Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Japonsku se protnou osudy, když se v chudé rybářské vesnici vyplaví na břeh barbarská loď. V Ósace je mezitím lord Toranaga přechytračen svými nepřáteli. (Disney+)

Recenze (52)

Super8martiN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, kdy naposled jsem viděl, takhle krásně uhlazený kousek. Ale nenechte se zmást, hnusu, špíny a krve je tu dost i tak a to se mi sakra líbí. Hodina utekla jako nic, herci jsou absolutně bezchybní a obsazení je na tom zatím snad to nejlepší. Po dlouhé době se opět zamilovávám do nějakého seriálu! ()

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Výprava perfektní, snaha o představení základních reálií feudálního Japonska taktéž. Blackthorne se odklání od předlohy asi nejvíce, z poměrně bezohledného muže hned od začátku tu máme odhodlaného hrdinu a následně týpka, který je vzpurný a agresivní tak, že by v reálu nepřežil déle, než pár minut. Mimo toho ale parádní podívaná a určitě si nenechám ujít další díly. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro po všech stránkách vynikající dramatizace obrovsky rozsáhlé (a dle mého laického názoru vlastně nezfilmovatelné) literární předlohy. Musí se toho stihnout odvyprávět hodně, takže se logicky ztratilo především podrobné psychologické prokreslení některých postav a jejich motivací. Z čehož nejhůř bohužel vychází právě sám Andžin, jehož obsazení necharismatickým a výrazově plochým Cosmo Jarvisem zatím vypadá jako těžký miscast. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle jsem dost zdrženlivý. Knihu jsem nečetl a celkově tento příběh znám jen z letadla. A chápu, že jde zatím jen o oťukávání, ale ačkoli se jedná o fakt dobře a viditělně draze natočenou podívanou, chybí mi tam to něco. Podívám se dál, to jo, ale tak vysoký očekávání jako místní pětihvězdičkovci nemám... Na co se ale neumím přestat soustředit, jsou ty nechutný Jarvisovy čočky. To, že má angličan mít modrý oči, asi chápu v kontextu poznávání cizí civilizace. Ale tak to jako nenašli někoho, kdo má přirozeně modrý oči? Navíc ty čočky mu je dělají zelený. A ještě navíc je hrozně plochej. Tady je casting dost mimo. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OK.. První dojem.. Dost z toho lezou jedničky a nuly. Zase to to japonsko prodává hrozně okatě, prvoplánově a na sílu (hned v prvním díle musí být přehlídka základní sady japanoklišé: Japonci co sedí a zahledění do blba povídají životní moudra jak z ezo tv, check. Useknutá hlava, check. Haiku, check. Seppuku, check. atd,atd). Fajn nejaponskej casting. Japonci zase obsazeni těma nejprovařenějšíma xichtama (klasika). Má to dynamiku. Drží to pohromadě. Ten známej příběh je prostě fajn... Výhrad mám dost, ale baví mě to.. Zatím. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama