Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (192)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně jediovských soubojů s nezajímavými postavami. Opravdu pro fandy animovaných seriálů ze světa Star wars může být Ashoka svatým obrázkem, ale pro mě to je naskočení do desáté řady seriálu, kde jsou z mého pohledu nezajímavé postavy. Možná, až se v nějakém filmu/seriálu sejdou všechny ty postavy Mandalorian, Ashoka a další. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky když začnou feministky o něčem hlasitě kňučet, bude to zábava. Tentokrát ale kňučely protože shledaly Ahsoku jako velký přínos lidstvu za to, že je v seriálu víc žen, než jiných pohlaví. Čím to ale je, že pokaždé jsou to jen dvě pozice: “superžena” (zmasí na počkání cokoliv co dýchá ne zřídka groteskním způsobem) nebo “superkráva” (chová se protivně a hloupě - protože je rebelka - a podělá na co sáhne). Tady máme samozřejmě obě (v několika verzích). Ale to byla ta úsměvná část. Co moc zábavné není je scénář (a debilní nápad) udělat z Ahsoky vlastně 5. řadu zrušeného animáku (kde mimochodem Ahsoka ani nebyla klíčový postava). Pokud někdo zmíněný animák zaignoroval (jako já), doporučuji podívat se nejdřív na nultou epizodu Ahsoky (jinak známou jako 13. epizoda Mandaloriana). Trochu to pomůže, ale i tak hodně věcí hapruje. Vlastně celá zápletka (interakce superžena a superkráva) je nesmyslná a popírá vše co se v SW universu dekády budovalo (averze Mandalorianů a Jediů, základní předpoklady stát se Jedi, účinnost světelného meče, atd.) a nemá dokonce ani oporu v žádném ze dvou animáků, ze kterých si hraná Ahsoka půjčila postavy. Tedy budete buď trpět (muži a skalní SW fandové) nebo si chrochtat (ženy a děti). Nic mezi tím. Více u jednotlivých epizod. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak beriem späť, že Mandalorian je najhorší hraný Star Wars seriál. Ahsoka je horšia. Pokiaľ som o Mandovi písal, že je skôr určený divákom kreslených seriálov, tak o Ahsoke to platí absolútne. Je tu kopa hlavných postáv u ktorých sa neobťažujú s nejakým ich predstavením, pretože ich predsa diváci seriálov poznajú. A keď nie, tak na vás všetky tie dojímavé scény v ktorých sa po rokoch stretne otravná postava A s totálne neznámou postavou B, nebudú vôbec fungovať. Na mňa teda nefungovali. Z hlavných postáv je peklo Sabine Wren, ktorá ma srala nonstop. Hera Syndulla je o niečo menej otravná ale má rovnakú chybu. Všetky tie pipiny kašlú na rozkazy a robia si čo chcú, lebo sú emancipované pipiny a len ony najlepšie vedia čo chcú. To že potom musia všetci napravovať, čo posrali je už vedľajšie. Celkom som si obľúbil aspoň Ahsoku, ktorá je z tých pipín najnormálnejšia. Ale najlepšou postavou je paradoxne chlap a to dokonca záporák Baylan Skoll, ktorý je nad vecou a ide si za svojím cieľom. Som zvedavý ako skon herca vyriešia. Ústredná zápletka ako sa dostať z jednej strany galaxie na druhú a späť je teda niečo fakt komplikované. Vau. Takže ten bezduchý dej sa snažia znova zachrániť kopou špičkovo prevedenej akcie. Ok, ale v Star Wars svete to je pre mňa samozrejmosť, takže tentoraz už hodnotenie 5/10 nepreklopím hore, ale smerom nadol. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Sympatičtější postavy na kladné straně a zajímavější na té záporné než v Mandalorianovi a celkově příjemné rozšíření Star Wars univerza i pro diváky netknuté Povstalci. Smutnou pravdou nicméně je, že toho obsahu je v poslední době prostě moc, a podobně jako v případě Marvelu se i zde vytratilo téměř veškeré kouzlo, které v minulosti z těchto sérií dělalo něco výjimečného. 1. série - 80 %. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec je to celé plusmínus na úrovní Mandaloriana. Je to málo? Je to dost? Toť otázka. Za sebe říkám, že Dave Filoni bohužel spasitelem předaleké galaxie není. Je to pouze takový snaživý resuscitátor. Věřím, že kdyby Kennedy konečně vyrazili a dosadili místo ní právě Davea, tak by se fanouškům SW mohlo blýskat na zlaté časy, protože stejně jako jeho mistr George Lucas, tak i FIloni je spíše schopný plánovač a pomyslný duchovní otec než realizátor koncových projektů. Pozice, kdy by celému universu udával směr, ale to koncovku by nechal zručnějším lidem, by mu sedla lépe, stejně jako seděla Lucasovi. Ruku na srdce. Nejlepší věci ve Star Wars napříč médii nám Filoni nenaservíroval, stejně tak to nebyl Lucas a už vůbec ne Disney. Nene, nejlepší SW nám dali Irvin Kershner (Epizoda V), Tony Gilroy (seriál Andor), Drew Karpyshyn (KOTOR) či Timothy Zahn (všechny knížky o Thrawnovi). Právě poslední pán by Ahsoce jako hlavní tvůrce děje určitě slušel více. Filoni dokáže dodat zajímavé pointy - Thrawn, nová galaxie, Nightsisters, dark jediové hledající tajemné cosi a navíc k tomu všemu dohodí oblíbené originální postavy. Jako celek to však nefunguje, stejně jako nefungoval Boba Fett. Ahsoka trpí otřesnými plot armory, spoustou nelogičností a ztrácením času, které občas není ani kompenzováno fanservisem a zůstává jen vata, kdy se mohl děj posunout mnohem dál. Vypadá to jako ty velké Star Wars, charisma Raye Stevensona skrze obrazovku naplní celý dům, Huyang je okamžitým miláčkem diváků a tak dále. Spoustu věcí tam je super, ale stejně tak není super, že je to rozfrcaný do osmi epizod, když to nakonec neuzavře prakticky nic a odpovědí dodá jen velmi velmi poskrovnu. Těším se na Skeleton Crew, těším se na Acolyte, těším se i na pokračování "filoniversa", jen se prostě člověk nezbaví toho hlásku v hlavě, který mu připomíná, že tohle Star Wars je od svého stropu dost daleko. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Veškeré zboje klonových vojáků jsou vyrobené. Poprvé se tak nejedná o CGI a pokračuje se tak v trendu, který zavedl Obi-Wan (od r. 2022) s 501. oddílem v rámci Chrámu Rytířů Jedi. (Veskoslav)
  • Jak vlajková loď velkoadmirála Thrawna (Lars Mikkelsen) Chiméra, tak jeho legie Stormtrooperů užili na opravy taktiku zvanou Kincugi. Japonské umění opravy pomocí zlata, které nutnost opravy dává na obdiv jako součástí historie předmětu než něco, co je nutné skrýt. (Veskoslav)
  • Stormtroppeři Thrawna (Lars Mikkelsen) již nejsou obyčejné jednotky Impéria, ale jsou tzv. Night Troopers. (Veskoslav)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama