Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ahsoka je konfrontována se svou minulostí, zatímco její spojenci podnikají záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (74)

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych chtěl kritizovat za každou cenu, mohl bych tady v souvislosti s Christensenem a s přítomností soubojů na světelné meče v každé epizodě mávat pojmem fan service. Kdyby neexistovala nová filmová trilogie, mohl bych se nespokojeně ošívat nad světem mezi světy a kosmickými velrybami. Jenže Anakin jako největší nedořešené téma Ahsočiny psychologie naprosto dává smysl, stejně tak časté scény šermu v akčním seriálu o Jediích. Že je něco fanouškovsky vděčné to ještě automaticky nedegraduje na fan service. A seriálová Ahsoka je daleko důstojnějším pokračováním Hvězdných válek než to, co jsme dostali v kinech. ()

madcap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že by pátá epizoda byla po stránce scénáře nějak mimořádně silná, ale ty flashbacky jsou opravdu totálně top. Respektive na úplně nové úrovni. Něco takového jsme, podle mě, v žádném SW zatím neviděli. Ano, samozřejmě ... je to, svým způsobem, opravdu fanservis jako prase, jistě ... a dovedu si představit, že kdo už má nezvladatelnou alergii na Disney, tak to na tomhle "popraví", že je to zkrátka od tvůrců laciný trik a bude to brát jako další důkaz kreativní chudoby. Já si ale myslím, že v tomto případě to tak není. Třeba Boba Fett byl fanservisem prošpikovaný od sklepa až na půdu, ale skoro nikdy to tam nefungovalo ani z 50% tak dobře, jako to funguje tady. Tady je to totiž nejen naprosto excelentně udělané, ale hlavně to má jasný smysl a i když dialogy Ahsoky s Anakinem asi nejsou zrovna úplně na nobelovku za literaturu, tak to opravdu posouvá děj. A proč jsem zmiňoval ten scénář? Myslím si, že ten závěr s velrybami, které se objevily přesně v tu pravou chvíli a "domluva" s nimi byla navíc super-expresně hotová, byl přeci jen trochu "rushed". Jasně, byly tam tlaky od flotily ... ale stejně si myslím, že se to dalo udělat lépe. Každopádně díl jako celek pro mě za 4 hvězdy a těším se na pokračování v jiné galaxii. P.S. Casting "skoro-youngling" Ahsoky ze začátků Clone Wars se za mě také povedl na jedničku. ()

Reklama

Milda003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se budu opakovat z komentáře minulého dílu, ale mně to nějak nejde přes nos... jako když se objevil seriál Obi-Wan byl jsem nadšený, dobře některé díly tam byli řekněme zbytečně, ale celé to poselství nemělo chybu.. Někdo by mohl říct: "a kruh se uzavřel"... Tady ovšem marně hledám nějaké spojitosti... A co mne znepokojuje asi nejvíc, že si připadám jako odpadlík, který takhle smýšlí jako jediný.. Všichni jsou z toho hrozně nadšení... ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidět 1. generaci klonových vojáků ve skutečném brnění a ne CGI je něco, co člověk chtěl vidět už hodně ale hodně dlouho. A ten zbytek? Lahůdka:) A lidé jako krvinka skutečně dokazují, že bez znalostí předchozího seriálu Rebels a CW Vám to absolutně hovno řekne a budete akorát za hlupáka, když nevíte, co je to Purrgil:) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto by to povedal, ze Jedi-ovia pred smrtou nevidia svetlo na konci tunela a neskoncia v "ocistci" ale u svojho majstra, kde "halucinuju". :) Kazdopadne vizualne zaujimavy diel s epickejsim zaverom, kde sa dozvieme, ako paradne vedia "velrybo-krakeny" "jump-nut" vesmirom. Inak sa nedeje nic na ziadnej dalsej dejovej linii, co je skoda. Inak, uz od druhej epizody si stale usmevne predstavujem, ze keby som si na hrud pripol blister plny ibalginov - mam asi najvyssi vojensky RANK v Novej Republike v StarWars univerze. :D ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • V prvním flashbacku má generál Anakin Skywalker (Hayden Christensen) stejnou zbroj, jakou nosil během klonových válek. Hrudník a ramena chráněná stejnou zbrojí jakou měli klonoví vojáci. Zbroj ale musel odložit (stejně jako ostatní Jedi) na popud Yody ke konci Klonových válek (od r. 2008), aby lidé přestali rytíře Jedi vnímat jako válečníky a začali je zpátky vnímat jako ochránce míru. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno