Reklama

Reklama

Night Stalker: Hon na sériového vraha

(seriál)
  • USA Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Trailer
USA, 2021, 3 h 9 min (Minutáž: 46–48 min)

VOD (1)

Epizody(4)

V roce 1985 číhá ve stinných zákoutích sluncem zalitého Los Angeles krutý sériový vrah. A dva neúnavní detektivové mu jdou bez ustání po krku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

uiu 

všechny recenze uživatele

Richard Ramirez je jedním z nejzajímavějších sériových vrahů konce 20. století, ovšem tento dokument je hodně nemastný neslaný a to je škoda, protože spousta dokumentů z Nettflixu na téma sériových vrahů je celkem dobrá. Celé 4 díly jsou jaksi jen o výpovědích přeživších jeho útoků a dost povrchních informací vyšetřování dvou detektivů - mohlo se jít víc do hloubky a vlastně se nedozvíme nic ze života a pohnutkách Night Stalkera, ten je v tomto dokumentu jaksi jen druhé housle (ok, chápu, chtěli to udělat jako poctu rodinám jeho obětí a ne jako modlu vraha). V konečném výsledku můžu asi spíš doporučit sérii American Horror Story 1984, kde je Night Stalker (v podání skvělého Zacha Villy) jednou z hlavních postav a je to mnohem zajímavější ztvárnění jeho života (s mírnou nadsázkou), než tento dokument. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mnozí kamarádi a známí nechápou, jak můžu mít rád horory. Proč se dobrovolně vystavuji něčemu podle nich negativnímu, z čeho je mi úzko a po čem se bojím. Marně se jim snažím vysvětlit, že horory pro mě nejsou negativní, necítím se po nich úzko a že jsem z nich maximálně trochu “rozcitlivělej”, co ale platí ještě více o kvalitních dramatech, na které koukají i oni. Snažím se jim vysvětlit, že horor je žánrová zábava, postavená na umu režiséra hrát si s divákem, s jeho emocemi a současně s filmařskou formou, která u nich vyžaduje daleko větší inovaci než u těch nejkvalitnějších vztahových dramat. Hororů můžu vidět pět za den a třicet za filmový festival. O to víc mě baví a jsem po nich o to více hladový. Protože chci pobývat ve fantaskním světě neomezené představivosti jejich tvůrců, které se co do rozmanitosti může rovnat pouze žánr sci-fi. ____ Co ale je pro mě horor ve stejném smyslu slova, jak ho vnímají všichni ti nechápající odpůrci žánrového hororu, jsou věci jako tahle minisérie. Vystavěné nikoliv na fantazii kreativních nadšeneckých filmařů, ale na reálném podkladu dokumentaristicky odkrývající nepochopitelnou anomálii, škodný element našeho světa zosobňující ultimátní hnus a zlo. Věci jako tento seriál mi stačí vidět jednou za rok. Předtím to byl maďarský film Saulův syn. Taky reflektující realitu a taky paradoxně bez přívlastku “horor” mezi jeho oficiálními žánry. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

