Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (219)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zde strhaná nová verze nejspíše skupinou puritánů, kteří nedokázali přijmout, že nová Ariel, není albínská zrzka. Ve výsledku právě tato změna je pro mě tím nejmenším problémem a hlavně nová Malá mořská víla, není špatný film. Bohužel je zbytečně dlouhá (skoro 50 minut navíc oproti animované verzi) a některé úpravy, hlavně co se písni týče, nejsou k lepšímu. Původní animovaná verze není mou úplně oblíbenou Disneyovkou, tak mě nová verze neuráží ale ve výsledku je zbytečným filmem. Ale určitě ne špatným. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

40% zde je trapnost a pravděpodobně jde o "bojkot" rasistů a jiných ubožáků.Za mě je to fajn.Nenadchne,ale ani neurazí.Vizuál je moc pěkný a ano je zde mnoho digitálních triků(zvláštní,když jde o pohádku,kde je polovina děje pod vodou,že?).Bohužel co film malinko sráží je prkenný představitel prince,připomínající staršího Nevilla Longbottoma.Šplouchnu tomu silné tři hvězdy. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tak podle děti má princ Erik narozeniny 30. července.  Herec Jonah Hauer-King se animovanému předobrazu podobá dostatečně umí dobře hrát. Armando Salazar čili Javier Bardem konečné jako Triton dočkal Poseidonova trojzubce a taky to zahrál dobře. U něj se nabízí otázka spojená mnohoetnickou pestrostí jeho dcer. Nabízí se několik variant: více matek, ne všechny byly jeho( nebo žádná). Při paření (ať probíhá jakoliv) u podmořských lidí dané moře ovlivňuje vzhled. Halle Bailey sice je černoška, ale i přesto se do této role hodí.  Dabing byl na jedničku. Vyzvedl bych Jana Dolanského v roli kraba Sebastiana. Jsem rád, že jeho písně v této verzi zazněly. V celkově vzato to není špatný film. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Slušná hraná verze i po letech sympatické animované jednohubky, která jen ztrácí většinu jejího kouzla, dle očekávání ovšem hlavní problém netkví v solidním castingu Halle Bailey, ale v ukázce toho, že všechny Disneyho animáky by nutně předělávku nepotřebovali. Minimálně ne v této neurážející, ale jinak k ničemu podobě.... ()

Fary odpad!

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu 20 minut a pak jsem to vypnul. Nedokázali mě zaujmout herci, výprava, písničky, ani děj. Kdo zná původní animovanou verzi, tak musí být z tohohle těžce zklamaný. Sebastian - bez charakteru, Flipper je tady nějaká degenerovaná ryba, která je mi silně nesympatická narozdíl od toho animovaného, a Ariel je bohužel černoška, což "dává naprostý smysl", když žije hluboko pod hladinou moře, že bude opálená a bude mít dredy. Za mě prostě všechno špatně. Melissa McCarthy je navíc tak špatná herečka, že by z jejího platu, pokud ve filmu hraje, měli kompenzovat divákům psychickou a duševní újmu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Hlavní natáčení započalo 30. ledna 2021 a skončilo 11. července téhož roku. Točilo se zejména v Pinewood Studios v Anglii. Dále se filmovalo v Londýně nebo na italském ostrově Sardinie. (fiLLthe3DD)
  • Obsadenie Halle Bailey bolo kontroverzné s argumentom, že Hans Christian Andersen opísal morskú pannu nasledovne: „Jej pokožka bola čistá a jemná ako ružový list a jej oči modré ako najhlbšie more.“ (Arsenal83)
  • Halle Bailey sa tešila, že sa podarilo zmeniť pôvodnú predlohu do modernejšej podoby: „Som naozaj nadšená z mojej verzie filmu, pretože sme perspektívu mojej postavy určite zmenili ... Je to oveľa väčšie. Ide o Ariel samotnú, jej účel, slobodu, život a to, čo chce. Ako ženy sme úžasné, sme nezávislé, moderné, sme všetko a a ešte viac a som rada, že Disney niektoré z týchto tém aktualizuje.“ (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama