Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle víno nebylo zralé, bylo kyselé. Kyselé proto, že se divák musí koukat na celou řadu špičkových herců, kterak kejklují v této normalizační agitce z venkova osmdesátých let. Weber Kopecký spřádá své zlodějské plány, ale předseda družstva s přáteli zasáhne a před vedoucím pracovníkem z kraje jej odhalí. Vše je baleno do lehce satirického hávu. Při tomhle si řada pracujících v kině jistě oddechla a odešla s upokojením, že vše skvěle funguje a zlo je vždy vždy odhaleno a potrestáno... * * ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Nejostudnější na tomto kousku jsou dvě věci. V první řadě že údajně mělo jít o komedii, v druhé řadě pak rok vzniku. V jedenaosmdesátém už opravdu nebylo potřeba takové kreténismy na plátno převádět. A ještě k tomu Vorlíček? Snad to nebyl génius, ale propůčit se k něčemu podobnému, to snad bylo i pod jeho úroveň. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druha cast volnej vinarskej normalizacnej trilogie Bourlive Vino -Zrale Vino - Mlade Vino. Ideologickeho balastu je o cosi menej ako v prvom dieli . Spoiler! No a objavila sa tu dokonca dejova linia : spor miestopredsedu Janaka /Vladimir Mensik/, ktory chce postavit sypku, kontra predseda JZD, ktory ma svoje plany /vyroba nabytkovych stien/. Koniec Spoileru! Pan Mensik teraz dostal aj vyraznejsiu herecku podporu- Sovaka /Svetaci, Marecku - podejte mi pero, Chalupari/ - takze prekvapivo ide o vyrovnany druhy diel oproti jednicke Bourlive Vino. 76 % ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování komedie Bouřlivé víno.Znovu se setkáme s občany vesnice Pálavice.Je období slučování družstev a Michal Janák už není předsedou,ale místopředsedou.Postava plukovníka ve výslužbě Čestmíra Semeráda,který chce,aby se každý choval tak jak má a proto je směšný, je platná i pro dnešní dobu.Bohužel dnes by byl ještě směšnější a možná by slízl i pár žalob u soudu. Myslím,že tento díl je lepší než Bouřlivé víno.Celkově se mi filmy tohoto typu líbí,protože ukazují život obyčejných lidí.Samozřejmě je tady také zdůrazněna politika strany,ale tak to bylo a nikomu to tehdy nepřipadalo nenormální.S odstupem času je snadné kritizovat to nebo ono,ale proto nelze šmahem odsoudit všechno. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Uřvaný Menšík rázně zlikviduje přidruženou výrobu nábytku, a tak zachrání národní hospodářství, neboť krávy místo devizových miliard nyní vesele přežvykují družstevní kukuřici. Ech bóže, tolik jsem se snad neprovinil, žes na mě seslal takovýhle trest... Ani několik málo vtipných momentů mezi Sovákem a Lábusem to nevylepší. Na druhou stranu jsem si uvědomil, že mě ten film asi ovlivnil. Viděl jsem ho jako malý kluk a dodnes si pamatuju scénu, jak Filipovský říká v hospodě o Sovákovi, "že má pořádnou ránu (myšleno úder), protože pije mlíko". No a já dodnes piju mlíko a jsem abstinent a ránu mám taky pořádnou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu hrálo šedesát dva herců. (carrot)
  • Poté, co se Semerád (Jiří Sovák) probouzí s kocovinou, ptá se Růženy (Iva Janžurová), kolik je hodin. Dostává se mu odpovědi, že půl osmé, avšak budík vedle něj ukazuje 17:40. (ViktorD)

Reklama

Reklama