ok, tak po tomhle asi neusnu. 𝘁𝘆 𝗷𝗲𝗵𝗼 𝗼𝗰𝗶? 𝘁𝗲𝗻 𝗽𝗼𝗵𝗹𝗲𝗱? 𝘁𝗲𝗻 𝗷𝗲𝗵𝗼 𝗽𝗼𝘀𝘁𝗼𝗷 𝗸 𝘁𝗼𝗺𝘂 𝘃𝘀𝗲𝗺𝘂? 𝗷𝗮𝗸 𝘀𝗲 𝘃𝘆𝘁𝘃𝗮𝗿𝗲𝗷𝗶 𝘃𝗿𝗮𝗵𝗼𝘃𝗲? 𝗸𝗱𝗲 𝘀𝗲 𝗯𝗲𝗿𝗲 𝘁𝗼 𝘇𝗹𝗼 𝘃 𝗹𝗶𝗱𝗲𝗰𝗵? 𝗺𝘂𝘇𝗲 𝘀𝗲 𝘁𝗼 𝘇𝗹𝗼 𝗽𝗿𝗼𝗯𝘂𝗱𝗶𝘁 𝘃 𝗹𝗶𝗱𝗲𝗰𝗵 𝘇 𝗺𝗲𝗵𝗼 𝗼𝗸𝗼𝗹𝗶? 𝗺𝘂𝘇𝗲 𝘀𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗯𝘂𝗱𝗶𝘁 𝘃𝗲 𝗺𝗻𝗲? 𝗻𝗲𝗰𝗵𝗰𝗶 𝗼 𝘁𝗼𝗺 𝗺𝗼𝗰 𝗽𝗿𝗲𝗺𝘆𝘀𝗹𝗲𝘁. 𝘁𝗲𝗻𝗵𝗹𝗲 𝗱𝗼𝗸𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗵𝗲𝘇𝗸𝘆 𝘂𝗸𝗮𝘇𝗮𝗹, 𝗰𝗲𝗵𝗼 𝘃𝘀𝗲𝗵𝗼 𝗷𝗲 𝗰𝗹𝗼𝘃𝗲𝗸 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗽𝗻𝘆. 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝘂𝗷𝗲 𝗻𝗲𝗷𝗮𝗸𝗮 𝘀𝗽𝗿𝗮𝘃𝗲𝗱𝗹𝗻𝗼𝘀𝘁? 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝘂𝗷𝗲 𝗻𝗲𝗯𝗲? 𝗲𝘅𝗶𝘀𝘁𝘂𝗷𝗲 𝗽𝗲𝗸𝗹𝗼? — overall, super dokument. nekdy me tam stvali ty reci o soukromym zivote nasich detektivu (who cares), ale kdyz se zaobirali jenom tim ramirezem, tak to bylo dokonaly; napinavy, smutny, strasidelny. pro true crime fanouska povinnost! 🤟🏻 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Omylem sem to vzal od 2.dílu...Ale ani ten 1.si nenechám ujít. Dokument je zajímavě naservírován. Je vidět, že si s tím někdo dal práci, páč to nejsou jen rozhovory a starý záběry, ale taky nový takový ty napínavý záběry se strašidelnou hudbou :o). Než sem viděl tenhle seroš, tak sem vůbec netušil, že někdo podobnej kdy žil. Takovejhle brutální vrah, kterej prostě jen dělal čistokrevný zlo. Tady je vidět, jak se policajti marně snažili tohodle maniaka odhalit. Ale jak říkal jeden opravdickej prezident - Pravda a lásky vždy zvítězí nad lží a nenávistí. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Pokud existuje žánr, při kterém na Netflixu nemůžete z 90 % šlápnout vedle, je to "true crime" dokument. Přesvědčil mě o tom i tento jeho nejčerstvější čtyřdílný počin, mapující řádění Richarda Ramireze, který vstoupil do historie coby "Night Stalker". Nabízí se srovnání s jen o něco málo dříve vydaným britským Rozparovačem (The Ripper), jehož tvůrci zvolili rovněž čtyřdílný formát. "Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer" z tohoto souboje vychází jako jasný vítěz, už jen díky tomu, že se plně věnuje pouze vývoji napínavého případu, aniž by zbytečně odbočoval ke kritice dobových genderových poměrů a snažil se divákovi vštípit nějaká politicky korektní ponaučení. Nadto dokument skvěle pracuje s tísnivou atmosférou a provází ho výborně zvolená hudba. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Night Stalker zomrel ako 53 ročný, 7. júna 2013. V cele smrti bol už viac ako 23 rokov. (Game90)
  • Členové skupiny Marilyn Manson původně používali pseudonymy složené ze jmen populárních osobností a sériových vrahů. Jméno Richarda Ramireze využil baskytarista Jeordie White alias Twiggy Ramirez. (Ruda.neck)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama