Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Poněkud tristní podívaná. Bronislav Poloczek se po vzoru bratrů Mašínů snaží rafinovaně zevnitř rozložit družstvo, ovšem je odkázán do patřičných mezí vysoce uvědomělým Menšíkem, Abrhámem, Andrlovou a Sovákem, který má sice sklerózu jako trám, ale přesto nikdy nezapomene, která strana barikády je ta správná. Ach jo. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Socialistické sci-fi o uvědomělých funkcionářích a jejich setkání s počítačem. Ten jediný hamižný samozřejmě dostane pořádně za vyučenou. Škoda, že realita byla diametrálně odlišná, rozhodně se ale nejedná o nějakou propagandu. Film stojí hlavně na herecké genialitě odcházející generace (Sovák, pro Filipovského a Menšíka to byl jeden z posledních filmů), té střední (Lábus, Abrahám, Poloczek, Somr) a té nové (Pavel Nový ...). ()

Reklama

quasar 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší odvar Zralého vína. Průměrné herecké výkony, slabá zápletka s J. Abrhámem, který prozměnu předstírá, že je vrchní, ale tentokrát neskončí v krimu, ale na postu předsedy, fůra zbytečných keců, slizkej Trávníček (má žena říká, že nejslizštější co kdy viděla)... Za víc, než ty dvě věty komentáře, to nestálo. ()

Ombak▼Penari odpad!

všechny recenze uživatele

"Jestli z něj bude předseda a zajistí nám světlou budoucnost, tak je jedno, jestli je náš otec nakonec vlastní nebo nevlastní..." Při převratných událostech v každodenním životě JZD mi často hrůzou a napětím tuhla krev v žilách. Musím si příště pustit něco lehčího. Ikdyž, pravda, pořád je to méně nestravitelné než první díl. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel nutno dodat, že z trilogie je film jasně nejslabší. Herecký koncert Vladimíra Menšíka to totiž tak úplně nebyl. Menšík byl už viditelně nemocný a měl co dělat, aby vyslovil i své běžné repliky. Chybí více komediálních situací a i celá zápletka nedosahuje těch předchozích. Josef Abrhám jako nový předseda oťukávající si situaci v hospodě? A odhalující podvody? Podvodníka už lapili v předchozím Zralém vínu. Do filmu se navíc citelně přidává i politika a to víc než předtím. Poznat je to například ve chvíli, kdy V. Menšík agituje za zakládání družstev a obhajuje boj proti těm, kteří je nechtěli. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Když místopředseda Janák (Vladimír Menšík) budí opilého Ovečku (Josef Somr) a vylévá mu rum do odpadu, oba si přirozeně tykají. V ostatních scénách, před i po, Ovečka Janákovi vyká. (pjotri)
  • Kalkulačka ve filmu je japonská Brother 725SR z roku 1976. Počítač je český – TESLA CM 1601. De facto se jedná o alfanumerický terminál sestavy minipočítačů řady SMEP 50. Ačkoliv je tato jednotka pouze monitorem s klávesnicí – centrální počítač a datová jednotka byli dalšími „kusy“ této sestavy – velký a velice těžký (cca 35 kg), v době sálových počítačů, které svým objemem dokázaly zaplnit celou místnost výpočetního střediska, v tomto případě se už jednalo o slušnou miniaturizaci. (sator)

Reklama

Reklama