Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Japonsku se protnou osudy, když se v chudé rybářské vesnici vyplaví na břeh barbarská loď. V Ósace je mezitím lord Toranaga přechytračen svými nepřáteli. (Disney+)

Recenze (52)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Clavellovu knížku jsem četl, první seriál z roku 1980 jsem viděl, takže mám s čím srovnávat. Super je, že podobně jako starší seriál, i tady se tvůrci drží velmi věrně předlohy, a to včetně popisů scén nebo dialogů. Na téhle verzi je vidět, že se nešetřilo na výpravě a na tricích, všechno to vypadá neuvěřitelně působivě. Zatím jsem nadšený. Oproti knížce tu akorát nastupuje o něco rychleji japonská politická linie a vysvětlení dění. V knížce je to déle postavené spíš z Andžinova pohledu, kdy na tohle všechno přichází až postupně. Nicméně nemyslím, že by to nějak vadilo. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodrigues: "There's a saying out here that every man has three hearts. One in his mouth, for the world to know, another in his chest, just for his friends and a secret heart buried deep where no one can find it. That is a heart a man must keep hidden if he wants to survive. You'll understand soon, Inglés. And who knows, maybe-maybe fate brought you here for a reason. Maybe you'll live long enough to find out what it is." 4 a pol*. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi vydareny otvarak s velkolepym obsadenim - charizmaticky Hirojuki Sandada na cele vo velmi stedrej minutazi na epizodu. Pomery v case a dobovom Japonsku a i v kulture tych casov zaujimavo a casto i verne :) vykreslene. Pominiem "klasicku liniu" s "vyplavenym pohladnym a vspurnym barbarom", osvietenym vladcom a pohladnou emotivnou "ucitelkou". Pri opise tychto dejin je hadam najcestejsia. Ak teda nejde zrovna a poukazanie na casy s krestanskymi misionarmi. Niekolko ich tu uz bolo, ale podla vsetkeho bude toto spracovanie paradne. Spokojnost a ocakavanie. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přečkali mor, spoustu bouří, obstáli v boji s hladem, kdy museli okusovat telecí kůži z lan. Dvanáct námořních tuláků, kteří připlouvají roku 1600 v zuboženém vraku k břehům Japonska. Vřelé uvítání to rozhodně není, protože na pevnině se politikaří, tahá za nitky a především bojuje o moc. A pochopitelně se v tom všem rovněž najde prostor na věčný náboženský konflikt. Navíc drzost a nerozum anglického lodivoda Blackthornea ničemu napomáhá, nerozumí ani slovo, chrlí nadávky a věří v následující rána. Zatím je to i z mé strany takové oťukávání, protože ač jsou kulisy či kostýmy skvostné, stejně jako výprava, tak orientace mezi postavami je lehce obtížnější a samotné dialogy nestrhnou. Tempo krapet rozjímající. ()

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Výprava perfektní, snaha o představení základních reálií feudálního Japonska taktéž. Blackthorne se odklání od předlohy asi nejvíce, z poměrně bezohledného muže hned od začátku tu máme odhodlaného hrdinu a následně týpka, který je vzpurný a agresivní tak, že by v reálu nepřežil déle, než pár minut. Mimo toho ale parádní podívaná a určitě si nenechám ujít další díly. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama