Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toraga si uvědomí, že musí své spojence převést z Ósaky, jinak riskuje jistou porážku. (Disney+)

Recenze (35)

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je načase opustiť mesto za použitia nejednej lsti. Samozrejme nás hlavný hrdina ktorý pozná len hai a arigato odčíta z pier celú stratégiu a prekukne svojho mecenasa ešte pred odchodom. Pirát je čím ďalej tým viac cocky a odrazu je z neho rovnocenný partner. A potom sa ešte treba presekat cez flotilu lukostrelcov. It must be difficult to get out of this situation. Well, actually super easy, barely an inconvenience. Oh really? Yeah, they just pass through without a single shot fired. 🤷 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Toranaga sa musí dostať z Osaky a na to je nutná dômyselná lesť. Celý plán nakoniec klapne až na cudzinca, ktorý musí zostať na bárke na mori. Šikovnosť a jeden dlh mu zachránia život. Prevedenie: Vizuálna stránka je opäť v popredí ale nie zas tak moc pred veľmi silným príbehom. Zvyky miestnych sú veľmi zaujímavé ba priam edukatívne. Teraz sa iba začne hra o moc keď sa jedná o vojnu celého národa. 92% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomu srovnání s GoT se už nedivím. Ale je potřeba dodat, že k takové kvalitě se její tvůrci dopracovávali několik řad, kdežto Goss, Marks s Kondo pálí do diváků ostrými už od začátku. Ovšem řeč je zatím "pouze" o "dramatičnosti a epičnosti" scén. Složitostí a mírou zvratů, Shogun Martinovu eposu konkurovat nemůže. Ovšem sleduje se to krásně; dramaturgicky to funguje bezchybně. Nejde jen o to, že bojové scény a námořní manévry vypadaly velmi věrohodně. Ale také o napětí a atmosféru, která je provázela; která jim předcházela. A tím vším se proplétají intriky silných postav a exotika starého Japonska. V této epizodě byl Jarvis velmi výrazný a je zřejmé, že s ultracharismatickým Sanadou dokáže držet herecký krok. Postavu obhroublého, ale bystrého a cílevědomého námořníka totiž hraje skvěle. Nebojím se predikovat, že nějaké ocenění dostane i on. Parádní epka. ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to adaptace romantizované a dramatický těkající série knih, někde mezi historickým eposem a červenou knihovnou. Takže milovnící Mindhuntera, nebo jiné detailní procedurálky budou pěnit sliny u tlam. Já jsem nad míru nadšen, že i tak pokleslý žánr jako je hystroický román, má svého impozantního zástupce. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ pohoda, dej sa posúva dopredu, trochu na škodu je vec, že sa vystrihne asi to najakčnejšie z knihy, občas nejaké intrigy, ale kniha bola zaujímavá práve tým stretom kultúr a detailným opisom zvykov v Japonsku a porovnaním s európskou "kultúrou". Čo sa týka tohto, tak o to je seriál ochudobnený, ale chápem, že sa tiež nedá natrieskať všetko a asi by to stratilo na dynamickosti. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Styl kraul, kterým John Blackthorne (Cosmo Jarvis) plave v moři, Evropa 17. století neznala. Evropané plavali stylem prsa a s kraulem se oficiálně poprvé potkali až v roce 1844, když ho v Londýně předvedli dva severoameričtí Indiáni. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama