Reklama

Reklama

Bitva v ústí Šeldy

  • Nizozemsko De Slag om de Schelde (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bitva v ústí Šeldy, jedno ze zlomových střetnutí druhé světové války, svede tragickým způsobem dohromady pilota kluzáku, nacistického vojáka a zdráhavou odbojářku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že taková ta 4 hvězdičková klasika... Něco tomu chybí, ale je to hodně promáknutej film. Podobnej je poměrně málo. Film o tak trochu jiným vylodění než sme zvyklý... Jeden podobnej sem nedávno viděl, taky to bylo od těch seveřanů. A víš jakej je rozdíl mezi severským a americkým válečným filmem? V tom americkým se víc střílí (většinou). Tady se taky párkrát vystřelilo, ale jen na začátku a pak na konci. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdražších Holandských filmů přistál na Netflix a fanoušky Válečných filmů určitě potěší, byť nejspíš nikomu dech nevyrazí.Osudy tří hrdinů se odehrávají na pozadí válečného konfliktu, o kterém většina nejspíš ani neslyšela. Film má pomalejší tempo, ale je skvěle natočen i dobře zahrán, došlo i na pár napínavých momentů a divák má zájem se dozvědět, jak to celé nakonec dopadne.Film vrcholí 30 minutovou válečnou přestřelkou, které sice chybí pořádné Rko, ale natočená je parádně a ostudu oproti konkurenci určitě nedělá. Docela zamrzí, že Emoce zde příliš nefungují, takže dalo se z toho vytřískat určitě více, ale letos velká konkurence na poli válečných filmů z 2. světové nebyla, tak buďme rádi alespoň za tohle.Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„V BITVĚ O ŠELDU PŘIŠLO O ŽIVOT 3231 SPOJENCŮ, 4250 NĚMCŮ A 2283 CIVILISTŮ…“   Několik osudů (dramatickejch příběhů), (nejen) vojáků z podzimu 1944, odehrávající se před (a při) bitvě o Scheldt. Ozdobou pak je samotná bitva – no, i když bitva… Dobrej válečnej film! Nesnaží se dokumentovat, ale jde spíš o to, co všechno se mohlo nebo odehrálo v těch dnech.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Nevím, co polští výsadkáři nemůžou zapomenout Anglánům.   /// Thx za titule „Petra Babuláková“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, konečne vojnový film ktorý je realistický, bez pátosu a svojím spôsobom surový. Kvalitné bojové scény, detaily prepracované, to dalo asi roboty a zhltlo fúru peňazí. Žiadna heroická záchrana sympatického odbojára, žiadny happy end, žiadne x-té pripomínanie holokaustu, konečne. Kto očakáva počítačový vojnový masaker nedočká sa. Myslím, skupina fanúšikov vojnových filmov bude hodnotiť vysoko. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Film má velmi silnou depresivní atmosféru a hrůzy války zobrazuje realisticky a bez patosu a za to si zaslouží uznání. Všechny tři dějové linky jsou plné temnoty a beznaděje. Bitva v ústí Šeldy vypráví příběhy obyčejných lidí z období 2. světové války, které naplno zasáhla válka a jejich činy utvářeli historii. Snímek mě ani trochu nenudil a naopak jsem si ho užil. Přál bych si, aby podobných filmů vznikalo co nejvíce. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (35)

  • V čase 01:35:00, při útoku kanadské pěchoty přes hráz, je vidět, jak němečtí vojáci zakládají nábojový pás do kulometu MG 42, ten se však vkládá z levé strany, nikoliv z pravé jak je uvedeno ve filmu. Takto by zbraň nestřílela. (SsgtJira)
  • Německého těžkého kulometu MG-42 se spojenečtí vojáci všeobecně obávali. Dokázal vystřelit 1 500 ran za minutu a přezdívalo se mu „Hitlerova bzučící pila“, protože jeho palebná síla dokázala snadno roztrhat těla. Když se zvukař Herman Pieëte dozvěděl, že přeživší veteráni popisují jeho zvuk jako „trhání plátna“, přimíchal do zvukové stopy skutečné zvuky trhání plátna a papíru. (Johnny.ARN)
  • Jedná se o druhý film z druhé světové války, ve kterém se objevil Tom Felton. Prvním je válečný snímek Against the Sun (2015), který popisuje boj o přežití tří vojáků, kteří v roce 1942 havarují s torpédovým bombardérem v Tichém oceánu a hledají japonské ponorky. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama