Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér John Waters přináší zvrat do každodenní průměrnosti života na předměstí. Ve veselé satiře Šest vražd stačí, maminko! uvidíte Kathleen Turner v roli zdánlivě dokonalé hospodyně Beverly Sutphin, která se nezastaví před ničím, aby zbavila okolí každého, kdo nedodržuje její morální kodex. Šest vražd stačí, maminko! je provokativní, ostrá komedie, u které se nepřestanete smát! (Magic Box)

(více)

Recenze (66)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco svět pomalu doceňoval Volný pád jenž táhla dvojice Schumacher-Douglas, spojila se paní Roseová-Turnerová s Johnem Watersem, aby bejvalýmu ukázala, že je nejen dobrá herečka, ale aby si z toho jeho aktuálního fláku i tak trochu vystřelila. To první se jí povedlo beze zbytku, v tom druhém byly rezervy nejspíš proto, že Waters vlastně pořádně nevěděl, co chce točit, takže vznikl slepenec satiry, parodie i klasické rodinné a černé komedie. Pan režisér si toho halt vzal moc a nepodařilo se mu všechny komediální žánry sladit, což je někdy až zoufale vidět. Nicméně převládají pozitiva a soudní proces je prostě boží. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád nejrůznější černé komedie nebo parodie na horory, i když je pravdou, že valná většina z nich moc kvalit vskutku nepobrala. Tenhle film mezi nimi zaujal místo někde uprostřed. Hororového žánru se to dotýká opravdu jen velmi okrajově (minimálně), za to se u toho člověk i docela pobaví. Zvláště pak poté, co se z Kathleen Turner stane bláznivá sériová vražedkyně, která své oběti rozhodně nešetří a zabíjí je nejrůznějšími způsoby – čím se tak dost odlišuje od většiny jiných „sériových vrahů – kteří mají rádi svůj osobitý styl“. Byla jasnou tahounkou této černé komedie.   Na rozdíl od většiny ostatních herců, kteří se zrovna dvakrát nepřetrhli. Samozřejmě potěšila i přítomnost Suzanne Somers, která si tu zahrála samu sebe, byť jen na velmi krátkou dobu. Ale abych se ještě vrátil k hlavní hrdince: mít doma takovou rodinku, tak z toho jebne asi i mně. Milovníky vulgarit jistě potěší sprosté telefonáty se sousedkou, nebo šmírák na záchodcích (který to nejvíc rozjede v soudní síni). On celkově byl ten soudní proces takovou třešničkou na celém filmu.   Šest vražd stačí, maminko! je vcelku snesitelná černá komedie, která mi rozhodně lehce zvedla náladu, tahle časně v nedělní ráno.  Byli tu samozřejmě i slabší místa, ale celkově v tom vidím průměrnou záležitost, kterou jsem rozhodně neviděl naposledy. 50% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Něco takového jsem ještě neviděl! Tohle je tak specifický film, že ho snad ani nelze nijak zařadit. Celkově bych to označil jako rodinný film skloubený s komedií a doplněný trochou hororu. Čistý horor to není, protože u tohohle se prostě ani bát nedá. Nejvíce se to asi blíží označení hororová komedie, i když se u toho asi nelze bát a nemyslím, že by se někdo u vraždících scén mohl bát. Film je navíc natočený podle skutečné události, což mu dodává ještě více na zajímavosti. Ale přestanu rokovat o žánru a pustím se do hodnocení filmu samotného. Tohle je prostě úlet. Mnohokrát jsem se během filmu zasmál a vraždy byly provedené tak přirozeně, že jsem se ani chvilku nebál. Příjemně mne zde překvapil Matthew Lillard (zahrál si syna hlavní hrdinky), kterého znám spíše z jeho novějších filmů, hlavně tedy jako parťáka Freddieho Prinze Jr. z filmů Taková normální holka, Letní vzplanutí, Scooby-Doo, atd. Tohle je jedna z Lillardových prvních rolí a do své role se naprosto hodil. Potěšila i Suzanne Somers, která si zde zahrála samu sebe. Prostě u mě vládne spokojenost, protože něco takového jsem opravdu ještě neviděl a je to dost povedené dílko. Takže celkově je to za čtyři hvězdičky a určitě doporučuji, protože jiný takový film asi těžko najdete. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Basil Poledouris; Potencial velký, skvělá Kathleen Turner, která již tak excelovala v podobně laděném (avšak mnohem mnohem lepším filmu Válka Roseových) a zajímavý námět (který překvapivě vznikl dle pravdivého příběhu), avšak emocionální nevyváženost scén a celého vyprávění nechávají v divákovi pocit promarněné šance. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V úvodu se dozvíme, že je příběh inspirován skutečností. Což je lež. Lež, která je součástí snahy Waterse mystifikovat a utahovat si z maloměšťáctví a především glorifikace vrahů tupou lůzou. Ještě dnes existují fankluby Mansona, takže moje důvera v příčetnost amerických šosáků, se rovná nule. Takže pro mě to není tak absurdní, abych v tom viděl čistou satiru. Jak bych měl hodnotit film, který byl celý míněn jako sranda, ale já ho vnímal za sice za vlasy přitaženou, ale skoropravdu? Že je to celé lež, jsem se dozvěděl až po extraabsurdním závěru, který mě přiměl googlit. Až poté jsem se dočetl že: "film zkoumá témata společenských fasád a skryté temnoty", "film si dělá legraci z toho, jak život na předměstí vypadá navenek dokonale, ale uvnitř může být divný" a konečně se ke mě dostalo i doporučení: "až se příště budete dívat na Beverlyina dobrodružství, pamatujte, že je to všechno jen pro smích a ne skutečný příběh". Ne, tohle mi opravdu nesedlo. Třeba příště, za několik let si vzpomenu, že je to celé jen komedie a ocením černý humor i skvělou Turner. Dnes ale rozhodně ne, dnes jsem nasranej. Standardně podvratnost miluju, ale tady byl ten úvod s tvrzením že je to podle skutečných událostí, hodně špatný nápad. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film, který Chip (Matthew Lillard) sleduje na kazetě, je Blood Feast (1963). (JasonIX)

Reklama

Reklama