Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po manželově smrti chce vzít Rachel Lappová (Kelly McGillisová) svého syna Samuela (Lukas Haas) na výlet do Filadelfie, aby mohli uniknout každodennímu stresu. Na záchodcích na nádraží se Sam stane svědkem vraždy a jelikož je jediný, kdo dokáže identifikovat pachatele, musí pomoci ostřílenému detektivu Johnu Bookovi (Harrison Ford) s následným vyšetřováním. Krátce po zjištění, že ve zločinu jsou zapleteni také příslušníci policejního sboru, je Book postřelen a nucen potají odvézt Rachel se synkem do jejich domu mimo město. Časem se detektiv na venkově sbližuje se členy místní amenitské sekty, pomáhá lidem s pracemi a vztah mezi ním a matkou se prohlubuje. Mezitím se však nepřítel pomalu přibližuje ke svému cíli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hraje v tom Somr, Aragorn, ta ženská z Top Gunu, Murtó ze Smrtonosné zbraně a hlavně výborný Harrison Ford. Snímku není mnoho co vytknout, kdyby ovšem divák neočekával trošku něco jiného. Ani tolik nevadí pohled na život Amišů jako spíše fakt že režisér navnadí diváka na mírně akčnější policejní snímek, aby to pak celé strhnul do rozhodnutí dvou lidí zda spolu zůstanou či ne. Na jedno podívání určitě, protože Weir zkrátka umí, ale bojím se že podruhé už snímek šanci nedostane. Scéna na záchodě je ukázkově napínavá. 60% PS: Druhá šance nastala a snímek je daleko lepší než tehdy poprvé. Vše sedí, plně soustředěný režisér, výborný Ford a já hlásím spokojenost. 75% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

K rolím, se kterými mám spjatého Harrisona Forda, přibyla nová a zároveň mám další film od Petera Weira, který můžu s klidem doporučit. Příběh se vydá ne tolik probádaným směrem, co se detektivek týče. Poměrně známé jsou akorát mezilidské vztahy, a ani ty nakonec nejsou zakončeny tak, jak by se jinde dalo s úspěchem očekávat. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Madam. Jestli si mě vyfotíte, tak Vám strhnu podprsenku a uškrtím Vás na ní." Nejezdím do Pensylvánie buzerovat Amenity, ale kdyby mě to někdy napadlo, tak si dám velkej pozor. Mezi těmito nastavovači druhý tváře se totiž může vyskytnout nějakej bratranec z Ohia a ten umí vrátit úder. Mně se prostě líbilo nejvíc, když detektiv Book trestal. To ovšem nic nemění na tom, že kriminálka je to pouze průměrná a ten vloženej dokument o životě Amenitů byl nečekaně o něco lepší. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom začiatku si človek hovorí "ejha, ďalší skvelý napínavý thriler", aby boli jeho nádeje po cca 15tich minútach nekompromisne zmarené. Na rad príde jemná romantika s príjemne duchárskou hudbou, ktorá lemuje atmosféru čoby vystrihnutú spred sto rokov. Petra Weira mám rada, ale tu nemá ujasnené, či natáča thriler alebo romantickú drámu, čo je dosť veľká škoda, lebo úvod sa perfektne rozbehne, stred je však pochovaný vedľajšou linkou, ktorá sa mi do ostatného deja vonkoncom nehodí. Škoda, začalo to bravúrne. Ale začiatok a krátky koniec nezachránia "to kriminálne prázdno" uprostred. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Žánr policejního dramatu se prolíná s lyrickou romancí, zkorumpované prostředí městské civilizace kontrastuje s venkovskou asketickou idylou - tématicky originální hollywoodský drink namíchaný a servírovaný Australanem Peterem Weirem. Čistý filmový zážitek, který za těch třicet let téměř vůbec nezestárl. 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • Harrison Ford roli přijal především proto, aby nebyl spojován jen s hrdiny ze sci-fi filmů a vymanil se škatulkování. (janekrubes)
  • Ve filmu hraje český herec Jan Rubeš st., který emigroval do Kanady. (M.B)

Související novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (více)

Reklama

Reklama