Reklama

Reklama

Skřet 2

(festivalový název)
  • USA Troll 2 (více)

Obsahy(1)

Malý Joshua zná od svého dědečka příběhy o goblinech a o tom jak jsou nebezpeční. Díky tomu má i zlé sny, které se začnou měnit i v boj o život. (Chupacabre)

Recenze (58)

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

Což o to, několik momentů, kdy se vykulení lidičkové mění na keřík a posléze zelený sliz působí legračně, jenže to je jen výběr několika vteřin z celého filmu. Zbytek je skutečně to nejhlubší odpadní dno, vlastně bych snad mohl i prohlásit, že Troll 2 je nejhorší film, jaký jsem kdy viděl! :) Opravdu všechno je neskutečně stupidní, postavy jsou retardované, herci v podstatě taky. Demence z tohoto filmu jen číší, od debilní zápletky, obrovského zklamání v jejím vyvrcholení a ta neschopná režie! Tempo, budování atmosféry, mno škoda slov... Ale i něco takového je fajn jednou za pár let vidět :) 0/10 ()

TICHOPAN 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem "jen" ukázky ale nejsem si jist jak bych psychicky zvládl celý film bez následků (po zkušenostech s tureckými díly dostávám zvláštní tik vždy když slyším turečtinu) zůstal jsem jen u těch ukázek.Ostatně i to mi stačilo. Roztomilá jarní scéna - jakémusi pobledlému chlapci z prstíků raší větévky a cosi s ksichtíkem připomínajícím rozšláplé rajče požírá nějakou nebohou, špenátozní zemdleninku..nene....nechci riskovat ztropení další nechutné scény v křečích a nechci trpět samomluvou. Podobné snímky by se dali úspěšně použít jako druh psychické zbraně. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Notorická stálica vo všetkých rebríčkoch najhorších filmov histórie, volá sa to Troll, ale sú v ňom len samí goblini. Antivegetariánska fantasy vtákovina kde bosorka s hnusnými zubami mení ľudí na stromčeky či sliz a potom to goblini žerú. Ich masky sú príšerne detinské/detinsky príšerné ( hlavne ten škuľavý ), rovnako ako herecké výkony na čele s tou smrteľne kŕčovito pitvoriacou sa čarodejnicou a hrdinným chlapcom čo proste nedokáže normálne hovoriť bez toho aby neustále strašidelne neceril zuby ako naštvaný Votrelec. A samozrejme ona legendárna pasáž "ó maj gáááááááád"! Kde inde uvidíte scénu ako erotické zvádzanie pomocou kukurice ( použiť ju ako robertka čarodejnicu nenapadlo, bo je vymletá ) a následne súlož v hromadách prskajúcich pukancov. Bojovať s goblinskou a magickou čvargou nie je jednoduché, statočný chlapec musí zapojiť všetky fyzické aj duševné sily, našťí rodičom do limonády, duch náhodne sa zjavujúceho mŕtveho dedka mu venuje molotov a v závere zaženie vegetariánske zlo salámovou žemľou... ešteže proti nemu nestál komisár Rex! Ako učebnica zlého filmárstva je to určite neoceniteľné, takže ak má niekto chuť, chlorofylom sfetované osadenstvo mestečka Nilbog a goblini vo vreciach od zemiakov mu dajú lekciu. ()

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Něco takového se jen tak nevidí. Věděl jsem, do čeho jdu (a měl jsem nakoukanou i slušnou recenzi od Fanboy Flicks), a tak jsem dostal, co jsem čekal. No, je to vážně haluz. Můj rozhled v rámci filmových břeček je opět o něco širší. Vysvětlete mi, jak je možné natočit film s tak diletantskou režií, otravnou synťákovou hudbou a hereckými výkony na úrovni besídky z mateřské školy (a to jsem teď urazil předškoláky). Řadím po bok The Room, byť Troll 2 ani zdaleka není tak zábavný. (819., 14. VII. 2013) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nedá hodnotit standardní stupnicí. Tenhle film (pokud by to teda nebyla urážka samotného označení "film") je totiž tak špatný, že se z hodnocení odpad! přehoupnul na pět hvězdiček. A ne bezdůvodně! Tedy, tento "film" porušuje snad všechny logické zákony, žádná věc pořádně nedává smysl a celkově je to postavené na hlavu. Ale abych začal - netřeba asi zmiňovat, že žádný troll se ve filmu nevyskytuje a ani to slovo není vysloveno, vždy se hovoří o goblinech, kteří dle filmu jsou vegetariáni, ovšem ti si shánějí potravu přetvářením lidí z masa a kostí na, uhodli jste, salát. Samotný děj filmu se točí o tom, kterak rodina Waitsova jede na výměnný pobyt do městečka Nilbog (neobvyklé jméno, že? jeho "skrytý" význam postavy odhalí až v poslední třetině filmu), společně s nimi jede partička přátel, jejíž leader je přítel mladé Waitsové. Ta pravá sranda ale teprve začne, zábavně vypadající a pastelově zelené rekvizity "jídla" jsou teprve začátek. Během této pouťové jízdy o 95 minutách vás čeká spousta memetických hlášek (kupodivu každé postavě je dána do vínku nějaká), šílené jednání postav, po již zmíněných rekvizitách je nutno zmínit i masky stávající z jutových pytlů a celkem promakaných na obličej (které ostatně byly recyklovány pro film Quest for the Mighty Sword). Zárukou kvality kromě této sáhodlouhé recenze by měl být i fakt, že si film za 20 let vybudoval obrovský kult. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kde si jeden z mladíků kupuje mléko, je při jeho odchodu záběr na muže se slunečními brýlemi, v nichž je vidět odraz kameramana. (moukey)
  • Film se měl původně jmenovat Goblins. ale skeptičtí distributoři Spojených států si o filmu mysleli, že s takovým názvem nemůže uspět. Dospěli tak k přejmenování na Troll 2 ve snaze uvést jej na trh jako pokračování k filmu Trol (1986), přestože nemají filmy žádnou souvislost. (Borrtex)
  • Film byl po jistou dobu nejhůře hodnoceným snímkem IMDb. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama