Reklama

Reklama

Skřet 2

(festivalový název)
  • USA Troll 2 (více)

Obsahy(1)

Malý Joshua zná od svého dědečka příběhy o goblinech a o tom jak jsou nebezpeční. Díky tomu má i zlé sny, které se začnou měnit i v boj o život. (Chupacabre)

Recenze (58)

JimiH 

všechny recenze uživatele

„Však on z těch dětských fantazií vyroste.“ Ačkoliv toto jeden ze skřetů v přestrojení říká o dětském hrdinovi, poučený divák ví, že jde o dokonalý popis režiséra a scenáristy Claudia Fragasse. Ten se jen velmi chabě snaží o směsici pohádkové alegorie, teenagerovského filmu s nablblými dialogy a horor. Výsledkem jsou afektované a nepřirozené herecké výkony, dialogy vynikající naprostou nelogičnosti, masky mnohem horší než v Jacksonových Vesmírných kanibalech, naprosto nepadnoucí soundtrack a děda, který odmítá umřít. Díky bohu je to chvílemi zábavné sledovat, ale do kategorie „tak špatné, až je to dobré“ tomu ještě trochu schází. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Trolla dvojku jsem si pustil ještě před jedničkou, protože jsem tak nějak předpokládal, že žádná jednička neexistuje, a že film prostě jen parazituje na filmu Troll z roku 1986. Ten jsem zatím neviděl, tak nevím kde je pravda, ale už jen skutečnost, že tu místo trola pobíhá tlupa dementních "goblinů" mě v mé domněnce utvrzuje. Film natočil Claudio Fragasso, takže jsem čekal pořádnou trashovou jízdu bez špetky vkusu a sebereflexe a to jsem i více méně dostal. Film mi hodně připomínal tvorbu Briana Yuzny, bizár béčko/céčko, u kterého se člověk nestačí divit, na co to kouká, chvilkama se nudí, občas prská smíchy... Já jsem se teda hlavně hodně divil. ()

Reklama

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Za pár vtipných momentů, i když většinou je to velká nuda, a za to, že tento film ukazuje vegetariány, jací doopravdy ve skrytu duše jsou. Objektivně je to samozřejmě odpad, ale k nejhorším filmům všech dob se to opravdu ani nepřibližuje. Můžete se smát nebo nadávat. Ať tak, nebo tak, nudě neutečete. ()

Valenta28 

všechny recenze uživatele

I když sem této patlanině dal tři hvězdičky, (což by mnoha lidí mohlo brát jako zbytečně moc), tak to neznamená, že se mi nelíbil. Naopak. Právě už hodně dlouho mě žádný podobný film tolik nepobavil. A to hovořím o všem. O hereckých výkonech, kostýmech, maskách, prostředí i námětu. Zkrátka sranda, ale taková, že stojí za to. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] Vítejte v Nilbogu. Nesnášíte zeleninu? Tak se na tenhle horor plnej zeleniny a pojídání lidskejch rostlinek radši nedívejte. Budete strašně trpět. A vegetariáni budou trpět v závěru. Vážně, byla by to nádherně děsivá noční můra, kdyby publikum nemělo problém nepočůrat se během záchvatů smíchu, který tenhle film neustále navozuje. Geniální byla maska jednoho goblina. Vždycky když se dostala do záběru, tak lidi vyprskli smíchy. To snad museli tvůrci udělat schválně :D. Jen ten (téměř) konec byl dost zoufalej. Debilnější poražení nepřátel aby člověk pohledal. Tak nějak to ale zapadá do celkový stupidity a neumětelství tvůrců a hereckýho ansámblu. BTW asi jako jedinej sem se dobře najed na rautu, i když musím říct, že syrová zelenina s popkornem a zeleným mlékem je fakt zvláštní kombinace :D. Ale říkám si, jestli sem se na tu pohostinost neměl radši vychcat. Bůhví co to se mnou udělá. Hlavně ten cupcake ozdobenej zeleným cosi vypadal dost divně. A stejně tak ten chutnej zelenej vegetariánskej sliz, kterej jsme dostali před promítáním. Ale když já celej den skoro nic nejed a byl sem vyhládlej jak hlavní hrdinové. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Rosella Drudi, manželka režiséra Claudia Fragassa, napsala scénář k filmu jako reakci na to, že se několik jejích přátel v té době stalo vegetariány. (L_O_U_S)
  • Mezi filmaři a herci stála během natáčení jazyková bariéra. Fragasso se s herci domlouval zvláštní směsí angličtiny a italštiny a v tomto pidginu byl napsán i scénář. Herci později vzpomínali na to, že se k nim scénář dostával scénu po scéně a že mu nerozuměli. Někteří se nabídli, že své repliky vylepší, aby nezněly tak nesmyslně, což ale režisér odmítl. Fragasso později označil herce za "psy" a jejich historky o scénáři za nepravdivé. (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy rodina večeří, se zastaví čas. Jediný se může hýbat Joshua ( Michael Stephenson), avšak ostatní členové rodiny mrkají a dělají patrné pohyby. (moukey)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno