Reklama

Reklama

Smrt do roku 2020

(TV film)
  • USA Death to 2020
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok, na který nikdo z nás nebude rád vzpomínat, očima nejhůř informovaných komentátorů v historii. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

Equilita 

všechny recenze uživatele

Pozerala som 1.1.2021, ako prvý film v tomto roku a pomohla tomu jedna zásadná vec a to, že som Silvester oslávila ako inteligent a ráno som nemala zlú náladu z opice. A vďaka dobrej nálade sa mi tento netflixovský skvost zdal oveľa vtipnejší, ako v skutočnosti asi bol a som rada, že som nový rok začala s úsmevom na tvári, pretože ten minulý bol na zaplakanie. Táto absurdná komédia mapuje udalosti roku 2020 tak cynicky a vtipne, že by to jedného mohlo uraziť, ba až pobúriť, že si niekto z takých "vážnych" vecí robí srandu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi do vkusu vůbec netrefilo. Párkrát jsem sice zasmál, ale pouze nad úplnou absurditou daného výroku a tak nějak nevím, jestli takovýto projekt v době rozkvětu dezinformací a konspiračních teorií má vůbec smysl a nebude jen vodou na mlýn všem lidem, kteří je aktivně vyhledávají. Nicméně, jedním z dotazovaných byl Samuel L. Jackson (ne za sebe, to by dopadlo malinko jinak), kterého vždycky rád slyším a nebyla to tak pro mě úplná ztráta času. Naštěstí je to na film příjemně krátké...5/10 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oživený letem světem loňským rokem Wipe koncept. Na Brookera však slabé (příliš málo památných vypečených slovních hrátek), překvapivě umírněné a místy více estrádní než satirické. Navíc zámořské osazenstvo ho neumí správně "jakože vážně" p(r)odat; a tentokrát je to hodně zaměřené na Ameriku. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

(Konečně jsem to zkoukl a ano, nepřekvapivě, tady se vox populi asi nemýlí. Z té středně liberální middle-class perspektivy se strašně těžko střílí na všechny strany, a ještě stejně úderně. (Do mileniálů se to snaží jít, ale úplně bizarně, do korporátu/milionářů se to jít bojí, královna šííleně trapná, autoreklama též cringe...) Celkově neuvěřitelně inkonzistentně poutavé, myšlenkově nosné a především vtipné. Sestříhané dvě minuty Lisy Kudrow na YouTube jsou daleko, předaleko lepší volba, byť zbylých 68 je shit jen tak z půlky; sekvence se Samsonem Kayo a samozřejmě Diane Morgan většinově super. Taky ironický vidět, jak je už čtyři roky zpátky každý druhý Biden jab na jeho věk.) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Sám jsem překvapen, že se Brooker do něčeho takového pustil. Častokrát jsem na internetu viděl, že Black Mirror a The Onion už to mohou zabalit, jelikož realita je daleko bláznivější. To je zejména vidět u "pravicověji" zaměřených postav, kde to sice evidentně má být satira, ale občas nesahá realitě ani po kotníky. Ve výsledku to je takový horší Wipe. Dost pan Brooker a paní Mathias prohloupili, když ani ne týden po konci roku 2020 se v USA konal nájezd na Kapitol. Alespoň vzhledem k převaze "ostatní věci" vs "politika USA" to bylo znát, že to tam chybělo. Leč bohužel, dvojice Brooker-Mathias se rozhodla za 2020 udělat tlustou čáru a já pouze smutně zoufám, že to takto nefunguje i v reálu a nezačíná se s "čistým kontem". Já dělám tlustou čáru hlavně za touto napůl clip show, napůl sketch show a ptám se rétoricky - na co všechny ty smyšlené postavy byly? Nemusí se chodit ani moc daleko nebo hluboko a najdou se podobné postavy v reálu. Místo toho si reklamu dělají známí i méně známí herci. Korunu tomu, ironicky, nasadila reklama (odmítám to považovat za cokoliv jiného vzhledem k tomu, jak to tam bylo neorganicky prezentováno) na Krále tygrů, The Crown nebo Floor is Lava (to dokonce minimálně 2x, počítáme-li i poznámku o 'Air is COVID') z Netflixu. Reklama otravná a jak vypadnuvší ze Spotify (reklama na sebe sama) nebo na Youtube (sponzorství schované ve videu). Raději si pusťte The Daily Show nebo nějaký jiný jím inspirovaný pořad. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Již podruhé herec Joe Keery ztvárnil postavu YouTube influencera. Poprvé se tak stalo ve snímku Spree (2020). (Kuzmik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno