Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (191)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Určitě lepší než Obi nebo Boba. Ashoka ale hodně navazuje na seriály, které znám jen z doslechu. Tak nějak si jede to svoje aniž by myslela na nechápající diváky, kteří jsou spokojeni s akcí a výtečnými trikovými záběry, ale neudělali si domácí úkol. Nabízí tak spoustu super věcí včetně zombie Stormtrooperů nebo nakousává tajemství jiné galaxie. Osobně mi hodně vadily nepromyšlené detaily, kdy se některé věci dějí prostě jen aby dostaly charaktery tam kde je Filoni potřebuje mít. To že to nedává úplně smysl je věc vedlejších. Na pokračování se rozhodně těším. ()

Good Luck 

všechny recenze uživatele

V tom seriálu mě nejvíce zaujaly postavy záporáků v roli Raye Stevensona a Ivanna Sachno, které byly zajímavě napsané i zahrané a stále kolem nich je taková trochu záhadná mlha a pokud se budu dívat na další sérii, tak bych je tam chtěl vidět... Také byly super efekty, takový standart v rámci Star Wars... Ale líbilo by se mi více, kdyby to bylo o něco syrovější a reálnější... Trochu mě začínají nudit, takové ty upovídané scény, asi ve mě seriál nevzbudil dostatečný zájem o tuhle výplň... A... stává se z toho taková disneyovka, je to už spíše taková vesmírná pohádka... Chtěl bych tomu dát 4*, protože se jedná o star wars a líbilo se mi to o něco více, než filmová trilogie s Rey, ale není to seriál, který bych si toužil pustit znova (.... teda asi až na nějaké scény, které mě zaujaly) a na který bych se nějak výrazně těšil... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ahsoka nie je ďalší seriál zo sveta Star Wars, ale piata séria Filoniho seriálu Star Wars: Rebels! Ak by som nebol fanúšikom Star Wars a ak by som nevidel všetky filmy, seriály a aj animované seriály, asi by ma to toľko nebavilo. Dave Filoni ponúkne fanúšikom hromadu fan servisu a priznám sa, že som žral každú omrvinku a každé prepojenie medzi jeho seriálmi (Anakin!) a to si užijú skutočne len nadšenci jeho seriálov. Prejdime k príbehu, ktorý pekne pokračuje tam, kde skončila štvrtá séria Star Wars: Rebels a ta skončila hľadaním strateného kamaráta Ezru Bringera. Dave Filoni nám už pár animovaných postav v hranom prevedení ponúkol už v Mandalorianovi (Ahsoka, Bo-Katan), no tu dostaneme takmer celú posádku rebelov (Hera, Sabine, Ezra) či záporakov (Thrawn, Nightsisters). Keď už som pri tých postavách, bavil ma snáď každý herec vo svojej roli, no obzvlášť výborný a záhadný bol Ray Stevenson ako Baylan Skoll. Potešujúce plus je aj kombinácia praktický a digitálnych efektov, ktoré vyzerajú naozaj dobre. Tak isto musím pochváliť aj akčnú stránku, ktorá po dlhšom čase ponúkne niekoľko šermovačiek so svetelnými mečmi, ktoré snáď každý fanúšik ocení. No a hudba Kevina Kinnera, ktorý skladal už pre seriály Clone Wars a Rebels je tiež brilatná. Asi najlepší soundtrack od čias Lucasovej trilógie. Silná stránka seriálu je, že sa dokáže zavďačiť fanúšikom, ale zároveň ísť aj ďalej a ponúknuť niečo čo sme ešte nevideli. Netvrdím, že je to dokonalé, minimálne finále mohlo byť o chlp lepšie, viac uzavretejšie a menej cliffhangerové, no bavil som sa kráľovský a to sa mi pri Star Wars od Disneyho moc nestáva. 90% - 5* ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se těšil.. A výjma jednoho dobrého dílu jsem to vyloženě celé protrpěl. Kurva, jak je tohle vůbec možné? Čarodějnice ala oráj. Zombie stormtroopeři. Vyloženě nudný příběh a ještě znuděnější Ashoka v hlavní roli. Nezajímavé akční sekvence, včetně bitev se světelnými meči. Vesmírné letecké bitvy naprosto k smíchu a mohl bych pokračovat. Zlatý Boba Fett, který je oproti tomuhle vyloženě luxusní, protože každý díl měl jasný tah na branku a byl zajímavý, dobře natočený. Tady? Jsem rád, že to mám za sebou - Po Obi-Wanovi další zklamání. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařený seriál z milovaného Star Wars univerza, který sice má poněkud vágní start, nicméně pak, když si všechno konečně sedne, všechno začne fungovat jako po drátkách. Ashoka režiséra Dava Filoniho se může pochlubit vtahujícím příběhem a precizně dávkovanou akcí, která působí civilně a uvěřitelně. Za zmínku zde rovněž stojí i samotné obsazení, z něhož vyjma Rosario Dawson markantně vyčnívá i Ray Stevenson či třeba Lars Mikkelsen jakožto velkoadmirál Thrawn. Jsem vážně velmi vděčný za to, že se tvůrci rozhodli tuto trestuhodně opomíjenou postavu přivést do hraného Star Wars světa. Jeho děsivá aura dodává každému záběru zcela nové podtóny, které příjemně navnadí na další sérii. Co tedy dodat na závěr? Pokud máte rádi počiny ze světa Star Wars a jste obeznámeni s dějem animovaného seriálu s podtitulem "Rebels", tak Ashoka je přímo pro Vás. Již od samotného začátku je zde totiž citelný fakt, že seriál vznikl díky přičinění skalního fanouška Filoniho pro nás, další fanoušky. Právě díky lásce a respektu, který látce prokazuje totiž Ashoka vypadá naprosto skvěle a lahodí mým očím, již od dětství upřeným k předaleké galaxii. Skvělá práce! PS: Pomyslnou třešničkou na dortu pak zůstává účast Haydena Christensena, který si užívá každou vteřinu své ikonické role! (Disney+) „Your legacy, like your Master’s, is one of death and destruction.“ ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Celá scéna výcviku Sabine (Natasha Liu Bordizzo) a Ahsoky (Rosario Dawson) je pocta samurajským filmům a televizním sériím. Forma Zatoichi je odkaz na slepého samuraje Zatoichi. Styl postoje u Ahsoky (obrácený úchop) je inspirován klasickou televizní show Shintaro Katsu ze 70. let. (Veskoslav)
  • Zbroje domorodých válečníků (banditů) a oblečení Matek Nočních sester vychází z konceptů nikdy nepoužitých sithských návrhů pro I. epizodu Skrytá hrozba (1999) od Iaina McCaiga. (Veskoslav)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama