Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o tom, co se stane, když vám u dveří zazvoní mladá černoška na vdávání.  Jiřímu táhne na padesát, sbírá pivní viněty a žije v malém panelákovém bytě staromládeneckým životem spolu se svým synem Milanem, kterému je třiadvacet a studuje. Syn se jednou v hospůdce u piva s přáteli a v rozjaření alkoholem rozhodne zajistit svému otci spokojený život v ženské náruči a pošle přihlášku s jeho fotkou do jednoho neobvyklého sdružení, zajišťující sňatky napříč zeměkoulí. A tak náhle po měsíci jejich harmonické soužití rázně přeruší zvonění zvonku. Za dveřmi stojí dívka. Je to Lila z ostrovů Vanuatu. Přijela se vdát a jejím vyvoleným je Jiří. Milan večer nachází v kuchyni vyděšeného otce a mlčící černošku v tichém rozjímání nad neobvyklým setkáním. Iguo znamená v Lilině domorodém nářečí milovat. Základní otázkou však zůstává, kdo a koho… Neotřelou komedii s prvky absurdity natočil režisér Tomáš Krejčí podle původního scénáře Marka Epsteina v hlavních rolích s Tonyou Graves (zpěvačkou známé hudební skupiny Monkey Business), Oldřichem Navrátilem a Ladislavem Frejem mladším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Filmpub.cz (Jan Lipšanský)

"Naštěstí se film Tomáše Krejčího vyvaroval jakýchkoliv náznaků tzv. fekálního humoru, a dokonce některé milé fórky jsou rozfázovány na celou délku snímku (např. scény s fíkusem). Jak již bylo řečeno, žádné filozofično nebo velké myšlenkové přesahy od Iguo Igua nelze čekat. Jako oddechový příběh na…"

Tiscali.cz (Josef Mašek)

"Již při psaní scénáře byla role táty žijícího jen se synem psána na tělo Oldřichu Navrátilovi. S ním měli autor i režisér společnou zkušenost z jejich prvního společného díla, úspěšného televizního filmu Trosečníci. Další jasné volby byly Andrea Elsnerová a Klára Sedláčková. Andrea se mi moc líbila…"

Reklama

Reklama