Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (97)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Sestra Ann pracuje v škole exorcizmu, kde by sa strašne rada aj učila. Žiaľ, podľa pravidiel katolíckej cirkvi, nemôžu exorcizmus študovať ženy. Sestra Ann sa však nevzdáva a zapája sa do rôznych prednášok až... Prostredie školy exorcizmu ma veľmi bavilo (hneď by som sa tam prihlásil!), prednášky, cvičenia, „pokusní králici“. Konečne nejaké osvieženie v tomto žánri. Ďalším plusom je, že vo filme uvidíme viacej posadnutí, v rôznych podobách a niektoré aj dosť zajímavé (tehotná posadnutá). Vo snímku sa stále niečo deje, nie je priestor na vatu. Poďme k negatívam. Vizual, dizajn a estetika snímku je čistá, uhladená. Síce vďaka tomu vidíme niektoré scény lepšie, ale zároveň dielo nemá strašidelnú atmosféru, pôsobí neprirodzene umelo a prebehne bez emócií. Až takýto vyčistený a "pekný" look takémuto hororu nepasuje. Je to krok vedľa od temnoty. PREY FOR THE DEVIL neurazí, ani nepoteší. Film má našliapnuté na celkom svieži horor, no spracovanie pokulháva. Má dobrý nápad, aj nenudí, no na druhú stranu nemá atmosféru a pôsobí veľmi umelo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A hned druhý horor za loňský rok je tisící kopie Vymítače ďábla. Démoni ingorující nefungující exorcismus, stokrát ohrané lekačky a nechuťárny u kterých se leknete jen když režisér ohulí zvuk a plíživá nuda kterou nezachrání ani nenápadité finále, ani debilní polootevřený konec. Proč tedy 3*? Ona kupodivu funguje ta omáčka kolem. Nápad na supermoderní institut vymítání je super, stejně jako spolupráce s psychiatry a lékaři, je tu zajímavý konflikt dogmatického následování víry vs. lidský přístup a pokus porozumět posedlým a hrdinka, která se jako jeptiška chce pustit do vymítání je sympatická i zajímavá, stejně jako další postavy. Ve vedlejších rolí příšerně zestárlí Virginia Madsen či Ben Cross, které jsem roky neviděl. Funguje to líp jako drama než jako horor, takže se zavřenýma očima 3*. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Ak by ChatGPT dokázal na základe jednoduchého textu vygenerovať užívateľovi na počkanie exorcistický horor, vyzeral by presne takto. Ako bezduchý produkt bez štipky originality s pozbieranými všemožnými klišé zo snáď všetkých priemerných exorcist hororov. Absolútne podpriemerný produkt postrádajúci akúkoľvek atmosféru, napätie alebo vlastne čokoľvek pútavé. Len sled, síce profesionálne natočených, ale iba generických, nudných scénok s podpriemernými hercami. Maximálne zabudnuteľné a maximálne zbytočné. Ale tu snáď nikto od režiséra The Last Exorcism nečakal viac. Prey for the Devil je dokonca ešte o úroveň nižšie než jeho predošlý exorcistický kúsok. CELKOVO: 3/10 ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

7/10. Takže tohle je můj poslední film roku 2022 a musím říct že je docela solidní a upřímně párkrát jsem se lekl. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má povedenou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Doporučuji. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Filmů o Exorcismu tady máme hodně a na jednu stranu je těžké přijít v tomto žánru s něčím opravdu novým. Ďáblova kořist se v traileru jevila jako menší obměna a svěží vánek do tohoto odvětví hororu. Bohužel jsem se dočkal jen filmu, který je natočen podle základní příručky: Jak natočit film o vymítání a moc se u toho nezapotit. Film se odehrává převážně na jedné lokaci a jednou za čas přeskočí vedle přes ulici k sousedům pro jinou lokaci. Najdeme zde vlastně vše, co v tomto žánru máme zajeto už roky. Malé holčičky posedlé démonem, lámání páteří, vystrašení otcové, hrátky s krucifixem a v neposlední řadě lekačky založené na hudebním motivu, které nejsou vůbec děsivé a člověk se lekne jen proto, že režisér v tu chvíli zvýší hlasitost o 200%. O nějaké atmosféře nemůže být v průběhu filmu řeč. Za mě to funguje spíš jako Thriller než vyloženě horor. Faktem ale je, že v rámci subžánru se pořád jedná o stravitelný kousek, který vlastně neurazí a obsahuje vše, co by normálnímu divákovi mělo stačit. Rozhodně je to natočeno hezky. Kdo má nakoukáno víc, už bohužel snímek prozívá. Plusem je celkem sympatická hlavní hrdinka a intenzivní finále. Kdyby se celý film nesl v duchu jako poslední třetina, rozhodně bych byl spokojenější. Pokud bych měl film doporučit, tak určitě ne do kina. Na domácí použití bude film mnohem stravitelnější. Jestli chcete něco víc hororovějšího, dejte radši šanci snímku SMILE, který mě mile překvapil a jedná se o jeden z těch lepších kino hororů za tento rok ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)

Reklama

Reklama