Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti dostane pilot dronu rozkaz přesunout se do válečné zóny, kde mu má velet android v přísném utajení – a společně pak musí zabránit jadernému útoku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Béčkové, laciné a hloupé. Přemýšlím, zda má Anthony Mackie vyhodit svého agenta nebo mu vlastně poděkovat, že hraje ve filmech, kde on je asi to nejlepší, co na obrazovce uvidíte (všimněte si, v jeho filmech nejsou žádné sexy modelky, chlapec si to pojistil). Za čárou je prostě špatný film, který podtrhuje sterilitu a neschopnost vymanit se z béčko/céčkových vod skoro všech scifi snímků, co se objeví na Netflixu. Zajímalo by mě, jak jejich oddělení vybírají a schvalují náměty. Proti tomuhle je Old Guard pecka. Škoda. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na poctivý akční sci-fi béčko, na jednoduchou vyvražďovačku s docela slibným námětem, nicméně mě čekalo obrovské zklamání. Zajímavé téma z budoucnosti, různí roboti a drony, jsou sice dobře udělaní, nicméně jejich potenciál je trestuhodně nevyužitý. Děj je takový nijaký, chybí mu pořádný spád, akční scény jsou docela nudné a o ničem. Scénář nic moc, zápletka působí zcela tuctově, občas trochu nelogicky, herci extrémně nevýrazní, dialogy nezáživné až křečovité. Velká škoda, jako taková akční jednohubka asi dobrý, ale jinak bohužel těžká nuda a zbytečně promarněný potenciál. 3/10. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nie som si istý či to bolo až tak nezáživné alebo ma zmohla únava, ale za celú stopáž ma nechytila ani jedna scéna, ani akčná ani konverzačná. Podľa hodnotenia však vidím, že nie som sám. Príšerne som sa nudil a nebavilo ma to. Triky ok, ale v nudnom príbehu sú bezvýznamné. Čo to vlastne malo byť? Nová variácia na terminátora? Po hereckej stránke ma taktiež nikto neoslovil, takže na klasickú otázku, ktorú si kladiem pri hodnotení - "Pozrel by si si to znova?" , odpovedám určite nie. Preto 40%. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(3/10). Takhle špatně natočený film, navíc s naprosto nesympatickými postavami jsem už dlouho neviděl. Je to akční film a tím pádem by to mělo stát hlavně na té akci. Bojové sekvence jsou tady hrozně nepřirozené a fakt se na to nedívá hezký, když sebou celá kamera trhne a vy poté jen znechuceně sledujete co se bude dít dál. Hodně se divím Anthonymu, že něčeho takového šel. Je to další z mnoha blivajzů, co Netflix vyplodil a jde vidět, že až na výjimky mu ty filmy moc nejdou. Dvě hvězdičky dávám hlavně za celkovou motivaci Lea, která mi přišla na jednu stranu hrozně přetažená za vlasy, ale ve výsledku jsem se s ním ztotožnil. Ale nikomu bych to nedoporučil a chci na tento film co nejrychleji zapomenout. To nebude zase tak těžké, protože to nemělo žádný highlight. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že znám Lea líp než ty poručíku. Leo sám sobě nedokáže lhát. Nedokáže tvrdit, že by amorální čin měl přínos. To proto se vzbouřil. Pochopil kdo je nepřítel."   "Opravdu? A kdo to je? Americká armáda?"   "Ospravedlňují si válku, protože se jim hodí do karet."   "Armáda chce tady nastolit mír."   "Mír? Rusko chce svoje bývalé území zpět. Amerika chce Rusko destabilizovat tím, že v téhle oblasti rozdmýchá konflikt. To my by jsme chtěli mír, poručíku Harpere."   Je zjevné, že si autoři tohoto akčního sci-fi vzali do parády současné dění na blízkém východě. Rusko chce ke svému území připojit Ukrajinu. No, Krym by už vypadal trapně. Do toho tam blbne nějaký diktátor, kterého Moskva podporuje. Že by motivace prezidentem Běloruska Lukašenkem? A samozřejmě u toho nesmí chybět americká armáda, coby zřizovatel pořádku a míru po celém světě. Tak se alespoň tváří první polovina všeho dějství, která se drží šablony známého subžánru buddy film, aby se to v plném překvapení začalo obracet ve zcela něčeho jiného. Druhá polovina je už docela složitá, neb se po divácké stránce dlouho neví, na čem kdo vlastně je. Je to snímek, který nadchne akční sekvencí už na začátku a i následující počínání androidového vojáka je docela zajímavé. Jenomže právě každou další minutou se  právě vše ubírá do neskonalé složitosti a to vcelku přemírou zvratů, které se přes neustávající akci musí pozorně sledovat, jinak se v tom dá velmi jednoduše ztratit. Postav tu sice zase až tak moc není, ale stejně aby se v tom čert vyznal, kdo je vlastně na té správné straně. Hrozba jaderného útoku za přítomnosti androida a člověka dokonce hodně svým motivem připomíná slavného Terminátora. Některé scény jakoby na něj dokonce odkazovali. A když si vezmeme na paškál robotizované vojáky, že připomínají Robocopa? No nic. Myšlenka tohoto filmu je dobrá, jen ne originální. Anthony Mackie a Samson Idris předvedli úctyhodný výkon. Jen je škoda, že se ve všem až moc tlačí na pilu. Chtělo by to občas více zvolnit a dát některým věcem více času. Pozitivem ale zase je, že se dějová linka stále drží své věci a nemíchá do toho vedlejší zbytečnosti. O něčí rodinu, milostný vztah a hlavně sex, jak je jinak zvykem, tu prostě ani náznakem nenarazíme. Každopádně má celková atmosféra energii, dějství má spád a CGI efekty také nejsou k zahození. O popcornový kinofilm se však v žádném případě nejedná a to je asi ten největší kámen úrazu. Celé to vyznívá spíše jako velkorozpočtový videofilm, který je pouze o akci. Dramatizace značně pokulhává a humor už není vůbec. Ale jo, nějakou tu šanci si snímek zaslouží. A kdo ví. Třeba časem uzraje. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • V scéne s deťmi v sirotinci je v pozadí okrem ruštiny počuť aj maďarčinu. (Mamut)
  • Hoci dej filmu sa odohráva v Ukrajine, v jednom zábere je na ruine budovy vidno charakteristické logo Maďarských štátnych železníc (Magyar Államvasutak). (koba)
  • Kapitán Leo (Anthony Mackie) zmíní ve své první scéně s poručíkem Harpem (Damson Idris), že Harp má nalétáno 56 000 letových hodin. Pokud by to byla pravda, musel by Harp létat 12 hodin denně po dobu 13 let, což vzhledem k jeho věku a teprve tříleté službě není možné. (kesinaa)

Reklama

Reklama