Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 6: Daleko, předaleko (S01E06)

(epizoda)
  • USA Part Six: Far, Far Away (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hledání velkoadmirála Thrawna pokračuje za hranicemi známé galaxie. (Disney+)

Recenze (48)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, poslední dvě epizody byly těžko překonatelné, takže i když tahle (alespoň pro mě) nedosáhla takové úrovně, byla stále skvělá. Thrawn se vrátil a je úžasný, jsem tak šťastný, že ho nepřeobsadili a že jej stále hraje Lars Mikkelsen. Je to perfektní obsazení. A jeho nástup byl správně mrazivý: když začaly hrát jeho charakteristické (i když mírně změněné) varhany, husí kůže. Eman Esfandi odvádí skvělou práci jako Ezra, v této epizodě má sice jen jednu scénu, ale zatím je dobrý. Působí jako ten animovaný Ezra, kterého známe, ale je starší a mnohem zkušenější. Avšak pro mě nejlepší části této epizody jsou Sabine a Baylan & Shin. Sabine stále zůstává druhou hlavní postavou tohoto seriálu vedle Ahsoky, a byla prakticky hlavní postavou této epizody. Natasha Liu Bordizzo je v téro roli skvělá. Vím, že schytává nějakou kritiku, ale moc to nechápu. A Baylan a Shin, mistr a učednice... Výkon Raye Stevensona je tak detailní a poutavý, prakticky ovládá každou scénu, ve které je. A kdykoli Baylan a Shin mluví o řádu Jedi, jejich historii a svých náhledech na věc, všechno to hltám a chcu víc. Jsou to opravdu zajímavé postavy. A Ivanna Sakhno konečně dostává v této epizodě víc než čtyři věty, a já ji miluju ještě víc. Přál bych si, aby Star Wars znovu vymyslely nějaké originální planety. V poslední době jsou všechny buď vodní, lesnaté, písečné nebo travnaté pláně - alespoň jsem doufal, že když přeletíme do zcela nové galaxie, dostaneme něco exotického, ale je to zase v podstatě Skotsko. Alespoň ti želvíci to nějak ozvláštnili. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulé epizodě to tady bzučelo jak v úlu, samé superlativy a výroky jako best epizoda ever apod. Tak já tohle prožívám až teď, u této epky. Za mě má úplně všechno, co jsem měl rád na starých filmech a navíc i to, co mě bavilo u CW. V některém z tehdejších komentářů jsem se zasnil, že by bylo skvělé udělat hrané filmy o čarodějnicích, kde by se objevila Assaj Ventress, Savage, Bane (to už se bohužel vyplnilo u plechové hlavy). Tato epizoda je moc pěkný průnik směrem, který se mi velmi zamlouvá. Filoni je pro mě Santa, kterému se sprčil budík a nadělil mi dárek už teď. V této epce funguje všechno. Od luxusního, filmového vizuálu, přes obsazení herců, po scénář, který považuji za nejlepší v rámci dosavadních hraných seriálů. A to se dá čekat i velmi zajímavý vývoj v další epizodě. Parada. ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, jak moc je seriálová Ahsoka strhující. Thrawnovo entrée ve velkém stylu (pořád platí, že Thrawn je jeden z nejlepších záporáků v celém SW  univerzu), nenásilné rozšiřování loru, neselhávající řemeslo a příslib velkých věcí ať už to bude v pokračování Ahsoky nebo v jakékoli jiné navazující sérii.. Mimochodem na spotify je konečně k poslechu soundtrack alespoň k prvním čtyřem dílům. Soundtrack je totiž opět naprosto boží. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Sabine dostáva svoju možnosť nájsť v nehostinnej krajine Ezru. Thrawn sa snaží naložiť zásoby aby sa dostal preč z planéty a začal svoj inkvizičný boj. Ahsoka sa z papule veľryby dostáva rovno pod paľbu inkvizičných blasterov generála Thrawna. Prevedenie: Iba veľmi ťažko sa mi hľadá kritika. Dostávame primeranú dávku nostalgie, akcie či už vesmírnej alebo tej so svetelným mečom. Už sa teším kam sa posunieme nabudúce. 90% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

O jednu hviezdičku nadol kvôli neschopným neonacistickým americkým nulám zo spoločnosti Disney+, ktorým robí neustále problém prehrať novinku s vyššou sledovanosťou (Mandalorian, Andor, Ahsoka, AHS). Čím ďalej na východ tým táto neonacistická spoločnosť buguje viac a viac a preto je jednoducho lepšie predplatné zrušiť a pozrieť si epizódu onlajn zdarma. Ospravedlňujem sa že komentár neodráža dojmy z epizódy ale skúšať prehrať epizódu na troch zariadeniach a neprehrá ju ani jedno, tak nato musíte byť ako streamovacia služba iná sračka...Potom sa nečudujte že som si epizódu nedokázal vychutnať. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Věta, kterou pronese Huyang (David Tennant): „A long time ago in a galaxy far, far away...“ je nejenom odkazem na to, že se skutečně nacházejí v jiné galaxii daleko odsud, ale je to samozřejmě ikonická věta, kterou celá sága Star Wars vlastně odstartovala a poprvé jsme ji mohli vidět ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (Veskoslav)
  • Poprvé můžeme „naživo“ vidět planetu Peridea. První zmínka byla skrze hologram v epizodě Část 1: Mistři a učedníci (2023). Tato planeta byla a je domovem předků a příbuzných čarodějnic z Dathomiru a její prstence jsou tvořeny „hřbitovem“ Purrgilů, kteří zde plují zemřít. (Veskoslav)
  • Jméno prvního kapitána Thrawna (Lars Mikkelsen) – Enoch (Henoch) má biblický význám. Je to ten, kterého si Bůh vzal na nebesa, aniž by zemřel. Jeho maska pak odkazuje na zlaté pohřební masky starých Řeků. (Veskoslav)

Reklama

Reklama