Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková), která žije jen pro rodinu, její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem (Martin Hofmann). Další z party Ela (Andreea Vasile) je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich desetiletými dvojčaty, no jej do doby než se nečekaně objeví její bývalá láska David (Ján Koleník). Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který se po rozvodě s Věrou (Soňa Norisová) podruhé oženil s mladší Broňou (Dominika Morávková). Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Ela jí v tom pomáhá. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra (Petra Vajdová) a chce svého muže (Jaroslav Plesl) opustit v čase předvolební kampaně… (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (151)

motyka52 

všechny recenze uživatele

Ty vole, peklo. Lidé dělající věci, které by normální lidé absolutně nedělali, dostávají se do situací, do kterých by se nikdo nedostal, říkají věty, které by nikdo neříkal a ze kterých normálně houstne ušní maz. A to celé v příšerné zvukové kvalitě symbolizované totálně apokalyptickými postsynchrony. To celé by se klidně ještě dalo přežít, kdyby se člověk třeba mohl smát. Smůla, není čemu. Pousmál jsem se možná jednou a mám podezření že to bylo hlavně kvůli vědomí, že to už za chvíli skončí. Mimochodem konec je vývěsním štítem scénáristické i režijní nemohoucnosti. Kdyby na konci ty dva fakany sežral medvěd, bylo by to aspoň šokantní, případně je ten jejich fotr mohl unést a bylo by zaděláno na potenciálně mnohem zajímavější sequel. Ve kterém by snad už nefiguroval Pleslův premiér, což je s přehledem "nejvíce-za-vlasy-přitažená-postava-kterou-jsem-v-poslední-době-ve-filmech-viděl" aneb jak si my holky představujeme, že se chová předseda vlády, kterej je tak trochu svině. Já kurva vůbec nevím, proč tomu dávám jednu hvězdu, ale dejme tomu, že se mi fakt líbila ta chalupa, kam jezdili odpalovat petardy, což je mimochodem taky scéna, kterou by leckterý prvák ve filmové škole napsal a natočil líp. Je to celé zlo a jestli takhle má vypadat budoucnost federální kinematografie, pak nemusím čekat na léto, ale klidně už teď řeknu, že to stojí pěkně za hovno. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Nezačali tie evitovky u mňa vysoko a napriek tomu dokážu ísť stále hlbšie a hlbšie. Tu, kým sa divák zorientuje, kým sa dostane do deja, kým pochopý, kto, čo, ako a prečo, sme dávno za polkou, kde prídu dve rýchlejšie a super zmätočné sekvencie a je (našťastie) koniec. Neviem, možno kniha je lepšia, vtipnejšia, ale do filmu sa to veľmi nedostalo. Plus ten experiment s rumunkami, no nie. Snáď sa to niekomu páčilo a niečo si z toho odniesol, ja som to teda nebol. ODPAD! ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Marta „Když obsadím herce z Rumunska, tak mám pocit, že jsem blíž hvězdě na Hollywoodském chodníku slávy“ Ferencová a její další vztahové klubíčko ničeho. Já si myslím, že není třeba vyčkávat nejteplejší roční období a řekl bych si to rovnou. Je načase vydat se jinou cestou. Nehrát si na světovost obsazováním Poláku, Srbů a podobně. Nesnažit se zamotat tisíc postav do tisíce rádoby vztahových zápletek. Nakoupit si i jinou literaturu, než romány pro ženy Evy Twardzik. Přestat čekat na léto a když už vím, že na těžší látku prostě nemám, tak se minimálně podívat na Ženy v běhu. ps: postsynchrony Ferencové filmů je taky příběh sám o sobě :D ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪,,Správny chlap musí vedieť vykuchať rybku." A vedieť sám sebe vykuchať oči a uši by v kontexte tohto (a iných česko-slovenských filmov) filmu tiež dosť pomohlo.⚪Klasická ,,evitovská" zmiešanina bez ladu a skladu, desať hlavných motívov, pričom ani na jeden sa dej poriadne nesústredí, všetko je vyhnané do krajnosti, pretože len tak má Evitka pocit, že môže zaujať. Takže dejový mišmaš, tri desiatky schematických postáv od švihnutej (a extrémne zle Kostkovou zahranej) manželky, čo musí mať všetko pod kontrolou, cez právničku riešiacu viac vzťahy ako prácu až k moderátorke, ktorá má vraj zatajovaný problém, aj napriek tomu, že o ňom už dávno svojmu mužovi povedala (wtf?). To všetko doplnené podivnými pesničkami (akási anglická pieseň od Gotta bol strop), pričom sa dej dve hodiny motá v ničom, aby sa, zase, klasicky evitovsky, ako v predchádzajúcich filmoch podľa jej ,,kníh" všetky problémy zázračne vyriešili 10 minút pred koncom. Zase, bez ladu a skladu, náhle sú všetky problémy zažehnané, našli sa na ne riešenia, i keď divák netuší prečo. Všetko končí horkosladko, Evita má pocit, ako to výborne psychologicky vymyslela, aké poučné sociálne drámy s presahom píše. Hmm. Kto jej konečne raz otvorí oči?⚪Ja zase netuším, prečo niektorí českí herci sú dabovaní a niektorí nie, načo kvôli dvom vedľajším úlohám bolo treba obsadzovať herečky z cudziny či prečo sa podobným paškvilom upíše aj taký Hofmann či Plesl, ktorí sa inak tvária, že hrajú ,,hlavne v kvalite." Tak, koruna očividne nikomu nesmrdí a ,,za peníze v Praze dům." Koleník ako rádoby bad boy je snáď najvtipnejšia (nechtiac) postava.⚪A rada by som mala Evitkin mozoček, v ktorom je najväčší škandál, ktorý dokáže ako spisovateľ vymyslieť rozvod u premiéra. Pretože to by určite rozhádalo celúúú krajinu a pobúrilo všetkých voličov. Premiérov rozvod. Ach, bože. Divákovi sa skôr zastaví rozum nad tým, že sa neustále nakrúcajú ďalšie a ďalšie Evitine hlúposti a stále to niekto financuje a produkuje.⚪ ()

Aladin777 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemám nic proti koprodukcím, proti hercům z Rumunska ani třeba Gruzie, Mongolska či odkudkoliv, ale tohle byla síla. I díky předabování slovenských herců, kdy pak huba lítala mimo zvuk všem mimo Hofmana jsem měl nutkavý pocit vypnout po 5 minutách. Vydržel jsem asi 12. Odpad! je tedy neobjektivní, ještě jsem si taky mohl jít někam stěžovat, kdybych dokoukal celé. Strašné. Kdo na tohle dává prachy???? Nežijeme si tu tak špatně, když se mohou natáčet takovéto nesmysly. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Scéna v sále, kde se nachází klavírní křídlo Petrof, se natáčela v hotelu Imperial v Karlových Varech. (soarka)
  • Nakrúcanie sa nezaobišlo bez drobných zranení. Dana Rogoz v priebehu jedného dňa dvom hercom vrazila do zubov, ďalšiemu natrhla peru a ešte aj omylom vytrhla zárubňu na dverách. (krasomama)
  • Natáčelo se v Bratislavě a v obci Malé Borové (Slovensko). (SONY_)

Reklama

Reklama