Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (289)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny lidí co tento film viděli, jím nejsem zas až tak moc zhnusený. Určitě ne proto, že jej jeho tvůrci zasadili do kultovní Halloweenské série. Samozřejmě, že šlo o (nepříliš) chytrý reklamní tah, ale tvůrce původního Halloweenu John Carpenter se podílel na scénáři i toho filmu. Navíc jak sami prohlásili, šlo o pokus natočit několik filmů na motivy Halloweenu – v nichž by tento svátek hrál důležitou roli, nikoliv tolik opěvovaný Michael Myers. Jenže jejich nápad se rozhodně nesetkal s diváckou přízní a pochopením a tak od něj následně upustili. Takže jsem na tento film prostě pohlížel jako na kousek s halloweenskou tématikou, který neměl se slasherem nic společného. A musím říct, že až tak velké opovržení si rozhodně nezaslouží. Zas až tak špatný, tento film nebyl. Dá se v něm narazit na několik slušných scén i atmosférických momentů, krve je tu taky dost, gore nebylo taky hrozné. Jen ten příběh občas skřípal – zvláště pak v závěru filmu. Ani to mi však nezabránilo, abych se nedodíval až do samotného konce. Halloween jako svátek stejně neuznávám, neslavím a ani nikdy slavit nebudu – stejně jako nemám zrovna nadvakrát rád postavu Michaela Myerse, takže mi jeho absence vlastně ani nevadila. Stejně se tu objevil alespoň v televizním traileru na obrazovce. Malá reklama – taky reklama. Nápad s využitím Stonehengeských kamenů a smrtícími maskami byl sice dost přitažený za vlasy, ale to „roztavení“ ksichtu malého fakana, který mi pil krev, bylo velmi pěkně natočené. Navíc Tom Atkins podal celkem slušný výkon. Takže ve finále to sice vidím na podprůměrnou podívanou, ale vyložená katastrofa to tedy nebyla. 40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny sci-fi triler pôsobí vo vyvražďovacej sérii ako päsť na oko. Aj napriek tomu, že sa snaží o atmosféru i solídne budovanie napätia. Neznámi chlapi v oblekoch, ktorí sa neštítia vraždiť vŕtačkou, ani šialený keltský záporák ma však nezaujali natoľko, aby som film hodnotil lepšie aj ako samostatný film... ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto filmu není to, že je v členěn do série Halloween, přestože s ní nemá tématicky nic společného, ani to, že tu není žádný Michael Myers, ale to, že se v tomhle filmu v podstatě vůbec nic nestane a docela dost nudí. Dubing byl otřesný. ty děti, co mluví jako dospělý, co se snaží mluvit jako děti, to bylo skoro až nechutný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď na konci druhého dielu Michael Myers zomrel (?), rozhodol sa John Carpenter točiť ´´halloweenovské´´ filmy ďalej. Tentokrát s tým, že každý rok sa natočí HALLOWEEN, ktorý bude stále o niečom inom. Ono vcelku to vyšlo, ale zámer sa pravdepodobne nepochopil. A snímok prepadol a veľké plány zmaril. Film netreba teda vnímať ako pokračovanie ako také, ale ako samostatný film, ktorý sa dokonca neodohráva ani v rovnakom svete, ako prvé dve časti ( prvý HALLOWEEN je tu vysielaní v televízii ) a ktorý ale urobil chybu v tom, že si dal za názov číslovku, resp., že je v názve samotný výraz ,,halloween,, ktorý mýli. Je to priemerný fantasy horor s nadpriemernými ľakačkami a make up trikmi. Za pozornosť ešte stojí geniálna hudba od Johna Carpentera a Alana Howartha ( niekoľko hudobných pasáží silno pripomenie TERMINÁTORA, má Brad Fiedel čisté svedomie? ), tentoraz ale bez známej melódie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nakonec z toho vyleze hrozná konina, úplně typické béčkové osmdesátky a ještě s příměsí padesátkových sci-fíček, ale kurňa, vždyť ono je to celé do poslední chvíle napínavější víc než první dva díly. Je to úplný krok stranou někam jinam, jak z hlediska zápletky, tak žánru, takže je jasné, že ten film to tady odnesl hlavně za zneužití značky Halloween, kdežto na IMDB má férovějších solidních 5,4. A Carpenterovy synťáky tady taky nejlepší. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Původně měl režírovat Joe Dante, který požádal Nigela Kneala o napsání scénáře. Dante chtěl příběh, který by se lišil od předchozích dílů, proto Knealovi řekl, aby napsal zápletku, skutečně se týkající svátku Halloween, což se producentům líbilo. Pak ale Dante přešel k režii jiného projektu a film tak spadl do klína Tommymu Lee Wallaceovi. (HellFire)
  • V tomto filme je možné vidieť na chvíľu aj Michaela Myersa. Objavuje sa však len na chvíľu a aj to len v televízií. (8HitBoy)

Reklama

Reklama