Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jediové dostihnou hlavní podezřelou z šokujícího zločinu. (Disney+)

Recenze (61)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je trochu ohranou písničkou to, že seriál od některých schytává kritiku za to, že je obsazení rozmanitější, než je u některých jiných Star Wars projektů zvykem. Ovšem, zaprvé, jde o sci-fi projekt, kde se objevuje hromada různých ras a etnik, takže trochu úsměvné brblat právě kvůli tomu, že v centru dění jsou herci různého původu a zadruhé, ti, co projektu nedají šanci jen kvůli tomu dělají chybu, protože už první epizoda naznačila, že jde o trochu jiné Hvězdné války. Protknuté thrillerovým nádech a poskytující jiný pohled na Jedie, které jsme většinou vnímali jako neposkvrněnou morální frakci, nicméně Akolytka naznačuje, že vše není tak jednoznačné, jak jsme si mysleli. A mou pozornost seriál má, už první díl mě mile překvapil. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne zrovna nejsilnější začátek, ale v pohodě. Nejslabší je asi scénář - není špatný, jen zatím celkově působí tak trochu mdle a ne nějak napínavě. Asi mám po Andorovi trochu vyšší očekávání. Jinak seriál je vizuálně fajn, herci celkem dobří, a Vrcholná republika se z knih a komiksů na obrazovky přenesla úspěšně. 65 ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Stretávame sa s vrahyňou ktorá sa za každú cenu pokúša zabiť majsterku Jedi Indaru. Z jej vraždy je obvinená bývalá padavanka Osha, ktorá ale nemá o ničom ani zdanie. Jej bývalí majster tomu nemôže uveriť a tak sa ju vydáva hľadať aby ozrejmil skutočnosti. Prevedenie: V prvom rade musím pochváliť perfektnú hudbu počas celej epizódy a aj úvodný súboj v krčme mi dával nádej, že tento seriál nebude premárnením potenciálu mena SW. Ale ako minúty pribúdali moje nadšenie opadlo a bol som opäť raz svedkom nelogických scenáristických lapsusov (pre vrahyňu majsterky pošleme novica, ten ju navyše nedovezie pred súd ale pošle ju dronmi riadenou loďou...). O tom ako je tento seriál otrasne rasovo korektný sa už nemá cenu ani zmieňovať. Ale nehádžem flintu do žita a idem pozerať ďalej, veď predsa ide o moje milované univerzum. 55% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že má hlavní hrdinka dvojče, bylo zřejmé poměrně brzy, ale to vůbec nevadí. Že Mae někdo využívá (nějaký ten temný "silonoš"), je také jasné. Že na Jedie vyplave nějaká ta špína, je také už nasnadě a proč ne. I oni jsou jen lidi. Děj vcelku odsýpal, jeden by si ani nevšimnul, že se tam vlastně nic moc nedělo. Za mne zatím spokojenost za tři hvězďule. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER ALERT  Tak už jen ten název - Akolytka, to nešlo použít generické maskulinum Akolyt/Akolyta?... Těžce nemastné neslané. Shrňme si to: oheň ve vesmíru - a ne, není to to samé co exploze; jediové bojující jako v Matrixu, ale netasící světelné meče; hlavní sith anti-hrdinka se tváří a chová jako děcko (což její protagonistka také je, pouze předstírá dospělost); jediové nemají být Batmani, nechrání nevinné "civilisty" za každou cenu a už vůbec ne, když by měli ohrozit svůj život; světelný meč vás nezabije (Reva, Grand Inquisitor, Sabine), ale nožík ano; údajnou vražedkyni jediského mistra jde zatknout rytíř jedi a padawan; podezřelou z vraždy jediského mistra pošlou nějakou cargo lodí s nějakými zlodějíčky; vzdálenosti a čas nic neznamenají, stejně jako v Assoce; a samozřejmě řádná dávka wokismu, hlavní hrdinka/hrdinky mají matky (snad jen dvě) - a ne, toto není spoiler, je to řečeno v této epizodě... Hvězdné války jsou už definitivně mrtvý projekt a Disney je dnes jasná pračka na peníze. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama