Reklama

Reklama

Vikingové: Valhalla

(seriál)
  • USA Vikings: Valhalla
Trailer 3
USA, (2022–2024), 19 h 41 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Jeb Stuart

Kamera:

Peter Robertson

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Álfrún Laufeyjardóttir, Frida Gustavsson, Joakim Nätterqvist, Bosco Hogan, Mark Huberman, Kenneth M. Christensen, Yvonne Mai, Hafþór Júlíus Björnsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Po sto letech povstane nová generace legendárních hrdinů, aby vzala osud do svých rukou a vešla do dějin. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (92)

Wlastik 

všechny recenze uživatele

Ani nechci psat recenzi. Toto bylo neskutecne becko. Obcas chaoticke. Ale hlavne, ze nakrmili divaka tim, co chtel videt: Vikingy a krev. hm, wow. Jestli jste si mysleli, ze ta saga po Ragnarove smrti byla sracka, tak to se "teste" na tento serial. :D O cem byl ten serial? O Gronanovi nebo o Jezisovi? Uz ani nevim. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Ach jo… to se musí za každou cenu dokurvit vše co funguje? Top seroš o 100 let později - z chlapů jsou tam buzničky, v Kattegatu vládne ČERNOŠKA - ano, na severu Evropy v ranném středověku je u moci saracénka s trvalou a mě se chce grcat… kde jsou tvrdé výzvy, syrová atmosféra, dupačka a vše, co Vikingy dělá Vikingy?? Z úcty k Ragnarovi a jeho synům dávám trojec, ale s velkým napětím čekám, co přinese další série - třeba se tam na růžovém jednorožci objeví Greta s armádou transek a to bude teprve ta pravá Valhalla… ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přistupoval jsem k tomu s dost silnýma předsudkama z části způsobenýma nesmyslným blackwashingem, z části nepřesvědčivýma ukázkama a v neposlední řadě i... poslední sérií původních vikingů. Kterou to s jistotou a sebevědomím zdejšího hašašinskýho jarla Köreho překonává! Díky skromnýmu počtu epizod to hezky odsejpá, je to docela dobře natočený, takže se to může chlubit i doopravdy napínavýma momentama a nový postavy jsou ve většině nečekaně sympatický. Navíc to zatím má minimum doopravdických nelogičností, takže pokud k tomu člověk nepřistupuje jako k něčemu vyloženě historickýmu, tak se tady může i dobře bavit a lze tvrdit, že se to tady historických událostí drží zatím o mnoho víc než původní seriál, jakkoli je tu spousta věcí ohnutá, vynechaná nebo naopak přidaná a tvůrci si dějepisnou učebnici vzali jen jako určitou osnovu na níž nabalili svoje příběhy (ne, Cornwell to pořád není a LHfašisti se trápit při sledování budou dost, stejně jako historici). Já se trápím jen tím, že je to přivíraní očí nad plněním kvót pro mě čím dál těžší a hůř a hůř to odpouštím, třebaže tady se aspoň pořád snažili dát tomu nějakou smysluplnost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic, ale nakonec překvapivě slušné. Ne tak komplexní a výpravné jako původní vikingská série, ale na druhou stranu se furt jede kupředu, nikdo se ničím zbytečně nezdržuje, akce je dost a vlastně to po celou dobu nenudí. Bohužel zde nejsou žádné výrazné postavy a v půlce si nebudete pamatovat jak to začalo a po týdnu na seriál zapomenete úplně. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Je to docela zajímavě a poutavě epické, ale někdo měl potřebu udělat to co nejvíce politicky korektní, takže typickou vladařkou Kategatu je samozřejmě žena a ještě k tomu černoška, protože to dává nejvíce smyslu pro severskou vikingskou krajinu, plus 1/3 filmu se věnuje spolku padlých holek. Takže mínus dvě hvězdy. ()

Galerie (401)

Zajímavosti (10)

  • Oficiální zdroje uvádí, že se seriál odehrává 100 let po událostech původních Vikingů (od r. 2013). Původní Vikingové se však odehrávají na přelomu let 790 a 800, což naznačuje několik titulků v 1. a 2. sérii. Invaze Kanuta Velikého do Anglie (potvrzená několika prameny z první ruky) se odehrála v roce 1010, takže se blíží 200 letům. (LUKICKK)
  • Leif Eriksson (Sam Corlett) a Harald Sigurdsson (Leo Suter) jsou zobrazeni jako stejně staří. Předpokládá se, že Leif Eriksson se narodil ve skutečnosti asi 50 let před Haraldem Sigurdssonem. (Lynette)
  • Natáčelo se v letních měsících až do listopadu 2021 v irském Dublinu a ve filmovém studiu Ashford studios, Ballyhenry v irském hrabství Wicklow. Filmařské práce komplikovala právě probíhající pandemie covid-19. (Lynette)

Související novinky

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

28.01.2021

Chystaný seriál Vikings: Valhalla od Netflixu nabírá obsazení. Spin-off původních Vikingů, kteří završili svoji cestu v šesté řadě, bude využívat stejných irských kulis a z pozice producenta na něj… (více)

Reklama

Reklama