Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (462)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna z pohádek, která ještě není až tak moc nahlodaná zubem času a kouknu se na ní klidně i dneska. Je fakt, že ten princ je docela nekňuba časem se sice pochlapí, ale stejně nemít švagry, tak si ani neškrtne. Nicméně Brzobohatý opět válí a jeho čaroděj Mrakomor je nezapomenutelnej. Navíc je pravda, že tahle pohádka má v rámci žánru i docela slušnej příběh kterej není prostřílenej jako ementál a pár originálních nápadů. No co dodat z pohádek už jsem holt vyrostl viděno dnešní optikou lepší průměr, takže za 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobře to synek zařídil." Provdal své tři sestry za tři podivně se zjevující bukanýry se směšnými jmény a ani se nezeptal, kam s nimi odletěli. Zkrátka dobře to synek zařídil, ale teď musí hledat. Já bych tedy hledal Větrníka na rádiu Beat, Měsíčníka v trafice a Slunečníka na pláži, ale asi bych je nenašel. Jenže nepříliš sympatický floutek princ Velen má po ruce jednu nadrženou hvězdu a tři švagry, tak to se mu to bojuje s Mrakomorem. Mně to tedy nikdy moc nedávalo smysl, ale to už se tak u pohádek stává. Naštěstí to nepostrádá přiměřenou zábavnost a ještě jsem neviděl nikoho vytéct tak dokonale jako Mrakomora. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Mrakomor rulezzz! Konečeně pohádkový záporák , který má mé sympatie. Brzobohatý ruluje! Princ je tak slabý , že si musí pozvat své švagry , protože sám nemá ani kapku něčeho čím by mé sympatie dostal (jak by to dopadlo , kdyby švagrové byly na líbankách ). Opět je zde tradičné krásná Libuška Šafránková a jako malý jsem chtěl jít za večernicí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Celá ta cesta mladého prince, který hledá své sestry je půvabná... Převleky, zákaz se ohlédnout a nakonec zjištění, že všechno (jak jasné!) je jinak. Tedy skoro... Navíc Radoslav Brzobohatý v roli knížete Marakomora je mnohem víc zlý, než jako špion Bláha v majorovi Z. ;-) ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nic úžasného to rozhodně není ale je to pořád jedna z těch lepších českých pohádek. Film spíše než depresivní Brzobohatý a nevýrazný Ďurdiak táhnou česká esa jako Menšík, Filipovský, Trojan či Lohniský v menších rolích. Přesto je to jeden z mála českých filmů, kde se objevilo tolik kvalitních herců, byť třeba jen na okamžik. Zaplať Pán Bůh za to!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Roli Měsíčníka (hrál ho Alexej Okuněv) nadaboval Miroslav Masopust. (tytyna95)
  • Ve scéně, kdy princ padá ze stráně, chtěl štáb docílit co nejlepšího zvtárnění z pohledu princových očí. Ujal se toho sám kameraman, ale jelikož se staral o kameru (byla drahá) a né o sebe, tak se odřel. (cariada)
  • Ve scéně kdy princezny spadnou do rybníka, nikdo před tím nezkoukmal, jaké je tam dno a to bylo zanešené bahnem, do kterého se hned začali bořit a strašně to zapáchalo. Pak se nemohly toho zápachu zbavit. (cariada)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama