Reklama

Reklama

Night Stalker: Hon na sériového vraha

(seriál)
  • USA Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Trailer
USA, 2021, 3 h 9 min (Minutáž: 46–48 min)

VOD (1)

Epizody(4)

V roce 1985 číhá ve stinných zákoutích sluncem zalitého Los Angeles krutý sériový vrah. A dva neúnavní detektivové mu jdou bez ustání po krku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První 3 díly sledujeme pouze to, jak policisté najdou přeživší nebo mrtvolu, dozvíme se kdo skončil s kulkou v hlavě, kdo znásilněnej a tak stále dokola. Až závěrečný 4. díl toho nabízí přece jen trošku více. Konečně vidíme Ramireze osobně. Jenže mu dokument prakticky nedává žádné slovo. Pro mě hodně promrhaný potenciál, který bych mnohem raději sledoval v nějakém napínavém Fincherově thrilleru. Netflix rozhodně touto záležitostí nikterak neoslnil, přestože mě masoví vrazi svého času hodně zajímali. 50% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Děsivá série vražd vyprávěná především z pohledů vyšetřujících detektivu. Když si uvědomíte tu škálu všech zločinů spáchanou jedním člověkem, vyrazí vám to dech. Dokument však nezvládá prodat dostatečné informace. Jednotlivé případy vždy jen prosviští, nemáte šanci se v nich pořádně orientovat. Chtělo to hlubší propojenost a citlivější dramaturgii. Poslední díl je též velké zklamání. V minutě vám vlastně představí vraha a zbytek se řeší soud a věci okolo něho. To nejdůležitější tady není. Jeho výslech, reakce na jeho výpověď. Kvůli tomu vám ve finále zůstane jen pocit, že potenciál této látky nebyl ani zdaleka vyčerpaný. ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Netflix tyhle dokumenty prostě umí. Po formální stránce je toho jen pomálu co vytknout. Možná to bude tím, že už jsem takových dokumentů viděl nespočet, nebo že se to víc věnuje obětem, ale přišlo mi to, že to jen sklouzává po povrchu (v zásadě i to sledování vyšetřování je tu dosti odfláknuté). PS (nečíst pro možné spoilery): Možná jsem něco přehlédl, ale z vyznění seriálu mi přišlo, že na všechno přisel Salerno s Carrillem, ale v zásadě identifikaci vraha provedla až SFPD. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Richard Ramirez - Night Stalker. Pěkná svině a psychopatická bestie. Mordoval a znásilňoval staré i mladé ženy, muže i děti, vydloubával obětem oči, zabíjel čímkoliv nebo je střílel pistolí. Klidně si po vraždě v domě obětí otevřel lednici, nažral se aby to hned vyzvracel a nad zvratky masturboval. Zkrátka extraprasák a zmrd první třídy. Někdy po sobě nechával v domech na zdech znamení pentagramu a sám potom při dopadení vzdával Satanovi slávu. V jeho hnusném xichtě a v uhrančivých očích je skutečně cítit cosi hodně zlověstného. Vrah, který svoje oběti zabíjel nahodile a proto měla policie nemalou práci ho dopadnout. V dokumentu hovoří skuteční vyšetřovatelé Gill Carillo, který byl ve své době prohlašován za velkého mazáka a Frank Salerno, jehož si k sobě Carillo povolal, nebo vypovídají přeživší oběti, novináři a osoby, co měly s případem tenkrát co do činění. Dále uvidíme autentické fotografie z míst činů a dobové záběry a reportáže, které do dokumentu vnášejí velkou porci autentičnosti a sugesce. Spousty mravenčí práce, shánění důkazů, problémy s novináři a byrokracií, které vyústily v jednu obrovskou chybu policejního sboru, když si podezřelého Ramireze nechala policie uniknout a on mohl vraždit dál. Neskutečné! Jen je škoda, že se v posledním díle o samotném Ramirezovi a jeho životě dozvíme jen velmi povrchně a co ho k tomu bestiálnímu vraždění vedlo, není zde tak zcela objasněno. V celkovém výsledku je tento čtyřdílný dokument mimo vše zmíněné také odkazem doby, jak se žilo v L.A. v roce 1985. Netflix konečně vyplodil něco smysluplného. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych, kdyby to bylo více o samotném Ramirezovi. Ten formát ve stylu moderního, dramatického detektivního seriálu, kde se až moc do hloubky seznamujeme s životy detektivů, jejich rodinnými vztahy a problémy mi úplně nevyhovoval. Ale i tak je to od Netflixu další zajímavý a kvalitní dokument na mé oblíbené téma sériových vrahů. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Členové skupiny Marilyn Manson původně používali pseudonymy složené ze jmen populárních osobností a sériových vrahů. Jméno Richarda Ramireze využil baskytarista Jeordie White alias Twiggy Ramirez. (Ruda.neck)
  • Night Stalker zomrel ako 53 ročný, 7. júna 2013. V cele smrti bol už viac ako 23 rokov. (Game90)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama