Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (962)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobně jako po novém shlédnutí druhého dílu musím zde opět významně korigovat své hodnocení. Je tak zvláštní že věci které mi vadily tehdy při mé první dávné projekci naprosto vymizely. Trošku mě to až zaráží. Matrix Revolutions moc nohu z plynu nesundal. Dále přikládá pod kotlem dechberoucím útokem Sentinelů nebo závěrečným soubojem Nea se Smithem. Kolem těchto událostí nepozoruji žádné obří dávky vaty a režisérům se daří držet neustále mou pozornost. PS: Přestože jsem měl kdysi názory typu že Matrix je jen jeden a prvním dílem to mělo celé skončit. Dnes jsem rád že se tak nestalo, protože bychom byli ochuzeni o dost povedené pokračování, které je sice o dost jiné než původní film, ale kvalitativně o moc nezaostává. PS: Scénu, při které hrdinně zahyne velitel Mifune jsem si pro její obrovské emocionální vypětí dal ještě několikrát. Ukázková gradace!  95% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celosvetovom úspechu paranoidného sci-fi cyber thrilleru Matrix, ktorý natočili bratia Wachowski v roku 1999 sa o štyri roky neskôr pristúpilo k vyprodukovaniu ďalších dvoch jeho pokračovaní (Matrix Reloaded a Matrix Revolutions). Bohužiaľ tieto dve nové časti sa ani zďaleka nepribližujú geniálnej úrovni pôvodného filmu. "Matrix Revolutions" je len dejovo zmätenou bombastickou audiovizuálnou show. Matrix vôbec nepotreboval pokračovania. Urobiť z toho zbytočne naťahovanú trilógiu nebol dobrý nápad. *** ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Škoda, keby sa dali hviezdičky rozpoliť, tak u mňa by tento film jasne dostal 3,5 *. Takisto , ako mnohí predo mnou sa s úctou pozerajú na prvý diel a toto pokračovanie malo trošku zostupnú tendenciu. Efekty ostali, len na môj vkus niektoré akčné scény boli pridlhé. Skrátil by som ich o 20% .... Nevravím, že mi niektoré akcie nevybili dych, to nie, ale .... Niečo tam bolo ešte nevypovedané a po dejovej stránke to bolo omnoho plytkejšie ako u predchodcu ... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Háleluja. Čekal sem všechno, ale todle předčilo všechna má očekávání. Všecho začíná dávat smysl, Smith se nevyhnutelně prožírá systémem, Neo získává rovnoceného protivníka a začíná chápat svoji úlohu v téhle tragické hře. Herci znovu hrají, a větší prostor dostávají i vedlejší postavy, Závěrečné bitvy jsou fantastické, triky polepšili, a Hudba (především skladba Neodaemmerung, která zní když souboj Nea a Smitha dosáhne téměř až nebeské výšky) je fantastická. Rozhodně velice temná podívaná, jejíž konec je naprosto nečekaný, avšak vlastně zcela v rámci lidksého chápání a zkušeností, protože každému, kdo vlastní PC se už něco podobného stalo. Jsem nadšen, uchvácen a ovlivněn na celý život. Bratři Wachovští dokázali pozvednut Kult, který po rozporuplném Reloadedu lehounce pokulhával. Welcome back, Matrix! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hmatatelnejší a zmysluplnejší dej, menej pseudo-filozofovania i samoúčelných akcií pre efekt nez v The Matrix Reloaded. Som spokojný. Prvú hodinu prezývate, no následná “vojna strojov” je úžasná. Byť ešte emócií vo finálnom digitálnom súboji Nea so Smithom, bola by trojka o triedu lepšie než dvojka. Záver filmu je adekvátny pseudo-hĺbke, ktorú celá sága predstierala. Kdo si myslel že je za tým všetkým niečo veľké, budú sklamaní. Nevyhnutelne sklamaní. ***1/2 ()

Galerie (134)

Zajímavosti (70)

  • Každý Sentinel se skládá z 1015 jednotlivých částí. (Arachneuss)
  • Jméno přestupní stanice mezi Světem strojů a Matrixem je Mobil Ave. Mobil je anagramem slova Limbo, což je jakási přestupní stanice mezi Nebem a Zemí. (HellFire)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama