Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (71)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Dejovo totožný remake verzie z roku 2003 ktorá je však vo všetkých smeroch s výnimkou trikov lepšia (najmä obsadenie, hudba, kostýmy, atmosféra, rozprávkovosť). Tým sa táto verzia stáva absolútne zbytočnou a pre jej rasovú korektnosť pre mňa nepozerateľnou. Čierna Cililink, Peter Pan a dievčatá medzi stratenými chlapcami? Ďakujem, neprosím. Jude Law ako Hook nemastný, neslaný. Celé zle. Úvod sa ešte dal ale s pribúdajúcimi minútami to bolo čoraz horšie. Jediné pozitívum vidím v dcére Mili Jovovich - Ever, tá sa celkom snažila ale Rachel Hurd Woodovej sa aj tak nevyrovnala. Za obsadenie Petra by si castingové oddelenie zaslúžilo jednu veľkú bombu medzi oči. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

A komu tím (filmem) prospějete, co? Absolutně zbytečné dílo a ztráta času si ho vůbec pouštět. Dějově prakticky totožné jako původní animák – stejně nezajímavé a plné nudných až otravných postav. Ani ten vizuál není nic extra, protože z každého záběru doslova stříkají digitální efekty a slavná Země Nezemě je v podstatě velká louka. Verze z 50. let alespoň měla jakési kouzlo, tohle nemá nic. Určitá snaha o větší kompaktnost vyprávění je znát, jenže pořád je to celé extrémně nezáživné a pokus o zachycení problémů dospívání je absolutně nefunkční. Vztah Petera Pana a kapitána Hooka je lépe prokreslený, což je sice fajn, ale tak nějak k ničemu. Naštěstí tam jsou asi dvě celkem chytlavé písničky a ústřední herecké obsazení je kvalitní. Škoda teda, že nemají co hrát. A štve mě, že tomu někteří jedinci budou primárně nadávat za domnělou politickou korektnost, když to má tunu jiných a závažnějších problémů. 2/10 ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Dokud je Lowery svým vlastním pánem a má kreativní kontrolu nad svojí vizí, dokáže diváka odstřelit těžkým a v mnoha směrech jedinečným art-housem (Green Knight, Přízrak). Znova se ale potvrzuje, že takoví tvůrci pod studio Disney prostě nepatří. Peter Pan & Wendy netrpí na současnou snahu točit všechno ultra korektně a diverzně (to je opět problém výhradně primitivů, rasistů a fóbů, kterým to vadí), ten film trpí naopak na snahu vyrežírovat z toho jenom další generický a zoufale neoriginální dětský dobrodružství, bez špetky snahy o osobitost a inovátorství, a to při zachování klasických témat původní předlohy. Orchestrální paskvil jinak výbornýho Harta navíc ani nedokáže budovat napětí nebo atmosféru. Peter Pan & Wendy je prostě klasická sračka, ve který neni jedinej náznak radosti z filmařiny, která vznikla pro vyplnění slotu streamovacích služeb. Bojan Bazelli a jeho vizuální cit je jedinej důvod, proč film nešel do odpadu. Pusťte si radši znova Hooka nebo nedoceněnou Wendy! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není zase tak špatné, když koukám na hodnocení, ale vzhledem k době (28.4, 17:28, 38%, a stále klesá), předpokládám, že hodnocení nejde za dětmi, ale za dospělými. Ale pokud mám hodnotit čistě jako film pro děti, a nehodnotit všechny zbytečné detaily kolem, tak jsou z mé strany tři hvězdy zasloužené. Natočené je to hezky, byť efekty jsou občas hodně mimo. Stále se něco děje, jenže to mě trochu unavovalo, protože není čas na postavy. A první polovina je trochu horší než ta první. Ale neberu to jako propadák. Je dobře, že to nešlo do kin? Velké platno by filmu neslušelo. Ale zase...kvůli dětem by se prodal lupen navíc pro rodiče. Takhle film nejspíš ohodnotí nejdřív rodič a následně rozhodne se, zda to dětem dovolí na základě svého přesvědčení... ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to. Byla tam drzá Wendy, nesympatický Petr, plno špatných hereckých výkonů a hlavně nic pohádkového. Všechny důležité scény se berou zktratkou, jakoby se očekává, že přece divák příběh zná. A snad i proto je výsledek tak nějak … mhe. Prostě se nikde nestaví příběh, nestaví se postavy. Jen se vypráví dost krkolomný příběh. Ztráta času a značný pokles dobré nálady (a to není jen tím temným vizuálem). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Režisér a scenárista Lowery uviedol, že prioritou číslo jedna bolo pre neho správne zostavenie scenára. Filmár spresnil, že projekt je preňho osobný, keďže je fanúšikom originálu, pričom uznal, že každý pozmenený i malý detail bol pre neho bolestivý. Potvrdil, že v modernej adaptácii musel zmeniť prvky, aby sa vyhla rasovým stereotypom prítomným v pôvodnom filme. (Arsenal83)
  • Film nenasleduje tradíciu, že kapitána Hooka a Georgea Darlinga (Otec) hrá tá istá osoba. Otca hrá Alan Tudyk a kapitána Hooka hrá Jude Law. (Arsenal83)

Reklama

Reklama