Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (192)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně jediovských soubojů s nezajímavými postavami. Opravdu pro fandy animovaných seriálů ze světa Star wars může být Ashoka svatým obrázkem, ale pro mě to je naskočení do desáté řady seriálu, kde jsou z mého pohledu nezajímavé postavy. Možná, až se v nějakém filmu/seriálu sejdou všechny ty postavy Mandalorian, Ashoka a další. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Dejovo nejde o nič prelomové ajkeď príjemné pocity prevažujú. Vidieť zaujímavé lokality, svetelné meče a Rosario Dawson ako vdychla život mojej obľúbenkyni z Clone Wars bola paráda. Interakcia s Anakinom v piatej epizóde je zážitok ktorý som netipoval že niekedy uvidím v hranej podobe. (očividný fanservis, no aj tak som bol na mäkko). Seriál ale obsahuje hluché miesta, skratkovité motivácie a nedostatočné vykreslenie hrozby v podobe Thrawna. Sabine bola občas otravná a určite som si viac obľúbil nakriklad Heru. Asi bude chyba že som nevidel Rebelov, dlhšie potom trva naladiť sa na správnu vlnu a zoznámiť sa s charaktermi ktoré iní divaci už poznajú. Star Wars nikdy nepatrilo k vrcholom scenáristiky, takže nečakajte prepracovaný príbeh plný zvratov. Občas ale stačí aj jednoduchá oddychovka s momentami čo fanúšikom vyčaria úsmev. A to sa v mojom prípade stalo. Tie 4* sú síce slabšie, v posledných dvoch epizódach som dokonca rozmýšlal nad ešte nišším hodnotením, ale v porovnaní s Obi-wanom funguje všetko lepšie. Príbeh drží pokope, súboje majú dynamickejšiu choreografiu a aj vizuál je bohatší. Teším sa na pokračovanie. 1.séria 7/10 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařený seriál z milovaného Star Wars univerza, který sice má poněkud vágní start, nicméně pak, když si všechno konečně sedne, všechno začne fungovat jako po drátkách. Ashoka režiséra Dava Filoniho se může pochlubit vtahujícím příběhem a precizně dávkovanou akcí, která působí civilně a uvěřitelně. Za zmínku zde rovněž stojí i samotné obsazení, z něhož vyjma Rosario Dawson markantně vyčnívá i Ray Stevenson či třeba Lars Mikkelsen jakožto velkoadmirál Thrawn. Jsem vážně velmi vděčný za to, že se tvůrci rozhodli tuto trestuhodně opomíjenou postavu přivést do hraného Star Wars světa. Jeho děsivá aura dodává každému záběru zcela nové podtóny, které příjemně navnadí na další sérii. Co tedy dodat na závěr? Pokud máte rádi počiny ze světa Star Wars a jste obeznámeni s dějem animovaného seriálu s podtitulem "Rebels", tak Ashoka je přímo pro Vás. Již od samotného začátku je zde totiž citelný fakt, že seriál vznikl díky přičinění skalního fanouška Filoniho pro nás, další fanoušky. Právě díky lásce a respektu, který látce prokazuje totiž Ashoka vypadá naprosto skvěle a lahodí mým očím, již od dětství upřeným k předaleké galaxii. Skvělá práce! PS: Pomyslnou třešničkou na dortu pak zůstává účast Haydena Christensena, který si užívá každou vteřinu své ikonické role! (Disney+) „Your legacy, like your Master’s, is one of death and destruction.“ ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Možný SPOILER). Vizuálně načančaná vesmírná pohádka, která si připíše jedno nezpochybnitelné prvenství – je to první SW seriál, jehož osmihodinový děj se dá shrnout do jedné jediné věty. Prostě: máme skupinu lidí v bodu A, a skupinu lidí v bodu B a tyhle dvě skupiny si za rádoby dramatických okolností vzájemně prohodí místa. (Konec SPOILERU). A o žádné z těch postav se nedozvíme nic zajímavého. Klaďasové jsou (stejně jako v Rebels) v lepším případě matní, v tom horším otravní, záporáci působí o něco lépe, ale jako kdyby s nimi tvůrci pořádně neuměli pracovat (kromě výborné čtvrté epizody, která je předčasným emočním vrcholem celého seriálu). Sice se pořád něco děje - šermuje se zářivkama, lítá se sem a tam a střílí se z vesmírných stíhaček, do toho se čaruje a pronášejí se jakási moudra – nic z toho ale nedokáže zastřít fakt, že je to vlastně tak nějak prázdné a o ničem. Bod k dobru se dá přičíst pouze za pokus posunout celý ten SW svět víc směrem k high fantasy (kam vlastně logicky patří), což se ale bohužel děje pouze v rovině scénických symbolů, bez možnosti prožít nějaké skutečné osudové emoce. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě určitě povedený seriál. Já nemám co vytknout. To, že se nepovedly tolik episody neznamená, že se nepovedly i seriály. Pro mě jsou Mandalorian, Bobba Fett, Obi-Wan, Andor a i Ahsoka příjemným rozšířením vesmíru Star Wars. Určitě jsou Dave Filoni a Jon Favreau na správném místě, kdo by se měl a má se starat o rozšíření SW. Díky za to. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • „Fulcrum“ bylo kódové označení pro agenta Aliance během Občanské války. Pod tímto jménem se jako první „schovávala“ Ahsoka Tano (Rosario Dawson). Následně pak bylo používáno i pro další agenty Aliance (agent Kallus). Původní označení Fulcrum bylo užíváno pro osobní kanál generála Anakina Skywalkera během Klonových válek (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Natáčení začalo 9. května 2022. (KGBelik)
  • Droid, který doprovází Ahsoku (Rosario Dawson), je Huyang. Je to Mark IV architect droid professor, který sloužil na jedijské korvetě třídy Paladin jménem Crucible. Tento droid zde sloužil celá tisicíletí a byl to průvodce mladých padawanů při jejich cestě k té první a nejdůležitější věci v životě Rytíře Jedi – stavbě světelného meče. Poprvé jsme ho mohli vidět v Klonových válkách (od r. 2008). (Veskoslav)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama