Reklama

Reklama

Vykopávky

  • Velká Británie The Dig
Trailer

VOD (1)

Britská vdova si v předvečer druhé světové války najme amatérského archeologa, aby prozkoumal záhadné útvary na jejím pozemku. A jeho objev vyrazí leckomu dech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Co je toto? Poctivý film, který se nesnaží o laciné drama - neodhanete dějový vývoj zkrátka podle toho, jaká možnost je nejvíc dramatická, i kdyby nedávala smysl? Ona tedy ve filmu je jedna dějová linka - o Rorym a jeho přítelkyni - kterou odhadnout můžete, ale film není o těchhle dvou. Téma filmu je smrt a dědictví, které tu po nás zůstane, přičemž ale není podané humpolácky a neřve ho do tváře. Příjemné překvapení a celé je to takové... mile tradičně anglické. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kery Chuligán je řádně jetá a mimořádně neestetická vykopávka, ovšem i tak jí penzionovaný kopáč Ralf neváhá pořádně prozkoumat hrboly, a dokonce jí i rozrýt nějakou tu brázdu na pozadí. Druhé světové. Ryje natolik urputně a hluboko, že nakonec paní Chuligánové narazí na kýl. Ranně středověké bárky. V zádech má však satanžel i svou, ještě jetější bábu, která mu včas zatrhne to rejdění. V hlíně. A je z toho takové ničím neurážející, starovelkobritsky šarmantní a vcelku odsejpající melodrama, které se dá přežít i bez toho, aniž byste po něm hned přibrali třicet kilo, nakoupili kočky a začali vášnivě číst tklivé a stylisticky obskurní příběhy Rytmu života o ubohých otylých důchodkyních, které náhle opustil manžel jen qůli tomu, že jim smrdělo z huby, byly nesnesitelně senilní, panovačné, myly se jednou měsíčně a v jednom kuse držkovaly. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Archeologia - vzneseny nazov pre vykradacov hrobov. Pokial sa vykradaju hroby pre vedecke ucely, je to ok. Tuna ide o archeologicku lokalitu v britskom Suffolku. Rezisersky na urovni, vidno ze sa reziser Simon Kamen /The Turning 2013, The Daughter 2015/ vyzna, a tento jeho dalsi film /neviemkolkaty v poradi/ ukazal rezisersky talent samotneho Simona Kamena. Kery Chuligan je celkom sexovatelna, keby ukazala zadok a kozy tak vyletim este vyssie : 74 % ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Absolútna dokonalosť, skvelé zachytenie atmosféry miesta a doby. Stručné, ale hlboké úvahy o plynutí času a o mieste človeka na Zemi. Kam sa plavila táto loď? Ku hviezdam, či smerom nadol ku koreňom Yggdrasilu? Mám silné tušenie, že v mojom osobnom rebríčku v roku 2021 už Vykopávky nič neprekoná. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Občasné scény navozující blížící se válku jsou solidně silné (padající letadlo) a celkově jsou Vykopávky i přes pomalé tempo zajímavým filmem s neobvyklým námětem, bezvadnými herci a perfektní kamerou a režií. Jako bonus podpovrchové citové trápení vlastně všech zúčastněných, takže dohromady překvapivě dobrý film. 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Většinu předmětů objevených v lokalitě Sutton Hoo dnes nalezneme v Britském muzeu, kam je Edith Pretty (Carey Mulligan) ještě v roce 1939 věnovala jako dar celému národu. (J.F.B.)
  • Rory Lomax (Johnny Flynn) je fiktivní postava. Skutečnými fotografy vykopávek byli Mercie Lack a Barbara Wagstaff. (Will_X)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama