlíček by s tím svým řemeslem měl vážně už seknout. Jak jinak si totiž vysvětlit, že těch pár jeho posledních filmů se zde potácí v černém hodnocení? Nekvalitní a zmatený scénář, prkenné herecké výkony (převážně dětských představitelů) a příšerný zvuk, to je jen rychlý výčet některých "kvalit" tohoto snímku. Korunu tomu všemu nasazuje šílený remix úvodní písničky, který hned na začátku filmu evokoval, že to bude opravdu nezapomenutelný zážitek. Není se však čemu divit, když výběr hudby měl na starosti člověk, který si říká DJ Jonathan Sysel. Jednu hvězdu dávám za pár scén, které mě opravdu rozesmály, a to hlavně díky triu Lábus, Nárožný a Kraus. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Problém filmu je v podstatě základní dějová linka, která neexistuje. Tvůrci si vypůjčili epizody ze seriálu a nenápadně je implementovali do filmu. Jak neandrtálci tak zmizení školy, alespoň co se tak pamatuji, se v seriálu objevilo. To vše je zmotané do krádeže sluchátka a faktu, že realita animovaného seriálu je odlišná od té, co známe my. Tím si tvůrci zadělali na velký problém, neboť děj pěkně roztříštili, čemuž pomáhá i anabáze se Savojskou královnou. Jediná cesta ven tak byla možnost, že by byl snímek zázračnou porcí srandy. Jenže film je zbytečně složitý a toho humoru zase tolik není. Já jsem se nejvíc pobavil ve scénách s Petrem Nárožným a Jiřím Lábusem, ale to je na čtyřiadevadesát minut poněkud málo. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Já mám Macha a Šebestovou vážně rád a většina jejich hrané verze by člověku, který jejich původní kreslenou verzi považuje za klenot, nevadila. K tomu by ovšem došlo jedině v případě, kdy by se příběh netočil kolem prapodivné linky s Čínou. Ještě větší znechucení v člověku panuje v momentě, kdy si uvědomí, že tenhle film tak trochu předpověděl současnost, kdy není jen naše země téměř pod čínskou mocí (z turistického a obchodního hlediska). ()

Blacker94 odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesné zprznění mé oblíbené animované klasiky. Film se snaží vymyslet nějakou skvělou moderní zápletku a přiblížit starou klasiku dnešním dětem, ale vyjdou z toho jen nekoukatelné blbosti. Nejvíc mě asi štval ten malý záporňák co se zmocnil sluchátka (už nevím jak se jmenuje), který musel být zlý za každých okolností, ale zahrát to moc neuměl. Na filmu se podle mě asi podílel nějaký číňan, protože kde by se tam vzal ten malý šikmooký tlusťoch, který hned po příchodu Macha a Šebestové do Číny uměl bezchybně česky, a jeho kamarád, čínský bojovník vypadající jako smeták? Zkrátka hrůza! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tuším, že jako dítě jsem četl stejnojmenou knihu a ta se mi zamlouvala rozhodně více. Tvůrcům snad muselo být jasné, že jako celovečerní film to nemohlo fungovat. Těžko říct zda je zde horší Mach a nebo Šebestová. Václavu Vorlíčkovi se poslední dobou vůbec ve filmu daří. Naštěstí jsem na obsah tohoto filmu už totálně zapomněl, takže vlastně ani pořádně nevím za co ten odpad dávám. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Ač se to možná nezdá, celý film byl sice natočen zvukem kontaktním, ale finální verze byla postsynchronovaná. Úryvky z verze se zvukem kontaktní byly užity pouze pro „Film o filmu“. (mnaucz)
  • Zvukovou stránku filmu tvoří variace známé písničky „My jsme žáci z 3.B“ a dokonce jsou k ní přidané i další čínské sloky. (ERTik)
  • Představitel hlavního hrdiny Robert Hájek je synem herečky Jarmily Švehlové, která ve filmu ztvárnila menší roli. (M.B)

Reklama

Reklama