Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (289)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Na Halloweene III je najkrajší ten WTF moment. Celý film pôsobí ako nezaká paranoidná fantázia z 50. rokov, ktorá sa z neznámych dôvodov zatúlala a zrealizovala v rokoch 80-tych. Ako nejaký súdržný dramatický celok je to až dojímavo tristné, ako nejaký sled jednotlivých, viac či menej podarených (alebo zbabraných) obrazov, podfarebených skvelým soundtrackom Johna Carpentera, ktorý improvizuje na motívy pôvodnej halloweenskej témy je to veľmi solídny film. Tiež sa to dá chápať ako úplne uletená dekonštrukcia pôvodnej myšlienky Halloweenu. je škoda to odsúdiť a prehliadnuť. Halloween III sám ponúka viaceré zaujímavé kľúče a cesty, ako ho sledovať. ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle má u všech čertů být?? Nebo co to být mělo. Jedno z nejhorších pokračování všech dob, ne-li snad úplně nejhorší. Nejen že si nějaký svůj příběh zařadili pod jméno kultovné série, ale ještě ke všemu to vydávají za horor. Mě to spíš přijde jako reklama na masky s nějakým jakodějem kolem. Je to asi stejně napínavé jako zavázat si oči v domnění, že bude tam a vy se budete bát. Jenže se akorát tak zramplujete ze schodů a budete nadávat stejně jako po ztraceném čase u tohodle braku. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny lidí co tento film viděli, jím nejsem zas až tak moc zhnusený. Určitě ne proto, že jej jeho tvůrci zasadili do kultovní Halloweenské série. Samozřejmě, že šlo o (nepříliš) chytrý reklamní tah, ale tvůrce původního Halloweenu John Carpenter se podílel na scénáři i toho filmu. Navíc jak sami prohlásili, šlo o pokus natočit několik filmů na motivy Halloweenu – v nichž by tento svátek hrál důležitou roli, nikoliv tolik opěvovaný Michael Myers. Jenže jejich nápad se rozhodně nesetkal s diváckou přízní a pochopením a tak od něj následně upustili. Takže jsem na tento film prostě pohlížel jako na kousek s halloweenskou tématikou, který neměl se slasherem nic společného. A musím říct, že až tak velké opovržení si rozhodně nezaslouží. Zas až tak špatný, tento film nebyl. Dá se v něm narazit na několik slušných scén i atmosférických momentů, krve je tu taky dost, gore nebylo taky hrozné. Jen ten příběh občas skřípal – zvláště pak v závěru filmu. Ani to mi však nezabránilo, abych se nedodíval až do samotného konce. Halloween jako svátek stejně neuznávám, neslavím a ani nikdy slavit nebudu – stejně jako nemám zrovna nadvakrát rád postavu Michaela Myerse, takže mi jeho absence vlastně ani nevadila. Stejně se tu objevil alespoň v televizním traileru na obrazovce. Malá reklama – taky reklama. Nápad s využitím Stonehengeských kamenů a smrtícími maskami byl sice dost přitažený za vlasy, ale to „roztavení“ ksichtu malého fakana, který mi pil krev, bylo velmi pěkně natočené. Navíc Tom Atkins podal celkem slušný výkon. Takže ve finále to sice vidím na podprůměrnou podívanou, ale vyložená katastrofa to tedy nebyla. 40% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto filmu není to, že je v členěn do série Halloween, přestože s ní nemá tématicky nic společného, ani to, že tu není žádný Michael Myers, ale to, že se v tomhle filmu v podstatě vůbec nic nestane a docela dost nudí. Dubing byl otřesný. ty děti, co mluví jako dospělý, co se snaží mluvit jako děti, to bylo skoro až nechutný. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film je v "černým" naprosto nezaslouženě. Počkal jsem si tak desítku let, abych překousl, že tam není Michael a bral to tak, jak tvůrci podali. A náhodou na svoji dobu to vůbec není špatný! Už samotný zpracování filmu je hodně fajn, zejména kamera, vizual, atmosféra a špičkový gore scény, i když jich je málo. Jinak se jedná o totální psycho-úlet, kterej prostě divákovi "vrtá díru do palice" svoji ujetou, všudypřítomnou znělkou a na starých počítačích zpracovanou TV upoutávkou na Halloweenský svátky. Už to je docela zábava, protože divák docela kroutí hlavou, docela wtf film. Za úplný závěr zvedám ze 3*** na 4****, protože ten masakr s holkou je fakt úžasnej, nečekanej a dokonale provedenej. Je třeba to brát, jaký to je a já jsem moc rád, že jsem dohnal snad svůj největší rest v hororovým světě. Uznávám, že vidět to jako děcko nebo teenager, tak jsem nasranej protože chybí Michael a asi by se mi to proto nelíbilo už z principu. Dnes si naopak myslím, že film je kvalitnější, než některý pozdější díly s vraždícím maniakem ... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Po předchozí údajné smrti Michaela Myerse měl John Carpenter v plánu každý rok natočit film vztahující se k událostem, které se odehrály na Halloween. Poté, co tento díl po finanční stránce neuspěl, rozhodli se filmaři Michaela vzkřísit. (HellFire)

Reklama

Reklama