Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 1

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (276)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Pixar se rozhodl experimentovat a nadělil nám snímek, který se v mnoha ohledech vymyká zažité šabloně a stylu. Trailery mě hodně zaujaly, na film jsem se extrémně těšil, a nakonec ve mně převládají dost smíšené pocity. Rakeťák je rozmáchlá sci-fi jízda plná akce, u které si však podle mě tvůrci ukousli příliš velké sousto. Ačkoliv snímek nenudí, tak druhá půlka je výrazně méně zajímavá než ta první a místy se dost táhne a působí jednotvárně. Příběh je v jádru jednoduchý, ačkoliv se snaží vypadat složitěji. Na konci přijde zajímavý zvrat, který však pro mě překvapivě během chvilky vyšumí do prázdna. Co mě však mrzelo nejvíc, byla absence tradičního přesahu, a především chybějící známé Pixarovské srdíčko, díky kterému mě každý film dokáže dojmout. Na konci se dá mluvit o jedné scéně, kdy hrdina asi na minutu nakousne určité dilema, ale to je z nadstavby vše. Emoce taky moc nefungují i kvůli absenci nějakých zajímavějších a prokreslenějších postav – po Buzzovi je nejlepší robokočka, přeberte si to, jak chcete. Kocour Sox je nicméně neskutečně zábavný a při každé jeho interakci jsem se upřímně zasmál. Ve druhé polovině se však přidá pár vedlejších postav a nejednou mi přišlo, že humoru je až moc. Animace, jak už bývá zvykem, je skvělá. Líbilo se mi, že snímek působí nostalgicky, ale zároveň to divákovi necpe na každém rohu pod nos. Dovedu si představit, jak na tohle kouká v roce 1995 Andy z Příběhu hraček a po zhlédnutí chce ihned akční figurku. Nicméně jsem čekal víc. Pixar ve snaze vytvořit velkolepou vesmírnou podívanou pozapomněl na to, co je mu nejvíce vlastní, a i proto Rakeťák často ani nepůsobí jako projekt studia s lampičkou v logu. 6/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na Toy Story to nemá, ale príbeh Buzza Lightyeara rozhodne ma čo ponúknuť. S Buzza si tento krát srandu, že ubliká niekoho na smrť, už nikto robiť nebude, pretože v tomto filme, všetky tie super srandy naozaj predvedie. Už v Toy Story ma bavil jeho príbeh a tu ho konečne máme. Kamera a akcia je premakaná a ma kopec štýlových nápadov, vizuálna stránka je ohromná, hudba výborné sedí a príbeh je až prekvapivo dobrý a pre deti možno aj trošku vážny. Buzz Lightyear si toto vesmírne dobrodružstvo zaslúžil a ja som rád, že som sa tohto vesmírneho výletu mohol zúčastniť. Pre fanúšikov Toy Story povinnosť. P.S.: za titulkami sú až tri scény, tak nevypínajte! 80% - 4* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia pochopili, že keď sa volá ich hrdina Lightyear, tak by mal absolvovať vo svojom vlastnom filme cestu naprieč svetelnými rokmi. Ono to nakoniec bude ešte zložitejšie a film sa vyberie v záverečnej tretine pomerne odvážnymi, na animák, naratívnymi cestičkami. Ale odvahu ísť proti prúdu nám ukáže scenár oveľa skôr, tu by som ale tiež nerád spoileroval. Pokiaľ by tu neboli štylizované animované postavy, tak by som si ani nevšimol, že ide o animovaný film. Myslím, že ide o veľkú poklonu tímu za počítačmi, otázne ale je, či tento mega pokrok ocenia všetci. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fajn rodinná odpočinková pohádka, která dospělé publikum nijak výrazněji neohromí, není až tak vtipná a stejně tak nevidím ani větší “pleasure” pro děti, ale i tak se Buzz přežít vpořádku dá. Animace je krásná, příběh sice průměrný, ale celkem to na druhou stranu vynahrazuje poměrně rychlé tempo. Průměr, který neurazí. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Pixarovka Rakeťák je velká pocta klasickým sci-fi filmovým dobrodružstvím a nostalgicky zábavná podívaná pro každého, kdo si jednou za čas pustí Hvězdné války. Starosvětská podívaná plná skvělé akce se sympatickým hrdinou, který je trošku jiný než jeho kolega z Toy Story. S nečekaně menším množstvím vtípků a humoru, ale zato docela zajímavým a ve správných místech dojemným příběhem, nenucenou retro atmosférou, našláplým tempem a natočená s tím správným fanouškovským nadšením. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • V žádném filmu od Pixaru nemůže chybět odkaz na Pizza Planet pick-up. Auto je možné spatřit během Buzzova úprku na raketovou základnu. (vojacekr)
  • Dej filmu sa odohráva od začiatku do konca v časovom rozmedzí 88 rokov. (MikaelSVK)
  • Při uvedení filmu v kině IMAX se Rakeťák stal prvním animovaným filmem v historii, kterému byl upraven poměr stran z 2,39:1 na 1,43:1 ve vybraných sekvencích filmu. (LUKICKK)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama