Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (963)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Oh my god no!! Chraň nás před podobnýma vocasárnama! Nevím do jaký míry moje hodnocení ovlivňuje fakt, že do příběhu a pojetí série Matrix jsem se nikdy nedostal, ale bylo to z každým dalším dílem horší a horší. Co naplat, když je pro mě něco odpad, tak je to odpad. Za to, že to byla naštěstí jenom trilogie dám 5% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, oni z tebe udělali Nea... a to zdaleka není jediné překvapení, kterého se dočkáte. V nabídce jídelního lístku tohoto pochybného podniku se nachází prchající rodinka nadivoko, pseudofilosoficko-náboženské plky bez náplně, válečná agitka lehce osmahnutá, jedna z hlavních postav prošpikovaná a závěrečná idylka přírodní. Vskutku revoluční způsob, jak udělat z diváka naprostého blbce. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachowski .. ... bohužel! Kdybych tušil, že tato pseudo trilogie dopadne takhle, tak jsem si nejspíš vzal pilulku MODROU! Tentokrát mě moc neberou ani triky a už vůbec ne dialogy.. Ach jo! Producent a autoři si totiž vzali pilulku ZELENOU s obligátním symbolem $. PS: a s tou "Trilogii" je to vlastně taky kec, zejména to, že to tak zamýšlely od začátku a navíc Rel & Rev jsou pro mě vlastně jen jeden (sice dlouhý ale jeden) film. Prostě nás „one Matrix“ fanoušky neuspokojili, ale to bude asi těmi vedlejšími účinky zelené pilulky... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část druhá. Neo nyní tráví své bezesné noci v meziprostoru, jako kdyby ho skřípnuly dveře podzemky - nemůže rubat agenty v Matrixu, ani podpořit Zion v přípravě na válku s nesčetnými hejny chobotniček. Mimochodem scéna, kdy zionští bojovníci tasí prostřednictvím svých robotických mechanoidů masivní kulomety, zahajuje jednu z nejpamátnějších bitev filmového plátna. Další pak svede rozpolcený Neo s plně nezávislým apokalyptickým programem Smithem a kapacita Matrixu je pro jejich střet téměř nedostačující. Zkrátka akce a efekty jsou znovu onou objemnou adrenalinovou injekcí, po které kroutíte hlavou, až vám vržou meziobratlové destičky. Vytknout toho lze pouze minimálně (snad jen některé dialogy nebo nelogicky realizované zásobníky s municí), děj se zjednodušil, film je až nečekaně drsný, temný a pesimistický. Soundtrack znovu hyperstylově nabušený, bullet-time v Matrixu dokonalý a Wachowští přetínají cílovou pásku ve skvělé formě. Monumentální trilogie, první díl zkultovněl příběhem, druhé dva zase ohromující akcí. 90% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/425 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/62,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celosvetovom úspechu paranoidného sci-fi cyber thrilleru Matrix, ktorý natočili bratia Wachowski v roku 1999 sa o štyri roky neskôr pristúpilo k vyprodukovaniu ďalších dvoch jeho pokračovaní (Matrix Reloaded a Matrix Revolutions). Bohužiaľ tieto dve nové časti sa ani zďaleka nepribližujú geniálnej úrovni pôvodného filmu. "Matrix Revolutions" je len dejovo zmätenou bombastickou audiovizuálnou show. Matrix vôbec nepotreboval pokračovania. Urobiť z toho zbytočne naťahovanú trilógiu nebol dobrý nápad. *** ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Ve scéně, kdy Neo (Keanu Reeves) mluví s Vědmou (Mary Alice), se jí ptá, jak by dokázal zastavit 4 sentinely silou vůle. Ve skutečnosti jich ale zastavil 5. (Mr.Hudson)
  • Ve filmu je 804 trikových záběrů. (Elisebah)
  • V řecké mytologii je Morpheus bůh snů. Ve filmu se snaží Morpheus (Laurence Fishburne) probudit lidi z virtuálního snění. (pornogrind)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama