Reklama

Reklama

Říjen 1957. „To" se probouzí a městečko Derry ve státě Maine už nikdy nebude jako dřív. Stephen King vdechl život ztělesnění veškerých dětských fóbií a obav a vystavil sedm dětí zlovolné síle, která na sebe bere nejrůznější podoby včetně klaunské tváře. Děsivý klaun (Tim Curry) žije v městské kanalizaci, odkud se vydává lovit a zabíjet. O mnoho let později se ti, kdo přežili, jako dospělí vrací skoncovat s další vlnou jeho bezuzdného vraždění – už jednou provždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (529)

MMR 

všechny recenze uživatele

Kdysi jako malý jsem viděl v televizi první část filmu, od té doby jsem se děsil klaunů. Klaun Pennywise ve mě budil dojem hrůzostrašného vraždícího monstra, než jsem se rozhodl se na to znova podívat. Poté jsem se ho přestal bát a oblíbil jsem si ho. Co se týče filmu samotného, tak první polovina byla daleko lepší než ta druhá. Nutno podotknout, že je to jeden z mála hororů, které jsem viděl. Své hodnocení ponechávám na nostalgii. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hrůzným adaptacím většiny Kingových knih, vzpomeňme jen na katastrofálního Trávníkáře, Schwarzeneggerovského Running Mana či v poslední době komerční zrůdnost Pavučinu snů, je toto televizní dílko poměrně zdařilým pokusem o přenesení jednoho z nejlepších Kingových románu do filmové (televizní) podoby. Skvělý Curry jako Pennywisse je opravdu děsbudící a film je až do opravdu velmi televizního finále - ta maketa je opravdu příšerná poměrně zdařilý ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv předlohu považuji za jednu z nejlepších Kingovek, tohle zpracování mě kupodivu příliš nezklamalo. Ono natočit TO není vůbec jednoduché. Do filmu se podařilo dostat prakticky celou knihu a myslím, že ne tak špatně. Vidím, že Pennywisse všem připadal na filmu nejlepší, mně paradoxně vadil nejvíc, jako ztělesnění čisté hrůzy z knihy mi opravdu nestačil. Herci byli velmi slušní, závěr nebyl moc povedený ( dabing samozřejmě příšerný ). Takže celkově na TV film lepší tři*. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve městečku Derry zmizí každých třicet let několik dětí. Jednou z obětí se stává Georgie Denbrough. Jeho starší bratr Bill se společně se sedmičlennou partou kamarádů bude muset postavit svým největším nočním můrám, které představuje klaun Pennywise. Smolaři jsou přesvědčeni, že Pennywise zničili, ale TO se po pravidelné pauze vrací zpátky... Největším trumfem tohoto televizního zpracování je Tim Curry jako tančící klaun Pennywise, protože jeho hlas (They float. They all float. And when you're down here with me, fat boy, you'll float, too.) divák z hlavy jen tak nedostane. První půlka s dětskými herci je snesitelná. K mínusům patří dospělí herci z druhé poloviny, protože přehrávají a Pennywise bohužel nedostane v celé minisérii tolik prostoru. HODNOCENÍ 50% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

It je opravdu nářez, myslím však časový nářez. :) Tři hodiny je opravdu moc. První polovina je celkem ucházející, dětští herci jsou celkem přirození a i to spojení děti-vraždící klaun je tak trochu znepokojivé. V polovině ovšem přichází zlom, na scénu se dostávají především dospělí a jejich naprosto toporné výkony. Chovají se jako pubertální blbečci. Dokonce můžu říct, že mě opravdu štvali. Závěr je neskutečně natahovaný a trapný, doplněný o příšerně nezvládnuté speciální efekty. Přesto mě film neodradil od knihy, kterou mám určitě v plánu si přečíst. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (44)

  • Americká punk rocková kapela „Pennywise“ se pojmenovala podle hlavní postavy filmu. (Delock)

Související novinky

Kingův horor To konečně míří do kin

Kingův horor To konečně míří do kin

04.07.2016

Hororový román To už se dočkal tříhodinové televizní adaptace, studio Warner Bros. se jej ale od roku 2009 snaží poslat přímo do kin. O režii se chvíli zajímal Guillermo del Toro (Hellboy) a v červnu… (více)

Reklama

Reklama