Reklama

Reklama

Skřet 2

(festivalový název)
  • USA Troll 2 (více)

Obsahy(1)

Malý Joshua zná od svého dědečka příběhy o goblinech a o tom jak jsou nebezpeční. Díky tomu má i zlé sny, které se začnou měnit i v boj o život. (Chupacabre)

Recenze (58)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nedá hodnotit standardní stupnicí. Tenhle film (pokud by to teda nebyla urážka samotného označení "film") je totiž tak špatný, že se z hodnocení odpad! přehoupnul na pět hvězdiček. A ne bezdůvodně! Tedy, tento "film" porušuje snad všechny logické zákony, žádná věc pořádně nedává smysl a celkově je to postavené na hlavu. Ale abych začal - netřeba asi zmiňovat, že žádný troll se ve filmu nevyskytuje a ani to slovo není vysloveno, vždy se hovoří o goblinech, kteří dle filmu jsou vegetariáni, ovšem ti si shánějí potravu přetvářením lidí z masa a kostí na, uhodli jste, salát. Samotný děj filmu se točí o tom, kterak rodina Waitsova jede na výměnný pobyt do městečka Nilbog (neobvyklé jméno, že? jeho "skrytý" význam postavy odhalí až v poslední třetině filmu), společně s nimi jede partička přátel, jejíž leader je přítel mladé Waitsové. Ta pravá sranda ale teprve začne, zábavně vypadající a pastelově zelené rekvizity "jídla" jsou teprve začátek. Během této pouťové jízdy o 95 minutách vás čeká spousta memetických hlášek (kupodivu každé postavě je dána do vínku nějaká), šílené jednání postav, po již zmíněných rekvizitách je nutno zmínit i masky stávající z jutových pytlů a celkem promakaných na obličej (které ostatně byly recyklovány pro film Quest for the Mighty Sword). Zárukou kvality kromě této sáhodlouhé recenze by měl být i fakt, že si film za 20 let vybudoval obrovský kult. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Nikdy prostě nepochopím, jak tohle mohlo vzniknout. Tedy jak pekelné kocoviny (nebo drogy???) musely postihnout ty herce, aby se nesmáli svým vlastním "výkonům". Hned po Atomovém gymnázium 2 to musím označit za nejvtipnější blbost, co jsem kdy viděl, nechává to za sebou i takové pecky, jako Turecké Hvězdné války nebo Vražedné Sushi. ()

Reklama

Valenta28 

všechny recenze uživatele

I když sem této patlanině dal tři hvězdičky, (což by mnoha lidí mohlo brát jako zbytečně moc), tak to neznamená, že se mi nelíbil. Naopak. Právě už hodně dlouho mě žádný podobný film tolik nepobavil. A to hovořím o všem. O hereckých výkonech, kostýmech, maskách, prostředí i námětu. Zkrátka sranda, ale taková, že stojí za to. ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejný béčkový horor, jakých jsou stovky, a dokonce jsem už viděl po filmové stránce daleko nepodařenější a úsměvnější kousky, než je tohle. Tento film opravdu ničím z řady nevybočuje, je jen špatný a nudný, jako stovky dalších a nikdy nepochopím, čím si mohl získat svůj status kultovního braku, zároveň ale chápu, že se tu někteří uživatelé snaží využít situace a dávají tomu plný počet proto, aby byli zajímaví. "Troll 2" je film, který si nezaslouží úctu ani pozornost, zaslouží si odpad! ()

JAn 

všechny recenze uživatele

You can´t piss on hospitality! I won´t allow it! Čistá definice špatného filmu. Dementní scénář, toporní herci, brakové efekty a laciné dialogy, z nichž se staly kultovní hlášky. S každým dalším zhlédnutím vyplouvá na povrch něco nového a s každým dalším zlédnutím vyvolává tahleta podivnost nové salvy smíchu. Svůj post Nejlepšího nejhoršího filmu si Troll 2 vysloužil především svou upřímností a triviálním selháním. V tomto ohledu totiž funguje dokonale. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Don Packard, který ztvárnil majitele obchodu, byl ve skutečnosti pacientem nedaleké psychiatrické léčebny a svůj part natočil při vycházce. Podle vlastních slov se před natáčením značně zkouřil marihuanou a nevěděl, co se kolem něj děje. (L_O_U_S)
  • Film se měl původně jmenovat Goblins. ale skeptičtí distributoři Spojených států si o filmu mysleli, že s takovým názvem nemůže uspět. Dospěli tak k přejmenování na Troll 2 ve snaze uvést jej na trh jako pokračování k filmu Trol (1986), přestože nemají filmy žádnou souvislost. (Borrtex)
  • Ve scéně, kdy se zastaví čas, se postavy nejenže viditelně pohybují, ale celé zastavení navíc netrvá avizovaných 30 vteřin, nýbrž více jak minutu. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama