Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Diskuze

Uživatel Jugamaru smazal svůj příspěvek.

Gig

Gig (hodnocení, recenze)

jim_clark65

S tím souhlasím tak napůl. Tyhle remaky mají smysl, pokud člověk zná divadelní představení, které vznikly na základě těch animovaných filmů. A proto osobně jsem rád že vznikla Kráska a zvíře nebo Aladdin. Právě kvůli tomu rozvrstvení příběhu a nových hudebních čísel. Ano, klasická animace má výhodu v možnosti fantazie a nikomu nevadí některé postavičky, které se buď do "živé" předělávky nehodí a nebo se udělá bez mimiky a zase se to nehodí z jiného hlediska. Ale vše je o nápadu a fantazii a jak si s tím poradí režisér a buď se to někomu líbí nebo ne. Dnes už je možné i v "živém" filmu, to co v animovaném. Ale je to o nápadu a nalezení té pravé symbiozy. Ale je pravda, že černou Ariel mohly vynechat a dát ji do jiného příběhu. Například Disneyovka Žabí princ. Tam to udělali geniálně. A nikomu nevadila černá princezna. Disney mohl počkat na tento remake. Takhle je to pro mnoho lidí dost nešťastné už proto, že mají zafixovanou původní verzi, z které Disney vycházel. A je opravdu hloupost argumentovat původní předlohou od Andersena čí jinými variantami, ať už indickými, arabskými či českými. I když i Andersen vyházel z lidových po generace vyprávěných příběhů. Ale bohužel Disney či Netflix si koleduje opravdu znásilňováním příběhů. Ať je to nedávný Petr Pan ajn. Potom to už ústí úmyslnými, i když nesmyslnými hejty. I když je to nesmyslné stejně jako ono znásilňování příběhů. Ale je to jistá "přirozená" obrana. Ale  tato Malá mořská víla není opravdu odpad a měla by se pohybovat někde mezi šedesáti - sedmdesáti procenty. Mě osobně spíě vadí oči Sebastiana. Ale taky bych radši nechal Ariel zrzkou. I  když i Disney v původním animáku ji chtěl blonďatou. Ale rozmyslel si to kvůli podobnosti s tehdejším "hitem" Žbluňk.

na příspěvěk reagoval jim_clark65

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Ale to je taká blbosť :D , "prerozprávanie a aktualizovanie" aka "race/gender-swapping" hore dole len pre diverzitu, ktorá vôbec neprichádza naturálne, ak by to tak bolo = spravia novú rozprávku, s novým príbehom a tá by bola normálne diverzna, prípadne využijú iné postavy a príbehy z ich portfólia, ktoré už boli diverzne.

Presne to sedí do momentálneho "mo" Disney aby ľudí zaujali na tieto stupídne a hlavne zbytočné remaky rozprávok, ktoré priamo ťažili práve z toho, že boli rozprávkami.

Keď urobíš live-action remake tak kompletne z väčšej časti zabiješ tú rozprávkovosť a výhodu, ktorú mali kreslené (animované) verzie, čiže to takmer nedáva zmysel, len je to prebalené do horšieho obalu a trocha pozmenené, čím to väčšinou len zhoršia, takže suma sumárum je originál vždy lepší. :)

na příspěvěk reagoval Gig, Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Bender0101 , Bender0101

Ne, takhle se bojuje s review bombery, co sázejí nejnižší možná hodnocení, protože jim vadí barva pleti herečky. Kdyby se k těmhle rasistickým primitivům přistupovalo podobně na ČSFD, tak tahle Malá mořská víla má o pár desítek čísel lepší hodnocení, možná je i v červených (nebo mezi modrou a červenou). Kdyť snad nadpoloviční většina hodnocení je zde odpadních, a to fakt zjevně od lidí, kteří to neviděli.   

A dovysvětlení k nepochopení mého argumentu: pokud někdo tvrdí, že je nějaká jedna verze, která je kanonická a které se má tahle verze porovnávat, tak je mimo, a tudíž ten předpoklad, proč Ariel nemá být černá, je jenom zástěrka. Zvlášť pohádky nebyly nikdy nic jednotného, neměly pořádně nic jako originál. V japonské verzi ze sedmdesátek je třeba Ariel bílá modrooká blondýna, další varianty se ještě víc drží zpracování od Andersena. Takže ano, nad barvou pleti mají potřebu se pohoršovat jenom rasisti, potažmo puritáni, jejichž racionalizace je směšná. Soudní lidé by řešili třeba to, na kolik je povedené 3D (velmi), jestli jsou nové písně zdařilé (ne, nejsou), na kolik dobře je to zrežírované (zvlášť v prvních dvou aktech díky řadě kompozičních návazností a delším záběrů opravdu dobře), jak tenhle muzikál zapadá do filmografie Marshalla a jak zde pracuje s hudbou... 

na příspěvěk reagoval Bender0101

Bender0101

Bender0101 (hodnocení, recenze)

Abych nezapomněl, na Rotten Tomatoes se 40% od kritiků "změnilo" na 67%, 55% od fanoušků zmizelo a nahradilo ho 95% od "ověřených fanoušků" (čti botů), i když zůstalo 51% od všech fanoušků. Takhle se bojuje s nacisticko-komunisticko sexistickými rasistickými nácíčky. Jóó. 

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bender0101

Bender0101 (hodnocení, recenze)

Jedná se o hranou verzi animáku od Disneyho, ten vychází z Andersona. Na "verzi ze Sýrie" nestavěli, pochybuji, že o ní (nebo o nějakých jiných) "tvůrci" vůbec vědí. Alfa omega je rasa, znova. Rasista je i moderátor, který Halle řekl, že odvedla výbornou práci a nikdo z jeho rodiny nekoukal na její barvu kůže. Ale jestli podle některých není změna barvy pleti problém, doufám, že se dočkáme přebarvené Tiany. Je to dokonce žádoucí, podle logiky posledních let. Málem bych zapomněl, bylo potřeba změnit děj, aby Ariel nepálila za princem od začátku, ale on chtěl naopak sbalit ji. "Posílení" postavení žen, po sté.     

na příspěvěk reagoval Bluntman, Allien.9

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

jim_clark65

Uvědomuješ si, že pohádky nikdy nebyly nic fixního, ale vždy se to proměňovalo, převypravovalo, aktualizovalo? Víš o tom, že tahle verze vychází z Andersona a animované Mořské víly, takže ani nemá jeden zdroj, s nímž by se dala výhradně srovnávat? A víš o tom, že jedna z dávných verzí pohádky sahá až do Sýrie tisíce let před Kristem, takže se nad barvou pleti zas a znovu pohoršují nedouci a rasisti, viď?  

na příspěvěk reagoval jim_clark65

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ale je :) , len Disney si potrebovalo urobiť lepšiu reklamu, tak obsadili Bailey a potom tých, ktorí na to poukázali označili za rasistov. Ariel je ďalšia ryšavá alebo červeno-vlasá postava, ktorú sa podarilo Hollywoodu race-swappnúť a ako náhodou = zase za niekoho z afroamerickej komunity, klasický trend :D .

na příspěvěk reagoval Bluntman

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

jim_clark65

Až na to, že změna barvy pleti herečky v pohádce opravdu není "prznění". Jestli změnili a pokazili důležité věci jako příběh, motivace apod., tak ano - to by bylo prznění.

na příspěvěk reagoval jim_clark65

filipvrbik

filipvrbik (hodnocení, recenze)

Ti co hodnotili odpad! aniž by to viděli, čili před premiérou filmu, by měli mít zakázané hodnocení... Pohádka je to hezká, hejty nejsou moc na místě

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Lol tie hodnotenia sú tu inak celkom dobré ak nerátam Psychorovu armádu s odpadmi, ktorá má spoločné IQ zhruba v hodnote terajšej percentuality filmu.

na příspěvěk reagoval filipvrbik, TheDarKnig

Uživatel Gig smazal svůj příspěvek.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Tak veľa odpadov, keď film pomaly ešte ani nevyšiel.

Hlúpy spôsob, ako si honiť body.

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

meti

Drtivá většina tvorů na zemi jsou mikroorganismy... Přestaňte vytahovat furt tu debilní přírodu. Příroda chtěla, aby přežilo jen každé vaše desáté dítě a abyste běhali po lesích a neseděli celej den za volantem nebo za kompem u csfd...

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Tohle vypadá mnohem zábavněji než všechny dosavadní trailery. link link link 

Je škoda, že se takového crossoveru jen tak nedočkáme. 😂

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Hzjena

To fakt? ja, ako laik (nehral som hru a ani nevidel seriál) som to videl spomínané často krát, divné, ale tak budiš, čo som videl nejaké playthrough a obrázky, tak hej - Emma by výzorom sedela lepšie. :)

Hzjena

Hzjena (hodnocení, recenze)

jim_clark65

To jsem ani nevěděl, že jeji jmeno bylo přetřásáno ve spojení s TLoU... Ale stojím si za svým Emma nebo nějaká jí podobná herečka by mi tam seděla mnohem víc... Bella oproti Ellie vypadá jako taková ta ryba co se nafukuje :) Můj názor.

na příspěvěk reagoval jim_clark65

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Hzjena

Nevyčítal som jej orientáciu, zmenou (metamorfózou) predsa prešla, nie? Page bola vždy spomínaná s TLoU pokiaľ viem, preto som sa pýtal. 

na příspěvěk reagoval Hzjena

Hzjena

Hzjena (hodnocení, recenze)

jim_clark65

Page? Opravdu takhle nízko slováci smýšlejí, že předhazují orientaci? Jak ubohé...ale co se týče Belly, tak mi prostě nesedí jako Ellie i když má podobné kdesi cosi, celkově mi ji prostě nepřipomíná, to je vše

na příspěvěk reagoval jim_clark65

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ale zrovna ten vzhled u Ellie, bych fakt neřešil, Bella ji vystihla přesně. 

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama