Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (963)

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Neskutočné sklamanie zabalené do pekného digitálneho šatu sa síce tvári ako filozoficky hlboké veľdielo, ale v skutočnosti je to len kŕčovitá snaha nejako sa vyvlieknuť z jedného veľkého prúseru - prúseru, do ktorého sa bratia Wachowski dostali v momente, keď veľmi nerozvážne vyhlásili, že Matrix bol už od začiatku plánovaný ako trilógia. Je podivuhodné s akou eleganciou a noblesou sa dokázali tvorcovia oboch pokračovaní vymaniť z okov prvého dielu a doslova poprieť svoje korene - tam, kde nás pôvodný Matrix udivoval nádhernou vizuálnou stránkou skombinovanou s myšlienkovou plnosťou, tam druhý a tretí diel len bezmocne tápu v tme - ale na rozdiel od Reloaded, ktorý zachránila úchvatná automobilová naháňačka a pár ďalší momentov, Revolutions neponúka nič iné, ako úbohú popkornovú zábavu. A ten koniec už nie je nič iné ako nie príliš vtipná groteska. Holt, vidina peňazí je veľmi silná a opojná droga. PS: Ak si ešte stále myslíte, že Wachowsky dali vzniknúť dnes už legendárnemu bullet-timu, mýlite sa - v skutočnosti za ním stojí tento vizionár (viď. Smirnoff - Smarienberg) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě má celá matrixovská trilogie sestupnou tendenci. Jednička je špičková podívaná a k Reloaded jsem měla spoustu výhrad, přesto se mi však líbil. Revolutions mě v mnoha směrech naštval. Už tu sice nejsou tak okatě předhazovány rádoby filozofické úvahy. Ty tu nahradily patetické kecy, z kterých opravdu vře krev. Celý film na mě oproti předchozím dílům působil velice odtažitě a určité scény, u kterých bych čekala, že mě smetou, mě naopak nechaly zcela chladnou. Kromě efektního souboje Nea a Smithe jsem nenašla jedinou scénu, která by mě do příběhu vtáhla. Je tu příliš zbytečných dialogů a akce plná triků, která příliš nenadchne a rozhodně není "přelomová". Naštěstí jsem od filmu mnoho nečekala, hlavně ne nějaké rozuzlení, které by dalo všem dosavadním událostem hluboký smysl, takže vyložené zklamání se u mě nedostavilo. ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Oh my god no!! Chraň nás před podobnýma vocasárnama! Nevím do jaký míry moje hodnocení ovlivňuje fakt, že do příběhu a pojetí série Matrix jsem se nikdy nedostal, ale bylo to z každým dalším dílem horší a horší. Co naplat, když je pro mě něco odpad, tak je to odpad. Za to, že to byla naštěstí jenom trilogie dám 5% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ono to nebylo zas tak špatné. Tím nejvýstižnějším slovem bude - zbytečné. Jednička se po zásluze stala jedním z nejlepších akčních filmů všech dob a prakticky žánr redefinovala, dvojka nabídla adrenalinovou řežbu s perfektními bitkami a bezchybnou honičkou na dálnici, ve trojce je bitka jen jedna. Poslední pokračování se zaměřuje na obranu Zionu a to celé tři pětiny filmu, tzn. že jsem se tři pětiny filmu téměř nudil. To je největší a asi i jediný zápor, vše co se odehrávalo před bitvou (nádraží) i po bitvě (závěrečný souboj) stálo za to. Wachowští se snažili posunout hranici akčního zážitku ještě dále, což se jim s Reloaded podařilo, s Revolutions však zabředli do šedivého průměru popcornových šíleností s přeplácanými efekty a nudnou příběhovou linií. Snad si sourozenci Wachowští svým příštím filmem reputaci napraví. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování odvážného pokračování geniálního filmu. Dlouhá cesta je u konce a vše lze nejlépe s odstupem pár shlédnutí nebo let hodnotit. Svým způsobem je jistě Revolutions nejslabším dílem trilogie, hlavně kvůli své slabší první půlce, ale to je vynahrazeno v závěru, který bych řekl překračuje nejméně o pár světelných let většinu akčních/sci-fi filmů. Megalomanský závěr, kterému nechybí snad nic (podle někoho možná trochu přebývá délka). Stylovost celé trilogie vybroušena do posledního záhybu Neových brýlí a choreografie akce úplně z jiné planety ( i když Club Hell mohl být trochu lepší... vzhledem k fyzikálním zákonům:)). Pro mnohé diváky tohle bude velká stopka, protože právě závěr je opravdu jak pro koho. Mě osobně však i po letech dokáže zmrazit před obrazovkou (raději bych projektor tak 50x50m :-))) a nepustit do prvních náznaků titulků. Slabé 4* jsou hlavně kvůli "modrému poli" a celkovým 67%, protože závěr trilogie si aspoň to červené pole zaslouží. Jinak jediná výtka k trilogii, kterou ani styl ani akce ani postavy nedokáží utlumit, je, že Wachowski natočili tolik mnohavrstvý příběh a tak komplikovaný svět, že ho nedokázali "dostatečně" vysvětlit o představit divákovi pouze z filmového plátna, ale pro bližší a možná i úplné pochopení je nutné hledat dále ve zdrojích jako jsou hry, internet, knihy a další.... ()

Galerie (134)

Zajímavosti (70)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 2003 v Los Angeles. (Varan)
  • Ve scéně, kdy Neo (Keanu Reeves) mluví s Vědmou (Mary Alice), se jí ptá, jak by dokázal zastavit 4 sentinely silou vůle. Ve skutečnosti jich ale zastavil 5. (Mr.Hudson)
  • Při souboji s agentem Smithem (Hugo Weaving) se Neo (Keanu Reeves) odrazí od zdi, srazí se s ním a je mrštěn na dřevěný trám. V té chvíli je dobře možné rozpoznat jeho dubléra. (Mr.Hudson)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama