Reklama

Reklama

Růžoví plameňáci

(festivalový název)
  • Česko Pink Flamingos (festivalový název) (více)
Trailer

V karavanu, kde v baltimorském podsvětí žije notoricky známá Divine, byste bydlet nechtěli. A čert vem, že tam kromě téhle makabrózní figurky žije také její hipíkovský syn Crackers a přes křeslo přetékající tunová matka Edie. Divine se totiž ne náhodou honosí titulem „královna oplzlosti“. Jen potkat ji by vás mohlo stát obsah vašeho žaludku, nedej bože s ní rovnou promluvit. A co je nejhorší, právě se odkudsi vynořila vydařená rodinka Marbleových, jež se rozhodla o korunku pro nejnechutnější osobu na planetě srdnatě zabojovat. Začíná šílená série zvrácenosti, odpornosti a nevkusu, která i divákům pražského festivalu Týden otrlého diváka zmrazila krev v žilách, a velmi hlasitě položila otázku, kam až by si měl režisér ve svých filmech dovolit zajít. Každopádně John Waters zašel nejdál, jak jen to bylo možné. A při tvorbě komedie Pink Flamingos, jež je určena jen skutečně srdnatému obecenstvu, se evidentně dobře bavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

prasacimor 

všechny recenze uživatele

100% tvorčia voľnosť je tu viditeľná ako málokde inde, takisto ako radosť z točenia úchylného filmu podľa scenára napísaného pod vplyvom marihuany. Waters dokonca prizná, že v jednej scéne ani on sám nevie o čom je. Nespočet zvrátených a úchylných momentov, podaných ale veľmi simpaticky a úprimne, nie vykalkulovane a nasilu ako napríklad v Human Centipede, robia z toho filmu veľmi podarenú podívanú. Taktiež dlhé, stupídne dialógy a monológy, kde namiesto strihu je použitý len zoom na postavy, majú tiež svoje čaro. Jednoducho treba vidieť, ale ako film v kruhu rodinnom na sobotný večer, to neodporúčam. Nemuselo by to dobre dopadnúť:) ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Snad ještě nikdy jsem při hodnocení filmu nebyl tak nerozhodný jako nyní. Rozhodně nesouhlasím se zařazením filmu do komedie. Za celý film jsem se neusmál ani jednou. O tom, že by měl film něco společného s krimi, by se jistě dalo s úspěchem pochybovat. Film je opravdu snůška všelijakých zvráceností, které jsou poskládány do celkem chabého děje. Kamera působí hooodně amatérsky. Ovšem ne až rušivě. Třeba to byl záměr. Opravdu se nemohu rozhodnout mezi zcela zbytečným filmem, který kdyby nevznikl, tak společnost o nic nepřišla, a mezi skvělým nadčasovým nekonvenčním dílem. Proto dávám filmu ***. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Toto není film na romantický večer. Tedy, doufám, že pro většinu lidí ne. Nicméně jako exkurze za hranice lidské fantazie funguje perfektně. Toporné herectví, zběsilý střih a nenavazující záběry perfektně dokreslují uvřískané dialogy a celé by to mělo být na odpad, ale dává to smysl, je tu parádní hudba a po chvíli se prostě zdá, že to takhle má být. Neskutečný a veskrze neopakovatelný film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Česi majú Konoflikářov, Američania Pink flamingos.....Ako maximálne nekonvenčnú satiru na americký spôsob života to beriem. Dalo by sa povedať, že herecké výkony sú tak amatérske, že sa muselo točiť na prvú. Vzhľadom na dĺžku niektorých dialógov v jednej statickej scéne tomu ale tak stopercentne nebolo. Štáb bol rád, ak si to tí "herci" zapamätali a aspoň raz povedali správne. V jednej scéne vidíme na stene obraz Nixona a akoby tvorcovia hovorili, toto je v Amerike možné iba za jeho vlády. Myslím, že táto interpretácia nebude ďaleko od pravdy. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Kompromisní tři - některé ujeté scény si zaslouží plný počet (sex s využitím slepic, olizování nábytku, šokantní závěr), stejně tak look bohyně Divine, matka v přihrádce a s ní spjaté dialogy o vajíčkách, na druhou stranu je kadence zvrhlostí poměrně řídká, je zde plno vaty, film absolutně nemá rytmus a scény jsou zbytečně natahované - to velmi kazí zážitek z podívané, divák má až tendenci přetáčet a přeskakovat a občas se v něm probouzí pocit znudění. Strašlivé výkony zúčastněných mě naopak dost bavili a beru je spíše jako příspěvek k výjimečnosti snímku. Závěrečná pomsta a soud jsou dramaticky zvládnuty poměrně dobře a film tak dostává pevnou a uzavřenou strukturu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel ve Phoenixu a v Baltimaru v Marilandu. (rafix)
  • Marilyn Manson se inspiroval tímto filmem při svých raných show s kapelou. Např. umístil na pódium dvě nahé tlusté dámy, které se líbaly a osahávaly v dětské ohrádce atd. (Eldrick)
  • Režisér John Waters napsal scénář k sequelu s názvem "Flamingos Forever", který se odehrává 15 let po událostech v Pink Flamingos. V něm se zpátky do Baltimoreu vrací Divine, Cotton, Crackers a babička Eddie se svým vnukem Dwaynem, osmiletým trasnvestitou. Tentokrát mají bojovat proti Veře Venningerové, sestře Connie Marble, a jejímu manželovi Wilburovi, nekrofilovi vlastnící márnici. Film měla financovat Troma, ale nakonec z natáčení sešlo kvůli Waltersově nespokojenosti s velmi zastaralým střihačským zařízením a především kvůli smrti Edith Massey (babička Eddie) a Divine, které byly pro příběh nenahraditelné. John Waters nechal později scénář aspoň knižně vydat. (Nin)

Reklama

Reklama