Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Akolytka se při vyšetřování šokujícího zločinu postaví uznávaný mistr Jedi (Lee Jung-jae) proti nebezpečné bojovnici z minulosti (Amandla Stenberg). Jak se objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá... (Disney+)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (103)

halogenka odpad!

všechny recenze uživatele

Vsechna ta jmena podepsana pod rezii a scenarem jsou podle me jen zasterka a ve skutecnosti to natocila a napsala petice postizenych veverek. Pak by aspon trochu davalo smysl, proc to nedava smysl, proc to se Star Wars ma spolecneho asi tolik jako ja s vnukem nevlastniho bratrance naseho souseda a proc sceny, kde se vyskytuje nejaky (samozrejme uplne debilni) dialog, pusobi jako ze nekdo proste prdnul kameru na stativ a sel na svacinu. Suma sumarum staticke, hloupe, zbytecne. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím co je major Zeman pro komunisty je Akokotka pro BFLMPSVZ+ komunitu. Čistá cílená propaganda. Neexistuje jediný racionální důvod by protekční lesba bez talentu měla dostat obrovský ranec peněz, aby mohla likvidovat svět s obrovskou fanouškovskou základnou (a finančním potenciálem), který někdo jiný vymyslel ještě v době, kdy se (dle její vize světa) houpala matce ve vejcích. Ve chvíli, kdy její mozková buňka zažehla první oheň ve vesmíru (ano mluvím o procesu založeném na prudkém okysličování v prostředí, kde kyslík není vůbec), bylo jasné, že se cíli na diváky pomocných tříd ZŠ (asi měla pocit, že když má vlastní názor na biologii, může si vyskakovat i na fyziku). A to ještě ani nemluvím o volbě obsazení… Jogurt (ano… ani v 25ti neví totiž co má mezi nohama a k čemu je to dobré) má evidentně roli jen protože je jogurt (kvůli fantastickému herectví na úrovni kapybary po obrně to rozhodně nebude). V tomto světle je Ahsoka mistrovské dílo a Ona-Hulk je proti tomu roztomilá zábavná taškařice. Více utrpení u jednotlivých epizod. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"PRAVIDLA. KDO JE NECTÍ, TEN JE NEPORUŠÍ." Zase další globální otloukánek, hate je výrazný, kdo ví, jestli se kdy dočkáme druhé řady, ale za mě by to tedy byla rozhodně škoda, nedat tomu šanci rozvinout se. Ok, neříkám, v detailech není seriál nijak vycizelovaný, spousta zbytečných nesmyslů a logických nedotažeností, přesto příběh není špatný, trikově a výpravou je to cajk, některé postavy jsou vyloženě skvělé, záporák má supe vibe a třeba o rytířce Jedi Carrie-Anne Mossové bych klidně snesl minisérii :) ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Už dlhé roky som tajné dúfal že Disney nájde odvahu vkročiť do nezmapovaných období Star Wars lóru (aspon čo sa týka filmov/seriálov) a hneď po ohlásení som očakávania nastavil naozaj vysoko. Výsledok ale nenaplnil ambície ani náhodou. Acolyte ma množstvo svetlých momentov, prvé dve epizódy sú u mňa 7/10 záležitosť, no lapsusy ktoré neskôr seriál predviedol ma občas dorazili. Nie že by predtým značka nemala slabé chvíľky, no toto zamrzí veľmi. Poďme ale k veci. Vadila mi štruktúra jednotlivých častí. Závery pôsobia useknuté, bez vygradovania, iba nečakaný strih a čierne titulky. Pribehovo skáčeme nešikovne do minulosti takým štýlom že tretia epizóda dostane rozuzlenie až v tej siedmej. Jediná postava ktorá si ma získala je Sol. Jeong-jae Lee nepredvádza bohvieaký výkon, no oproti ostatným pôsobí zmysluplne, dostatočne rozvinuto a s obhajitelnými motiváciami (ajkeď tiež často zbrklými a ku koncu moje fandenie upadalo aj u neho) Scenár sa nepúšťa do rizika (možno okrem pár nečakaných úmrtí), záporak je nudný a celá zápletka vyprázdnená od nápadov. Twinsky ako hlavné charaktery nezaujímavé, s tak schyzofrenickým prepínaním nálad že som si hovoril Pane Bože, prečo. Toľko veci čo dané obdobie ponúka od zákulisia rádu Jedi až po fungovanie republiky alebo jednotlivých planét, všetko je tu iba v náznakoch a krátkych sekvenciach. Efekty, súboje, pár lokalít, to úprimne potešilo, no nestačilo k výnimočnému hodnoteniu. Toľko nezmyselných a náhodných zvratov som dlho nevidel. Ak vznikne ďalšia séria, dám jej šancu, no budem ju brať s rezervou. 4/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akolytka byl projekt, který od začátku vzbuzoval naděje v tom směru, že se konečně dostáváme mímo období Skywalkerů a otevíráme něco nového. No, a je možné, že na delší čas zas tuto časovou kapitolu uzavřel...Akolytka bohužel nikterak nevyboruje ze současné Disney SW tvorby, a nabízí další sterilní podívanou bez větší atmosféry či nějaké viditelné tvůrčí práce. Nezajímavé postavy, hrané nezajímavý herci nedokážou vtáhnout do předvídatelného děje a celý děj první řady (která třeba bude i poslední) je také zároveň klasicky viditelně filmem rozděleným do osmi částí, kdy tvůrci měli co dělat, aby těch osm dílů zaplnili...Jestli se něco tvůrcům podařilo, tak je to konečně z hlediska soubojové choreografie navázat na výborné souboje z Lucasových filmů a konečně tak vidíme něco, co nedělá prequelovým soubojům ostudu a rozhodně tu tak máme nejlepší hrané souboje z éry Disney. Celý projekt SW pod hlavičkou Disney však potřebuje kompletní tvůrčí překopání a ideálně i jednotu a absolutně jiné a jasné směřování, které mu teď viditelně chybí, a troufám si říct, že pokud po reakcích na první řadu vyvolá nějaké reakce, tak to bude jen řada dalších zmatečných rozhodnutí a snaha se zavděčit se všem a ve výsledku se nezavdečí nikomu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první projekt, který se odehrává v době tzv. High Republic, která byla chronologicky před první epizodou Star Wars (1999). (UncleMorty)
  • Jedná se o vůbec první „live-action“ médium ze světa Star Wars, kde jsme svědci vzniku Sithského světelného meče (tak zvaný „crystal bleeding“). (JOTODORO)
  • Pre Lee Jung-jae bola úloha Majstra Sola prvou anglicky-hovoriacou úlohou jeho hereckej kariéry. Niekoľko mesiacov pred začatím natáčania začal naplno so štúdiom angličtiny a s prípravou mu pomáhali štyria dialógoví koučovia. (drake31)

Související novinky

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama