Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 6: Daleko, předaleko (S01E06)

(epizoda)
  • USA Part Six: Far, Far Away (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hledání velkoadmirála Thrawna pokračuje za hranicemi známé galaxie. (Disney+)

Recenze (48)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, poslední dvě epizody byly těžko překonatelné, takže i když tahle (alespoň pro mě) nedosáhla takové úrovně, byla stále skvělá. Thrawn se vrátil a je úžasný, jsem tak šťastný, že ho nepřeobsadili a že jej stále hraje Lars Mikkelsen. Je to perfektní obsazení. A jeho nástup byl správně mrazivý: když začaly hrát jeho charakteristické (i když mírně změněné) varhany, husí kůže. Eman Esfandi odvádí skvělou práci jako Ezra, v této epizodě má sice jen jednu scénu, ale zatím je dobrý. Působí jako ten animovaný Ezra, kterého známe, ale je starší a mnohem zkušenější. Avšak pro mě nejlepší části této epizody jsou Sabine a Baylan & Shin. Sabine stále zůstává druhou hlavní postavou tohoto seriálu vedle Ahsoky, a byla prakticky hlavní postavou této epizody. Natasha Liu Bordizzo je v téro roli skvělá. Vím, že schytává nějakou kritiku, ale moc to nechápu. A Baylan a Shin, mistr a učednice... Výkon Raye Stevensona je tak detailní a poutavý, prakticky ovládá každou scénu, ve které je. A kdykoli Baylan a Shin mluví o řádu Jedi, jejich historii a svých náhledech na věc, všechno to hltám a chcu víc. Jsou to opravdu zajímavé postavy. A Ivanna Sakhno konečně dostává v této epizodě víc než čtyři věty, a já ji miluju ještě víc. Přál bych si, aby Star Wars znovu vymyslely nějaké originální planety. V poslední době jsou všechny buď vodní, lesnaté, písečné nebo travnaté pláně - alespoň jsem doufal, že když přeletíme do zcela nové galaxie, dostaneme něco exotického, ale je to zase v podstatě Skotsko. Alespoň ti želvíci to nějak ozvláštnili. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Sabine dostáva svoju možnosť nájsť v nehostinnej krajine Ezru. Thrawn sa snaží naložiť zásoby aby sa dostal preč z planéty a začal svoj inkvizičný boj. Ahsoka sa z papule veľryby dostáva rovno pod paľbu inkvizičných blasterov generála Thrawna. Prevedenie: Iba veľmi ťažko sa mi hľadá kritika. Dostávame primeranú dávku nostalgie, akcie či už vesmírnej alebo tej so svetelným mečom. Už sa teším kam sa posunieme nabudúce. 90% ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planeta Peridia a vstup na nu bol efektny - lepsi bol uz len vo filme Prometheus, volneho pokracovania (predchodcu) Votrelcov. Rovnako sa inspirovali aj hlbokymi tonmi navodzujucu paradnu atmosferu..spomeniete si? :) Novy charakter - "fantomas" grand admiral Thrawn posobi svojim zjavom a kultivovanym prejavom zaujimavo. Potesi tiez, ze odpadlik od Jedi-ov general Baylan Skoll, ma taky vyrovnany a pragmaticky pohlad na svoju ulohu, vzdy ma totiz iritovalo, ak postavy byvali len ciernobiele. Prekvapilo pragmaticke, zdranlivo velkoryse, nakladanie s "vazenkynou", padavankou Sabine. Davala zmysel. :) Btw. pekne mounty na jazdenie - Howler-y myslim. Haluzna "pancierovnik" rasy Noti, pri ktorych zvukovych prejavoch sa zasa tvorcovia jednoznacne "inspirovali" MIMONMI. Vydareny diel a plnokrvne sci-fi-cko s par drobnymi vyhradami. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten nástup jeho legií. I to bohatě stačilo:) A Ezra? Velice milé překvapení, co se týče podoby. Nějak tak si člověk představí vyhnance po letech samoty. A když jsem viděl render animovaného Ezry s fousy a teď naživo. Ano, tvůrci to trefili. Ale celkově Thrawn. Okamžikem, kdy promluví, tak víte, že Nová republika je u konce. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lars Mikkelsen je ako Thrawn super, s jeho tvárou sa však maskéri mohli pohrať viac. Pasáže s Baylanom a jeho padawankou mám rád, ale začínam sa obávať, že do konca série nebudú poriadne niekam viesť. Všetko robia iba v náznakoch a vykračujú si, ako keby boli na prechádzke. Sabinne je naďalej otravná a hľadanie Ezru pomocou korytnačiek bolo tak trochu infantilné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Jméno prvního kapitána Thrawna (Lars Mikkelsen) – Enoch (Henoch) má biblický význám. Je to ten, kterého si Bůh vzal na nebesa, aniž by zemřel. Jeho maska pak odkazuje na zlaté pohřební masky starých Řeků. (Veskoslav)
  • Při nástupu legií Thrawna můžeme v hangáru kromě zavěšených TIE stíhaček vidět i čtyři LAAT/le patrol gunship. Popvé se představily jako lodě pro udržování pořádku během Klonových válek za časů Republiky, pozdě je převzalo Impérium, kde sloužily stejnému účelu. (Veskoslav)
  • Stormtroppeři Thrawna (Lars Mikkelsen) již nejsou obyčejné jednotky Impéria, ale jsou tzv. Night Troopers. (Veskoslav)

Reklama

Reklama