Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Rumburak už není pohádkou pro děti jako Arabela. Je to především pohádka pro dospělé, a to se mi líbí. Konečně jsem viděl ty monstrózní počítače ze 70. a 80. let, které vypadaly jak veliké kredence. Umí ale jen jedno, a to tvořit slova. Poté je Kaiser naučí mizet lidi a hlavně zvířata, takže je celá pražská ZOO bez zvířat. A jak podotkla jedna rejpavá ženská k vnoučeti: "Pojď, jdeme si stěžovat!" [4992. hodnocení, 80. komentář, 55%] ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní scénář, který má básnický rytmus a především dramatický obsah. V něm se skrývá tragikomedie lidství - samota, soužití s nevhodným partnerem, hledání čím se zabývat, co za to hlavní postavě stojí. Řada komediálních scén, které nejsou pro každého, ale pro mě ano. Pod dobrou režisérskou taktovkou se i herci, v špatných scenářích a špatně režírovaných filmech velice špatní jsou zde dobří a to proto, že děj vyprávění odsýpá, má sevřený tvar (žádné zbytečné odbíhání) a je pro mě radostné si občas takový film pustit. (7.3.2011) ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Možná je škoda, že autorský tandem film nazval Rumburak. Kdyby to totiž postavil na jiné postavě, než legendárním čarodějovi 2. kategorie, mohl film být mnohem lepší. Takhle většina lidí čeká asi něco jiného. Už samotný fakt, že Rumburak na konci Arabely skončil jako pračka a ne jako havran je zavádějící. Povahově se také jednalo o docela jiného týpka. Jinak ale nápadité a řekl bych dobré. Parádní je, když Helenka říká ing. Zachariášovi, že jeho technické vynálezy - např. ovládání světel hlasem - za pár let budou naprosto běžné a nebudou nikoho ohromovat. Jak vizionářské, dnes to opravdu zvládne obyčejný mobilní telefon. Takže jo, já se bavil. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Děj byl příliš rozvláčný a připadá mi, že tvůrci si mysleli, že je Rumburak populárnější, než ve skutečnosti byl. Ale bez svých klasických pohádkových protivníků zbyl jen ztracenec, protloukající se životem, bez šťávy a bez nápadu. Jiří Lábus to prostě sám neutáhne. Navíc, problémy, které Rumburak řeší mi připadají příliš vážné a dospělé, aby toto byla pohádka, která má být pro děti. Myslel jsem, že snaha vytřískat peníze z úspěchu předchozích filmů, na které tento odkazuje/navazuje, byl a je spíše doménou tržně ekonomického hospodářství - filmařství. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Typická klasická česká pohádka, která právem může být považována za klasiku českých filmů osmdesátých let. Jiří Lábus ve své první hlavní roli v pohádkovém filmu, ukázal jak se dá zahrát několik postav jedním člověkem v jednom filmu tak, aby divák nelitoval času stráveném u filmu a naopak byl spokojen naprosto se vším. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Aby krkavci Jiřího Lábuse neklovli, tak jim jejich majitelé přelepovali zobáky černou páskou. (cariada)
  • Ve filmu je Rumburakova druhá podoba nazývána jako havran. Pravda ale je, že ve filmu se pracovalo pouze s krkavcem velkým, latinsky Corvus corax, který je oproti havranům a vránám podstatně větší a lze jej lépe vycvičit. (Prochy38)
  • Škola, kam chodili Vilík (Lukáš Bech) a Jakub (Michal Ryneš), je Gymnázium Jana Keplera v Praze. (SONY_)

Reklama

Reklama