Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (254)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patřím do té skupiny lidí, která pořádně nechápe smysl kopírování určitých filmů (hlavně je často k smíchu, jak ten remake autoři považují za originální dílo). Viník do této kategorie patří též, naštěstí z toho ale Fuqua a jeho štáb dokázali vytřískat absolutní maximum. Totiž, když do hlavní role obsadíte Gyllenhaala, tak už jen tato informace dokáže nalákat davy lidí. Za posledních deset let byste našli jen málo podobně nadaných herců z mladší generace, on se do těch svých postav dokáže vcítit způsobem, že jen dokážete valit oči. Dánský originál už překvapil samotným příběhem, takže v tomhle ohledu jsem nemohl očekávat vůbec nic. Jen mě zamrzelo, že se tvůrci neodhodlali v tomto ohledu k nějakým menším promyšleným změnám. Na druhou stranu, z těch dvou šílených zvratů jsem měl lepší pocit, přišlo mi to tak nějak autentičtější. Tu sedmičku nakonec Viníkovi dám, zejména díky mistru Gyllenhaalovi a jeho herectví. Doporučuji. Za mě 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zbytečný remake pro líné Američany, kteří nečtou titulky. Pokud bych se na to díval originálem nepolíbený, vzal bych to jako slušný film, ale vše co dělal originál správně se v remaku moc nedaří a vzhledem k tomu, že se tvůrci snaží být o něco "velkolepější" chybí tomu ta komorní sevřenost, dánského originálu. A Gyllenhaalovo přehnaně emoční herectví mi zde také nesedělo. Pro znalce originálu zbytečné, pro neznalce raději doporučuji originál, ale pokud vám do uší nesedí dánština, můžete to zkusit i s Viníkem. Ale není to prostě ono. 50% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mal taký "deja vu" pocit, že mi je tento príbeh akosi povedomý a že som to už niekde videl. A veruže áno - pred 3 rokmi sme to tu mali v dánskom prevedení : Den skyldige. Už samotný originál mi prišiel taký akosi priemerný, no a v tomto prípade to nedokázal vytiahnuť na vyššiu úroveň zachrániť ani sám Jake Gyllenhaal, ktorý zvykne vo filmoch žiariť. Rovnako ako v origináli, aj tu mi vadilo viacero nelogických situácií a nepáčilo sa mi ani to zbytočné tlačenie na pílu. Škoda, že tento remake nebol viac autonómny, ale tak aspoň tie 2* si to zaslúži. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nová, americká verze The Guilty je leaknutá venku a jelikož si nepamatuji a nechci srovnávat se starou, dánskou verzí, hodnotím film samostatně. Uvnitř tak nějak cítím, že se celý film drží originálu jako klíště a kopíruje děj, scénář i emoce a nechce se mi nadhodnocovat něco, co jsme už vlastně jednou viděli, ale zde nemůžu jinak, než jednoduše nadšeně konstatovat, že se film povedl. One man show Gyllenhaala, který si zde krade všechnu slávu a divák bude zarytě zatínat nehty do sedačky, protože nejen, že bude emočně až na kost vyždímaný sám, ale současně jde vidět, že je naplno vyždímaný i Gyllenhaal a jeho comeback na plátno po delší době je famózní, fantastický, akční, napínavý a jednoduše sakra dobrý, a to i přesto, že jsem byl k filmu strašně skeptický. Jak mají amíci tendenci mrvit remaky kvalitních filmů, zde jde o naprostý opak a oproti odtažité a nemastné předloze je tohle solidní nadprůměr. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděla dánskou originální verzi, což je možná hlavní důvod mého vysokého hodnocení. Vědět dopředu, kam se celý film bude ubírat, asi bych nebyla schopná si film užit tak, jako jsem si ho ve skutečnosti užila. Naprosto chápu, že pro ty, kteří mají rádi originál, tohle může být naprosto zbytečný film. Na mě to fungovalo, po celou dobu jsem byla napnutá a neměla absolutně žádné tušení, jaké bude rozuzlení. A když k tomu přičtu naprosto výborného Jakea Gyllenhaala, musím dát 4*. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)
  • Děj filmu se odehrává v pouhých 4 místnostech. O zbytku pouze slyšíme nebo vidíme na monitorech. (Zix.)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama