Reklama

Reklama

Říjen 1957. „To" se probouzí a městečko Derry ve státě Maine už nikdy nebude jako dřív. Stephen King vdechl život ztělesnění veškerých dětských fóbií a obav a vystavil sedm dětí zlovolné síle, která na sebe bere nejrůznější podoby včetně klaunské tváře. Děsivý klaun (Tim Curry) žije v městské kanalizaci, odkud se vydává lovit a zabíjet. O mnoho let později se ti, kdo přežili, jako dospělí vrací skoncovat s další vlnou jeho bezuzdného vraždění – už jednou provždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (529)

MMR 

všechny recenze uživatele

Kdysi jako malý jsem viděl v televizi první část filmu, od té doby jsem se děsil klaunů. Klaun Pennywise ve mě budil dojem hrůzostrašného vraždícího monstra, než jsem se rozhodl se na to znova podívat. Poté jsem se ho přestal bát a oblíbil jsem si ho. Co se týče filmu samotného, tak první polovina byla daleko lepší než ta druhá. Nutno podotknout, že je to jeden z mála hororů, které jsem viděl. Své hodnocení ponechávám na nostalgii. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pro tři hvězdy vysypu z rukávu hned několik důvodů: za prvé - jsem předlohou nedotčená, což bude, soudě podle komentářů zde, filmovému zpracování výhodou, za druhé - má se jednat o film televizní, takže vyžaduje trochu odlišné nahlížení, tím si rovněž polepšil, za třetí - uběhlo asi patnáct let od dob, kdy u nás frčel na videu, a krom nepříjemných pocitů přinesl také pobavení, neboť výkřiky "nechcete balónek?" a "všichni se vznášíme" se mezi členy rodiny pro jejich častou reprodukci staly až, nebojím se toho slova, kultovními:-). Za čtvrté - nyní, po dlouhém časovém odstupu, jsem opět cítila mrazení v zádech, ani ne tak z klauna, i když příjemný, TO tedy vážně nebyl, ale z celého podtextu dětských vzpomínek a návaznou snahou dospělých řešení, k tomu jsem však musela dozrát, tehdy jsem TO tak neviděla... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Famózní Tim Curry vytváří v postavě Pennywise jednu z nezapomenutelných postav žánru. A přes nutnost razantního krácení 1000 stránkového románu se filmu podařilo zachovat zdání, že nic podstatného nechybí... konec s vratkou maketou sice televizní dílo poněkud diskriminuje, ale přesto zůstává poměrně slušnou podívanou, které se místy dokonce daří zhmotnit atomosféru Kingova románu... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Ke knize: Můj první přečtený horor, dokonale jsem se bál už po první kapitole, podle mě nejlepší Kingovka a horor vůbec. Takže jsem se na film samozřejmě těšil - a dočkal se jednoznačně největšího zklamání všech dob !!!!!! Jak už zde někdo trefně poznamenal, měl by King toho "režiséra" zažalovat! Absolutní trapárna, jsem znechucenej. 10% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to většinou takový průšvih, jak by se dalo čekat, obzvlášť scény s vhodně obsazenými dětmi se povedly, ale čím více se film zabývá dospělými a čím blíže je uspěchaný závěr, tím je lacinější a nudnější. Z Pennywise, který hlavní hrdiny vždycky akorát postraší a pak je nechá být, navíc nemám ten správný hororový pocit, a na rozdíl od knihy velkou roli nehraje ani samotné Derry, což je podobně velké minus. V rámci možností a například v porovnání s tragickým televizním Osvícením jde ovšem o vcelku věrnou adaptaci Kingova eposu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (44)

  • Počas volebného obdobia 2016 v USA sa v rodnom meste Stephena Kinga (Portland, štát Maine) začali objavovať propagačné materiály, na ktorých tvorca uvádza ako kandidáta klauna Pennywise (Tim Curry). (Marceloo)
  • Film se natáčel v Novém Westminsteru v Britské Kolumbii (Kanada) koncem roku 1989. (Delock)
  • Když Tim Curry (Pennywise) chodil nalíčený po place, bál se ho i filmový štáb. (ČSFD)

Související novinky

Kingův horor To konečně míří do kin

Kingův horor To konečně míří do kin

04.07.2016

Hororový román To už se dočkal tříhodinové televizní adaptace, studio Warner Bros. se jej ale od roku 2009 snaží poslat přímo do kin. O režii se chvíli zajímal Guillermo del Toro (Hellboy) a v červnu… (více)

Reklama

Reklama