Reklama

Reklama

Skřet 2

(festivalový název)
  • USA Troll 2 (více)

Obsahy(1)

Malý Joshua zná od svého dědečka příběhy o goblinech a o tom jak jsou nebezpeční. Díky tomu má i zlé sny, které se začnou měnit i v boj o život. (Chupacabre)

Recenze (58)

JAn 

všechny recenze uživatele

You can´t piss on hospitality! I won´t allow it! Čistá definice špatného filmu. Dementní scénář, toporní herci, brakové efekty a laciné dialogy, z nichž se staly kultovní hlášky. S každým dalším zhlédnutím vyplouvá na povrch něco nového a s každým dalším zlédnutím vyvolává tahleta podivnost nové salvy smíchu. Svůj post Nejlepšího nejhoršího filmu si Troll 2 vysloužil především svou upřímností a triviálním selháním. V tomto ohledu totiž funguje dokonale. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

„Však on z těch dětských fantazií vyroste.“ Ačkoliv toto jeden ze skřetů v přestrojení říká o dětském hrdinovi, poučený divák ví, že jde o dokonalý popis režiséra a scenáristy Claudia Fragasse. Ten se jen velmi chabě snaží o směsici pohádkové alegorie, teenagerovského filmu s nablblými dialogy a horor. Výsledkem jsou afektované a nepřirozené herecké výkony, dialogy vynikající naprostou nelogičnosti, masky mnohem horší než v Jacksonových Vesmírných kanibalech, naprosto nepadnoucí soundtrack a děda, který odmítá umřít. Díky bohu je to chvílemi zábavné sledovat, ale do kategorie „tak špatné, až je to dobré“ tomu ještě trochu schází. ()

Reklama

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a máme zde další pokračování, které nemělo být nikdy natočeno. Když jsem před časem vyplňoval menší anketu o tom, které tři filmy patří mezi to nejhorší co jsem kdy viděl, tak tento kousek mezi nimi samozřejmě nesměl chybět. Odpad hororového žánru vzal na sebe podobu bandy trotlů v gumových maskách a s klackama v rukou, kteří běhají po lese a domech. Otřesné masky nedosahují ani po kotníky tomu, co bylo možné spatřit v prvním díle a to ani ten nepatří mezi bůhvíjak skvělé snímky. Trapné herecké výkony nejsou ničím v porovnání se zeleným slizem a nelogickým scénářem. V určitých chvílích lze sice vidět jakousi snahu tvůrců o pěkné záběry –viz člověk-kytka, ale v tom množství toho hnusu kolem se to rychle ztratí. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Existujú zlé filmy, potom filmy natoľko zlé, že sú vlastne zábavné a napokon Troll 2, ktorý je kategóriou sám o sebe. Unikát, ktorý možno ohodnotiť buď čistým odpadom (za kvalitu) alebo bezpodmienečnými piatimi hviezdičkami (za zážitok), kompromisy neexistujú. V jednotlivých aspektoch by ste možno našli horší film, ale Troll 2 je natoľko príšerne natočený, napísaný a zahraný, ale fakt natoľko, že svojou absurdnosťou prekonáva všetko, čo som za svoj život videl. Zároveň je to tak nehorázne vtipné, že som sa celých 95 minút nevládal prestať smiať. Troll 2 je priam stvorený pre kamarátske posedenia a zvráteným spôsobom vlastne uznávam jeho kultový status. Vyvstáva však otázka - je možné filmársky amaterizmus dotiahnuť do takejto miery, alebo názov filmu (ktorý nemá s filmom Troll nič spoločné a za celý čas sa v ňom neobjaví žiadny troll) naznačuje, že ide o veľký vtip? (10/10) ()

TICHOPAN 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem "jen" ukázky ale nejsem si jist jak bych psychicky zvládl celý film bez následků (po zkušenostech s tureckými díly dostávám zvláštní tik vždy když slyším turečtinu) zůstal jsem jen u těch ukázek.Ostatně i to mi stačilo. Roztomilá jarní scéna - jakémusi pobledlému chlapci z prstíků raší větévky a cosi s ksichtíkem připomínajícím rozšláplé rajče požírá nějakou nebohou, špenátozní zemdleninku..nene....nechci riskovat ztropení další nechutné scény v křečích a nechci trpět samomluvou. Podobné snímky by se dali úspěšně použít jako druh psychické zbraně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • George Hardy, představite Michaela Waitse, šel na casting pouze z legrace v očekávání, že bude vybrán jako komparzista. (L_O_U_S)
  • Film se měl původně jmenovat Goblins. ale skeptičtí distributoři Spojených států si o filmu mysleli, že s takovým názvem nemůže uspět. Dospěli tak k přejmenování na Troll 2 ve snaze uvést jej na trh jako pokračování k filmu Trol (1986), přestože nemají filmy žádnou souvislost. (Borrtex)
  • Mezi filmaři a herci stála během natáčení jazyková bariéra. Fragasso se s herci domlouval zvláštní směsí angličtiny a italštiny a v tomto pidginu byl napsán i scénář. Herci později vzpomínali na to, že se k nim scénář dostával scénu po scéně a že mu nerozuměli. Někteří se nabídli, že své repliky vylepší, aby nezněly tak nesmyslně, což ale režisér odmítl. Fragasso později označil herce za "psy" a jejich historky o scénáři za nepravdivé. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama