Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková), která žije jen pro rodinu, její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem (Martin Hofmann). Další z party Ela (Andreea Vasile) je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich desetiletými dvojčaty, no jej do doby než se nečekaně objeví její bývalá láska David (Ján Koleník). Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který se po rozvodě s Věrou (Soňa Norisová) podruhé oženil s mladší Broňou (Dominika Morávková). Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Ela jí v tom pomáhá. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra (Petra Vajdová) a chce svého muže (Jaroslav Plesl) opustit v čase předvolební kampaně… (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (150)

kingik 

všechny recenze uživatele

V létě si toho moc neřekneme. Milovat a rozvádět se budeme v zimě a na podzim, na  jaře uděláme politickou kampaň s lidskou tváří a na konci všech ročních období (i filmu) zjistíme, jakou máme bilanci. Marta Ferencová pokračuje ve svém nastaveném trendu vecpat do filmu co nejvíce postav, u kterých bude trvat, než si divák zapamatuje jejich jména, úlohu i důležitost ve filmu a také jejich charakterizaci. Parta představených přátel je mezinárodně pestrá, tedy hlavně pokud jde o jejich herecké představitele. Z Česka dorazí Tereza Kostková, Martin Hofmann, Ondřej Sokol, Jaroslav Plesl a Simona Babčáková, své zastoupení v herečkách Dana Rogoz a Andreea Vasile má Rumunsko a slovenské barvy hájí Marián Miezga, Dominika Morávková-Zeleníková, Ján Koleník, Petra Vajdová a mnozí další. A se zahraniční hereckou účastí se také pojí postsynchrony, které mě nijak neiritovaly. Mnohem horší to bylo s přehledností a kompaktností děje. Některé dramatičtější scény, které čítaly žádost o rozvod, odhalenou nevěru i nově rozvíjející se milostné vztahy a určení otcovství po letech, dost často prošuměly, kdežto události málo podstatné, jako třeba náhlé zablokování zad, dostaly zvýšený prostor. Ano, i tak bylo hezké koukat na vyšpulený rumunský zadek a obdivovat napěchované české poprsí. Každá z popředních postav potřebovala svůj mini příběh. A někdy se jejich trable seběhly tak rychle, až se vytrácel plánovaný dramatický záměr. Produkčně se alespoň nešetřilo na kamerové technice, takže film má kvalitní obraz, záběry z různých ročních období jsou dobře sladěné a vyladěné. Přetlak herců a nižší dramatické i komediální vyznění a za tím vším je režijní rukopis Marty Ferencové, který už je pro ni typický. 6/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, že být český herec může být celkem fajn. Nemusíte se nijak snažit, natáčení máte jen jako dovolenou, dostanete se na hory nebo k moři, chlastate a žerete a výsledek nikoho nezajímá, jen aby se to zaplatilo. A to se bohužel většinou stane. Další z nic neříkajícich českých produkt placementů, které jsou pro Ferencovou standardem. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪,,Správny chlap musí vedieť vykuchať rybku." A vedieť sám sebe vykuchať oči a uši by v kontexte tohto (a iných česko-slovenských filmov) filmu tiež dosť pomohlo.⚪Klasická ,,evitovská" zmiešanina bez ladu a skladu, desať hlavných motívov, pričom ani na jeden sa dej poriadne nesústredí, všetko je vyhnané do krajnosti, pretože len tak má Evitka pocit, že môže zaujať. Takže dejový mišmaš, tri desiatky schematických postáv od švihnutej (a extrémne zle Kostkovou zahranej) manželky, čo musí mať všetko pod kontrolou, cez právničku riešiacu viac vzťahy ako prácu až k moderátorke, ktorá má vraj zatajovaný problém, aj napriek tomu, že o ňom už dávno svojmu mužovi povedala (wtf?). To všetko doplnené podivnými pesničkami (akási anglická pieseň od Gotta bol strop), pričom sa dej dve hodiny motá v ničom, aby sa, zase, klasicky evitovsky, ako v predchádzajúcich filmoch podľa jej ,,kníh" všetky problémy zázračne vyriešili 10 minút pred koncom. Zase, bez ladu a skladu, náhle sú všetky problémy zažehnané, našli sa na ne riešenia, i keď divák netuší prečo. Všetko končí horkosladko, Evita má pocit, ako to výborne psychologicky vymyslela, aké poučné sociálne drámy s presahom píše. Hmm. Kto jej konečne raz otvorí oči?⚪Ja zase netuším, prečo niektorí českí herci sú dabovaní a niektorí nie, načo kvôli dvom vedľajším úlohám bolo treba obsadzovať herečky z cudziny či prečo sa podobným paškvilom upíše aj taký Hofmann či Plesl, ktorí sa inak tvária, že hrajú ,,hlavne v kvalite." Tak, koruna očividne nikomu nesmrdí a ,,za peníze v Praze dům." Koleník ako rádoby bad boy je snáď najvtipnejšia (nechtiac) postava.⚪A rada by som mala Evitkin mozoček, v ktorom je najväčší škandál, ktorý dokáže ako spisovateľ vymyslieť rozvod u premiéra. Pretože to by určite rozhádalo celúúú krajinu a pobúrilo všetkých voličov. Premiérov rozvod. Ach, bože. Divákovi sa skôr zastaví rozum nad tým, že sa neustále nakrúcajú ďalšie a ďalšie Evitine hlúposti a stále to niekto financuje a produkuje.⚪ ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle další mastrštyk ,,režysérky'' Ferencové je výjimečný v podstatě jen třemi věcmi. Za prvé - je plný naprosto nesympatických herců. A tím myslím i herce, kteří mi do dnešního dne sympatičtí byli, třeba Hofmanna, Sokola a Plesla. Teď už mi sympatičtínejsou... Za druhé  celý film je dabovaný, což je něco šíleného. A za třetí ač je to komedie, je to naprosto bez humoru. A pokud tam nějaké záchvěvy jsou, jsou naprosto trapné. U ohňostroje jsem bylkr§ček od vypnutí.  Naprosto nechápu kdo do tohohle dal prachy a jestli byl s tím co se za ně natočilo spokojený. Já osobně bych je chtěl zpátky doposlední Koruny a Eura. - ODPAD ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že tento film toho má v sobě až moc. Je tam hodně postav, které mají po dvojicích vlastní příběh, film mezi těmito příběhy skáče sem a tam a někdy je těžké se mezi příběhy zorientovat. Co mě štve asi nejvíc, je obzasení, zahraniční herci jsou totiž viditelně nadabovaní. U těch dvou rumunských hereček to je asi nutné, ale u těch slovenských to absolutně nechápu, vždyť slovenština není vůbec těžký jazyk k pochopení pro obyčejného čecha. Není to poporvé, co si Ferencová do svého českého filmu najala zahraniční herce, ale doufám že je to naposled, ten dabing totiž nezní vůbec hezký. Aspoň vizuálně vypadá film docela hezky, i hudba (ať už místy trochu trapná) fungovala. 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Scéna v sále, kde se nachází klavírní křídlo Petrof, se natáčela v hotelu Imperial v Karlových Varech. (soarka)
  • Natáčelo se v Bratislavě a v obci Malé Borové (Slovensko). (SONY_)
  • Nakrúcanie sa nezaobišlo bez drobných zranení. Dana Rogoz v priebehu jedného dňa dvom hercom vrazila do zubov, ďalšiemu natrhla peru a ešte aj omylom vytrhla zárubňu na dverách. (krasomama)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno